|
اخبار > کامبیز درم بخش: شاگردان امروز مثل دیروز نیستند |
|
نمایشگاه «منتخب گنجینه هنرستان هنرهای زیبای تهران» در حال برگزاری است
کامبیز درم بخش: شاگردان امروز مثل دیروز نیستند
|
درمبخش، یکی از شاگردان هنرستان هنرهای زیبای پسران بوده است. وی که به همراه پیلارام، زنده رودی، تناولی و... در این مدرسه پرورش یافته، معتقد است در گذشته نقش و جایگاه هنرستان ها مشخص نبود و امروزه با کم رنگ تر شدن جایگاه آنها اهمیت این نوع آموزش بیشتر دیده می شود.
درمبخش، یکی از شاگردان هنرستان هنرهای زیبای پسران بوده است. وی که به همراه پیلارام، زنده رودی، تناولی و... در این مدرسه پرورش یافته، معتقد است در گذشته نقش و جایگاه هنرستان ها مشخص نبود و امروزه با کم رنگ تر شدن جایگاه آنها اهمیت این نوع آموزش بیشتر دیده می شود.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، کامبیز درمبخش- طراح، کاریکاتوریست و گرافیست ایرانی که از شهرتی جهانی برخوردار است و برنده چندین جایزه بزرگ معتبر جهانی است- با اشاره به اینکه هنرستان پسران، پر از هنرمندان مطرحی بود که خیلی از آنها در دنیا معروف شده اند، گفت: «بزرگترین هنرمندان مملکت مانند پرویز تناولی، حسین زنده رودی، فرامرز پیلارام، مافی، معصومی، جعفر روحبخش و ... متعلق به هنرستان پسران هستند. واقعا افتخار می کنم که من هم در این هنرستان بودم. وقتی کارهای آن دوران را می بینی، متوجه می شوی که شاگردان آن موقع خودشان استاد بودند. آنها خیلی استعداد داشتند و آن را خوب پرورش دادند.»
او ادامه داد: « شاگردان امروز، شاگردان دیروز نیستند. فکر می کنم باز گرداندن دوباره هنرستان ها به جایگاه گذشته به خود هنرجویان بر می گردد. من مدتی در هنرستان ها تدریس می کردم، خیلی از هنرجویان هنرستانی کسانی هستند که در رشته های دیگر قبول نشده اند و برای همین وارد هنرستان می شوند باید کسانی که واقعا هنر را دوست دارند به هنرستان ها بروند.»
وی درباره اساتید هنرستان گفت: « اگر تعداد استادان، آن زمان کم بود ولی واقعا استاد بودند. کسانی مانند هانیبال الخاص و مارکوگریگوریان جزء معلم های من بودند. آنها واقعا دل می سوزاندند و بچه ها خوب کار می کردند.»
درمبخش با اشاره به محدودیت های زمان تحصیلش در هنرستان گفت: « حتی گاهی برای به دست آوردن یک کتاب از دیگران خواهش می کردیم که کتاب را برایمان بیاورند یا اگر کسی به خارج از کشور سفر می کرد از او درخواست می کردیم کتاب را بخرد مثل امروز نبود که اینترنت وجود داشته باشد و افراد بتوانند خیلی راحت با آثار جهانی آشنا شوند. تعداد گالری ها خیلی کم بود. شاید همین محدودیت ها باعث می شد دسترسی ما به منابع ایرانی بیشتر باشد و تاثیر بیشتری بگیریم.»
وی در مورد این نمایشگاه و گنجینه هنرستان گفت: « زمانی که گنجینه کشف شد من در ایران نبودم اما به عنوان شاگرد این مدرسه، مدیر هنرستان از من دعوت کرد در باز شناسی آثار به آنها کمک کنم. این طرح ها در وضعیت نامناسبی در یک زیرزمین به صورت فشرده و در خاک و نم قرار داشتند تا آنجا که خیلی از تابلوها پاره شده بود یا زمانی که می خواستیم یک تابلو را بیرون بکشیم دو کار دیگر پاره می شد. بیشتر تابلوهایی که در آوردیم و مرمت شدند، بهترین ها بودند. پیشنهاد من این است که آثار دوباره بازگردانده نشود و به یک مکان امن منتقل شود که آسیب نبینند.»
براي بازديد از نمايشگاه «منتخب گنجینه هنرستان هنرهای زیبای تهران» علاقهمندان مي توانند تا 10 تیر همه روزه به جز ايام تعطيل از ساعت 10 تا 19 به خيابان ولي عصر، خيابان طالقاني غربي، خيابان شهيد برادران مظفر، شماره 125، موسسه فرهنگی-هنری صبا مراجعه كنند.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: يکشنبه ٢٢ خرداد ١٣٩٠ - ١١:٤٩ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|