اخبار > آيين نکوداشت برگزيدگان سومين دوره جايزه «اخلاق و نيايش در آینه هنر و پژوهش»


آيين نکوداشت برگزيدگان سومين دوره جايزه «اخلاق و نيايش در آینه هنر و پژوهش»

 

برگزيدگان سومين دوره جايزه «اخلاق و نيايش در آینه هنر و پژوهش» معرفي شدند.

برگزيدگان سومين دوره جايزه «اخلاق و نيايش در آینه هنر و پژوهش» معرفي شدند.

به گزارش روابط عمومي مجموعه فرهنگي و هنري آسمان، وابسته به فرهنگستان هنر، سومين آيين نکوداشت برگزيدگان «اخلاق و نيايش در آینه هنر و پژوهش» شامگاه سه شنبه با حضور جمعي از خادمين قرآن و هنرمندان حوزه هاي مختلف هنري در محل موزه ملي قرآن کريم در تهران برگزار شد.

در اين مراسم لوح تقدير همراه با تنديس جشنواره توسط سيدمحمد خاتمي، رييس جمهور پیشین و احمد مسجدجامعي، رييس هيئت امناي موزه ملي قرآن، به پژوهشگران و هنرمندان برگزيده جشنواره اهدا شد.

در حوزه پژوهش ديني، لوح تقدير همراه با تنديس جشنواره به آيت الله العظمي ناصر مکارم شيرازي به‌خاطر ترجمه «مفاتيح نوين» تقديم شد.

در همين حوزه، آيت الله محمد محمدي ري شهري نيز براي تاليف «نهج الدعاه» و «نهج الذکر» مورد تقدير قرار گرفت.

استاد سيدمحمد حسيني موحد در زمينه «خط و خوشنويسي»، استاد محمدباقر آقاميري در حوزه «تذهيب، نگارگري و مینیاتور ايراني»، سيدمهدي شجاعي در حوزه «ادبيات»و حسين مسافر آستانه در «نمايشنامه نويسي و کارگرداني تئاتر» لوح تقدير و تنديس جشنواره را دريافت کردند.

همچنين مليحه سادات موسوي براي فعاليت در زمينه «قرآن پژوهي»، محمدعلي اسلامي از ذاکران اهل بيت، شهاب الدين ارفعي در حوزه «معماري اسلامي» و محمدعلي باشه آهنگر كارگردان فيلم «فرزند خاک» با لوح و تنديس جشنواره، مورد تقدير قرار گرفتند.

پس از مراسم اهداي جوائز سيد محمد خاتمي در سخناني با تاکید به اهمیت اخلاق حاکمان، خصوصا در جوامع دینی تصریح کرد: اگر خدای ناکرده بد اخلاقی به نام دین صورت گیرد، بزرگ‌ترین خیانت به دین و بشریت است».

رئیس موسسه گفتگوی تمدن‌ها با بیان اینکه «انسان و خدا در طول یکدیگرند» تصریح کرد: «در اسلام پرداختن به جنبه معنوی به معنی ترک و سرکوب جنبه انسانی و طبیعی انسان نیست و در واقع جنبه طبیعی در اختیار جنبه انسانی و معنوی قرار گرفته است».

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه درباره قرآن تعبیرهاي نگران کننده‌اي وجود دارد، گفت: «اینکه با هر انگیزه‌ای با مسائل قرآنی برخورد می شود و دراصالت و وحیانی بودن قرآن تردید ایجاد می شود و این‌گونه تلقی می‌شود -که قرآن جنبه وحیانی ندارد که این مسئله در طول تاریخ اسلام بوده است- جفا به آن است. اگر قرآن را از حجیت بیندازیم دیگر پناهگاه عارفان و سالکان برای حرکت چه خواهد بود؟»

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: «متأسفانه در جوامعی که ادعای دینی بودن می کنند، بعضاً قرآن مورد جفا قرار می گیرد و دروغ ها و جفاها و ناتوانائی ها و ناکامی ها را به قرآن نسبت می دهند؛ این هم نوعي جفا به قرآن است».

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به مصادف شدن این مراسم با سالروز میلاد امام حسن مجتبی اشاره کرد و گفت: «امام حسن الگوئی برای بشریت است و اگر با توجه به شرایط سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی آن زمان به زندگی این بزرگوار نگاه کنیم متوجه می شویم که ایشان مظهر اخلاق بودند».

خاتمی همچنین به برگزاری مراسم سومین دوره جایزه‌ اخلاق و ستایش در آیینه هنر و پژوهش در شب اشاره کرد و با یادآوری اینکه شب زمان خیزش جان‌های پاک است، مراسم یاد شده را از این جهت ممتاز دانست.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٧ شهريور ١٣٨٧ - ١٤:١٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.