اخبار > با حضور بزرگان هنر و فرهنگ ايران در صبا


رونمايي آثار و کتاب رسول مرادي
با حضور بزرگان هنر و فرهنگ ايران در صبا

 

گنجينه‌اي ديگر از گوهرهاي درخشان حکمت ادب و عرفان ايراني به‌روايت قلم نستعليق رسول مرادي، چهره برجسته خوشنويسي معاصر، در حضور بزرگاني از فرهنگ و هنر ايران رونمايي شد.

گنجينه‌اي ديگر از گوهرهاي درخشان حکمت ادب و عرفان ايراني به‌روايت قلم نستعليق رسول مرادي، چهره برجسته خوشنويسي معاصر، در حضور بزرگاني از فرهنگ و هنر ايران رونمايي شد.

به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي-هنري صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، هم‌زمان با گشايش نمايشگاه تازه‌ترين خط نگاشته‌هاي رسول مرادي، کتاب آثار اين هنرمند که  روايتي بديع از دو گنجينه عظيم حکمت و ادب پارسي «رباعيات حکيم عمر خيام نيشابوري» و «غزليات شمس مولانا جلال‌الدين» است در حضور بزرگان و چهره‌هاي طراز اول ادب، فرهنگ و هنر معاصر کشورمان از جمله استادان دکتر محمدعلي اسلامي ندوشن، غلامحسين اميرخاني، محمد سلحشور و ... رونمايي شد. در اين آئين ابتدا استاد اسلامي ندوشن، محقق، نويسنده و چهره برجسته ادبيات ايران، طي سخناني به مسئله خويشاوندي هنرها در ايران پرداخت و با بيان ارتباطات معنايي و زيبايي‌شناختي موسيقي، خوشنويسي و شعر اظهار داشت: «همه اين هنرها در مجموع بيانگر کليت روح و زبان قومي و انديشه قوم ايراني بوده و در ارتباط با هم ‌شخصيت‌هاي چندگانه‌اي به هنر ايراني بخشيده‌اند و از آن جمله خط نستعليق به طرزي بارزتر و شاخص‌تر، حکايتگر «حقيقت روح ايراني» است. چرخش، گردش، انعطاف و انحناي آن در مقايسه با خط نسخ عربي و خطوط بنايي و کتيبه‌ها و ... روح انعطاف، مدارا، سازگاري، آرامش و موزونيت آهنگ زندگي و انديشه و روحيه انسان ايراني را در خود باز مي‌تابد. اينکه انسان ايراني در طول تاريخ حيات خود همواره اين انعطاف، انحنا، رواداري و همواري با همه هستي پيرامون را حفظ مي‌کند، تعصب و تحجر ندارد، در يک جا نمي‌ماند و پيوسته در حرکت است و راه‌ها و چرخش‌هاي مختلف را براي اين استمرار مي‌جويد و مي‌يابد، همه و همه در اين هنر نمود دارد.»

وي افزود: «در موسيقي ايران نيز اين پيچش‌ها و چرخش‌ها و رفت و برگشت‌ها هست و در نقش‌ها و تذهيب‌ها نيز همين را مي‌شود دنبال کرد.» وي در ادامه با بيان نکاتي از ادبيات عرفاني و حکمت معنوي ما که در آن آسان‌گيري، تحمل انديشه‌هاي ديگران و تنوع عقايد و آئين‌هاي مردمان با اعتقاد به يکساني بشريت و روح انساني و نيز خردورزي و مسالمت‌جويي و مهرانگيزي در اين بينش و سلوک موج مي‌زند تناسبات آن را با فرم و فضاي خوشنويسي ايراني تشريح كرد.

سپس استاد غلامحسن اميرخاني، پيش‌کسوت هنر خوشنويسي معاصر، به نزديکي و قرابت حدود 180 هنر ثبت شده در تاريخ هنرهاي ايراني با يکديگر به‌لحاظ عمق، معنا، ظرافت‌انديشي و نگاه و افق انساني و هستي‌شناختي اشاراتي كرد و گفت: «آن‌قدر در هنر ايران ژرف‌انديشي و عمق وجود دارد که هنرمند ايراني همواره وظيفه خود مي‌دانسته تا در خلق اثر، ابتدا به اعماق روح و درون رجعت کند که حاصل آن گونه‌اي شهود و ژرف‌نگري و سير و سلوک باطني در هنرمندان ما بود.» وي آنگاه با بيان مواردي از شيوه و رويکرد رسول مرادي در هنر خوشنويسي تأکيد کرد: «يکي از نقاط اوج در هنر رسول مرادي آن است که در عين آرمان‌خواه بودن و به قله‌ها نظر داشتن، جايگاه خود را نيز بخوبي مي‌شناسد.»

پايان بخش مراسم، سخنان هنرمندي بود که آثار وي رونمايي و رويت شد. رسول مرادي با ذکر نام‌هاي استادان محمدرضا شفيعي کدکني و باستاني پاريزي و تمامي کساني که در ارائه اين گنجينه نفيس هنر خوشنويسي ايراني مشارکت و حضور داشته‌اند از آنان تقدير کرد و آنگاه جوايزي به کوشندگان در انتشار اين اثر اهدا شد. گفتني است نمايشگاه آثار استاد رسول مرادي تا پايان دي‌ ماه در نگارخانه آينه مجموعه صبا ميزبان عموم علاقه‌مندان خواهد بود.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٣ دی ١٣٨٨ - ١٤:١١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.