حبيبالله آصفي فرماندار ويژه و معاون استاندار: در حال تلاش براي ثبت ملي و جهاني شهر دزفول به عنوان شهر آجر هستيم.
حبيبالله آصفي فرماندار ويژه و معاون استاندار: در حال تلاش براي ثبت ملي و جهاني شهر دزفول به عنوان شهر آجر هستيم.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، پيشهمايش «آجر و آجركاري در هنر و معماري» شهر تاريخي دزفول با استقبال گستردهاي از سوي دانشجويان، استادان، فرهيختگان و مسئولان دولتي شهر دزفول، صبح چهارشنبه سوم آذر، در تالار اجتماعات شيخ انصاري دانشگاه آزاد اسلامي شهر دزفول برگزار شد.
نخستين سخنران اين همايش حبيبالله آصفي، فرماندار دزفول بود. وي برگزاري اين همايش را اقدامي مؤثر براي معرفي شهر تاريخي دزفول دانست و اظهار داشت: اين نشست مقدمه كار بزرگي است كه ميتواند در شناساندن جلوههاي زيبا و سرمايههاي بيبديل شهر تاريخي دزفول به ساير نقاط ايران و جهان مؤثر واقع شود.
وي به كمبود اعتبارات مالي براي حفظ و نگهداري بافت تاريخي اين شهر اشاره كرد و افزود: متاسفانه با توجه به كمبود اعتباراتي كه در اختيار داريم، نميتوانيم تمام بافت تاريخي شهر دزفول را حفظ نماييم و بسياري از فضاهاي تاريخي اين شهر در حال صدمه و لطمه خوردن است، ولي اگر قابليتهاي اين شهر به درستي معرفي شوند، ميتوانيم از طريق جذب گردشگر تا حد زيادي اين منابع عظيم ملي را حفظ و نگهداري نماييم.
آصفي از دستاندكاران اين همايش قدرداني كرد و ادامه داد: اميدوارم اين همايش مقدمه ثبت ملي شهر تاريخي دزفول به عنوان شهر آجر باشد. قابليتهاي شهر دزفول و اطراف آن به گونهاي است كه ميتوان دهها و صدها نشست تخصصي درباره آثار و ميراث فرهنگي آن برگزار كرد. حتي ميطلبد تا اينگونه نشستها و همايشها شهر به شهر در اطراف دزفول برگزار شود تا همه نسبت به حفظ سرمايههاي ملي كه در دست داريم، بكوشيم.
وي در پايان شهر دزفول را شهر مقاومت و ايثار خواند و گفت: شهر دزفول با داشتن 2700 شهيد و هزاران آزاده جان بر كف، شهر مقاومت با كارنامهاي درخشان است كه مردمانش دل در گرو ايران بزرگ دارند و اميدوارم با برنامههايي از اين دست بتوانيم در آبادي و اعتبار اين سرزمين كهن همديگر را ياري كنيم.
حفظ و نگهداري اين شهر باستاني وظيفه خطير امروز ماست
در ادامه ناصر سراج خرمي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي، به سخنراني پرداخت و گفت: به شهر آجر خوش آمديد، به دزفولي كه در محدوده جغرافيايي آن تاريخ كهني است كه مملو از فرهيختگي، شكوفايي و اعتقاد بودهاست. اين شهر دانشمندان، عرفا، فضلا و شاعران برجستهاي را در دامان خود تربيت كرده است. داراي آثار باستاني است كه در نوع خود بينظير هستند و هر كدام حكايتي از تاريخ تمدن اين مرز و بوم دارد.
وي به آثار و ميراث گرانبهاي تاريخي شهر اشاره كرد و افزود: جايجاي اين شهر بناهايي مشاهده ميكنيد كه متعلق به دورههاي تاريخي و تمدني خاص است. پل باستاني اين شهر با قدمت 17 قرن هنوز پا برجاست، آسياب آبي، كتها، تپه چغاميش نخستين منزلگاه خط و كتابت در ايران، معبد چغازنبيل و هزاران خانه و بناي تاريخي كه استوار در اين خاكند و نمادهاي تمدني اصيل به شمار ميآيند و هنوز به درستي معرفي نشدهاند.
سراج خرمي معرفي، حفظ و نگهداري اين تمدن اصيل را وظيفهاي خطير شمرد و گفت: ما امروز وظيفه سنگين و خطيري بر دوش داريم. بايد خشت خشت اين سرزمين را حفظ و نگهداري كنيم و آنرا به درستي معرفي نماييم. اميدوارم راهكارهايي توسط كارشناسان و استادان ارائه شود تا اين مهم را به انجام برسانيم.
عظيم سرافراز رئيس شوراي شهر دزفول يكي از سخنرانان پيش همايش «آجر و آجركاري در هنر و معماري ايران؛ دزفول» با اشاره به منشور دهگانه مقام معظم رهبري، مهمترين وظيفه شوراي شهر را نگاهباني از فضاها و بافت تاريخي شهر شمرد و اظهار داشت: يكي از مواردي كه در منشور دهگانه مقام معظم رهبري براي مسئولان شوراي شهر آمده است، حفاظت از بافتهاي قديم و تاريخي شهرهاست كه داراي معماري ايراني- اسلامي هستند.
وي در همين زمينه ادامه داد و گفت: پايتخت مقاومت و شهر آجر (دزفول) داراي بيش از 200 هكتار بافت قديم و تاريخي است كه ويژگيها و معماري منحصر به فردي دارد. اين بافت در دست قشر محروم جامعه است و اميدواريم تدابيري مانند آموزشهاي شهروندي يا تشويق و ترغيب مردم براي اجراي نماهاي آجري از طريق تخفيفهايي كه شهرداريها به اين منظور در نظر ميگيرند، صورت گيرد تا بافت آجري اين شهر همچنان پايدار و تداوم يابد.
سرافراز در پايان سخنان خود ابراز اميدواري كرد تا با مصوبات شوراي شهر كه براي شهرداريها نيز لازمالاجراست، بتوان بافت قديم و تاريخي دزفول را همچنان حفظ و اشاعه داد.
براي دريافت اطلاعات بيشتر اينجـا كليك كنيد.
براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy