|
اثری که به یاد بانوی بزرگ اسلام روی بوم نشست بسیاری از آثاری که در موزهها و بناهای تاریخی و مجموعههای شخصی در جهان با مضامین دینی و الهی همراه هستند مخاطبان را به سفری فرامیخوانند که مقصدش بهسوی پروردگار یکتاست. شاید حتی آن زمانی که انسان در جهالت و گمراهی به سر میبُرد، بُتها همان آثار هنری بودند که نشان از وجهه الهی داشتند؛ اما زبان و فهم انسان سرگشته آن زمان در آن حد نبود که بخواهد با اثرش پیام الهی را برساند و خود اثر را خدا میانگاشت؛ اما پس از بروز و ظهور ادیان الهی، توانست به این درک نزدیک شود که اثر خلقشده به دست انسان صرفاً اثری است که فطرت خداجوی او، در پی توسل به حق، خلق کرده است. حال برخی اوقات، در این راه موفق بود بر نفسش چیره شود و اثری کاملاً الهی بیافریند، گاه از مسیر خارج میشد و اثر، گرچه با موضوع دینی و مذهبی خلق شده بود، محتوایی خارج از بُعد الهی مییافت و بهسمت انسانیبودن و مادّیبودن پیش میرفت که نمونههای بسیاری از این دست آثار را میتوان در دورههای مختلف تاریخ هنری جهان، بهویژه رُنسانس، مشاهده کرد.
نشست برخط «بازشناسی مبانی حقوق مخاطب در نظریه اراده عمومی ژان ژاک روسو» معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر، سیوششمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی خود را با عنوان «بازشناسی مبانی حقوق مخاطب در نظریه اراده عمومی ژان ژاک روسو» بهصورت برخط برگزار میکند.
وجوه مشترک در فرهنگ چین و ایران زمینهساز ابتکارات جدید همکاری است مجید شاهحسینی رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران و وزیر فرهنگ و گردشگری دولت خلق چین دیدار و بر اجرایی شدن سند مبادلات آموزشی، هنری و فرهنگی بین دو کشور تأکید کردند.
فراخوان همایش ملی «نظریههای تاریخنگاری و هنر ایران» منتشر شد پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر فراخوان همایش ملی «نظریههای تاریخنگاری و هنر ایران» را منتشر کرد.
کتاب «تفکرات فلسفی در باب موسیقی» نقد و بررسی شد پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «تفکرات فلسفی در باب موسیقی (سدههای میانه اسلامی)» را برگزار کرد.
|