|
اخبار > معرفي برگزيدگان چهارمين جشنواره «اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش» |
|
با همكاري فرهنگستان هنر و موزه ملي قرآن برگزارشد
معرفي برگزيدگان چهارمين جشنواره «اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش»
|
برگزيدگان چهارمين جشنواره «اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش» معرفي شدند.
برگزيدگان چهارمين جشنواره «اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش» معرفي شدند.
به گزارش روابط عمومي معاونت امورهنري فرهنگستان هنر،با همكاري فرهنگستان هنر و موزه ملي قرآن، شامگاه شنبه 9 آبان، آيين معرفي برگزيدگان چهارمين جشنواره «اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش» درخانه هنرمندان ايران برگزار شد.
درابتداي اين مراسم دو اپيزود از نمايش «مسافران» به نويسندگي و كارگرداني محمد رحمانيان با بازي مونا احمدي و افشين هاشمي اجرا شد. درادامه احمد مسجد جامعي طي سخناني با اشاره به سالگرد درگذشت شاعر معاصر قيصرامين پورگفت: «سال گذشته افسوس خورديم که قيصرامينپوردراين مراسم نيست و امسال اين افسوس دو برابر شد و خانم دكتر طاهره صفارزاده نيزدرميان ما حضور ندارد.»
اين عضو شوراي شهرتهران با اشاره به اين كه جشنواره اخلاق و نيايش هويت ايراني را در قالب تفکر آئيني تعريف کرده افزود: «بارگاه امام رضا (ع) تجلي ذوق و هنر ايران در دورههاي مختلف بوده که همه هنرمندان ظرفيتهاي هنري خود را براي خلق بهترين آثار در آن بهکار گرفتند. در دورترين زمانها نخستين ضريح حرم امام هشتم را گروهي از زرتشتيان ساختند و اين ريشه در معرفت و شناخت عميقي داشت که ايرانيان به خاندان پيامبراکرم (ص) داشتند.»
در ادامه مراسم نيز با حضورسيد محمد خاتمي، مسجدجامعي، محمد احصايي و مجيد مجيدي، ازبرگزيدگان بخشهاي مختلف جشنواره اخلاق و نيايش تقدير شد. آيتالله شيخ عبدالله جوادي آملي و حجتالاسلام حاج شيخ هاشم رسولي محلاتي( پژوهشهاي قرآني)، محمدحسين مهدوي(شعر)، هادي نديمي(معماري)، محمد رحمانيان(تئاتر)، سيد حسامالدين سراج(موسيقي)، سيدرضا ميرکريمي (سينما)و سيدرضا بنيرضي(خطاطي) برگزيدگان بخشهاي مختلف چهارمين دوره جشنواره اخلاق و نيايش بودند. در پايان نيزسيد محمد خاتمي، رييس موسسه بينالمللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها، طي سخناني با اشاره به اينكه ما نيازمند تمسک به کلامالله مجيد هستيم گفت: «در زمان فتنه، تمسک به قرآن بيشتر مورد نياز است و ما در جهاني پر از فتنه هستيم. لازم است در جهان امروز جاي ظلم و ستم، جنگ و کشتار و زورگويي، گفتگو جايگزين شود.»
رئيس بنياد باران گفت: «گفتگو، سلاح اهل انديشه و فکر است. کساني اهل گفتگو نيستند که خود را مدار و محور عالم ميدانند و خود را در نبود ديگري ميبينند و اگر به زور برسند، زور را به جاي منطق مينشانند. اگر بناي گفتگو نباشد، گفتگو ميان تمدنها مشکل ميشود و حتي اگر گفتگو درميان تمدن يا مذهبي هم نباشد، زورباعث تنگتر شدن زندگي براي مردم ميشود.»
وي ادامه داد: «اين اجماع در بين همه فرقهها و محققان اسلامي وجود دارد که کلامالله مجيد، عين کلام الهي است. قرآن ظاهري دارد که در دست همه است و داراي بطوني است که قابل تفسيرند، ولي تفسيرگر بايد راسخ در علم باشد. قرآن مجيد منحصر درظاهرآن نيست و گاه اين ظاهرميتواند راهزن شود.»
خاتمي ادامه داد: «جفاي بزرگ به قرآن و جوامع اسلامي ازسوي ظاهرپرستان بوده است. اين دسته از انسانها با ديدگاه خود زندگي را بر مردم تنگ کردهاند. اين ظاهرپرستي و ظاهربيني مبناي نظم امورقرارگرفته و هرکس مبتني با آن نباشد، مورد فشار و ستم قرارميگيرد و وجودش در جامعه برتافته نميشود. کلامالله مجيد باطني بسيار عميق دارد که راسخان در علم، با تأويل خود ميتوانند به لايههاي عميق آن راه پيدا کنند.»
منوچهر محمدي، احمدرضا درويش، محمدمهدي حيدريان، سيدمحمد بهشتي، محمدمهدي عسگرپور، عليرضا رئيسيان، رضا بابک، حسن بيادي، نايب رئيس شوراي شهر تهران، مريم معترف و... از جمله ميهمانان حاضر در مراسم اختتاميه جشنواره اخلاق و نيايش بودند.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: دوشنبه ١١ آبان ١٣٨٨ - ٠٩:٥٤ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|