زینب قاسمی با «سندروم آباژور»؛ ایده خود را در نسبت فضاــ انسانــ وهم و هویت در فقدان زمان و مکان، به نمایش گذاشت.
زینب قاسمی با «سندروم آباژور»؛ ایده خود را در نسبت فضاــ انسانــ وهم و هویت در فقدان زمان و مکان، به نمایش گذاشت.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، نخستین تجربۀ نمایشگاهی مستقل این هنرمند عصر شنبه 22مهرماه در گالری «استاد لرزاده» صبا گشایش یافت.
هفده اثر با تکنیک دیجیتال، ذهنیت خلاق هنرمند را در ارائه فضایی وهم گونه و در خلأ بیزمانی، بیمکانی، هویتزدودگی از فضا و تعلیق میان حضور و غیاب انسان، به تماشا گذاشته است.
فضاهای تقابلی که هنرمند جوان، برای ارائه تضاد بین نور و سایه، ارتباط انسان و فضا و اشیا، گم بودن و سرگشتگی و معلق ماندگی انتخاب کرده به خوبی نشان از «موقعیت مبهم انسان در فضا» دارد. رنگهای محو، مبهم و مه آلود، راه پلهها و فضاهای حایل، اتاقهای خالی و متروک، انسانهایی که با فضا یکی شدهاند و عمدتا حضوری شبحوار و محو شده در فضا دارند، همه در راستای القای این ایده و ذهنیت اصلی عمل میکنند.
زینب قاسمی که دانش آموختۀ نقاشی از دانشکده هنر اصفهان است، این نمایشگاه را تجربهای برای نزدیک شدن به ایدۀ تعلیق، گمشدگی و پرسه انسان میان خواب و رویا، جهان پس از مرگ، بیزمانی و بیمکانی، و سیر از انسان مدرن به وضعیت پسامدرن میداند.
او به گفته خود در پی آن است که به مخاطب نشان دهد هیچ چیز در زندگی بشر، ثابت و قطعی نیست و همه چیز به انتخاب او بستگی دارد. انتخابی که در مرزی معلق واقع شده است. این تعلیق و سرگشتگی شاید در زندگی واقعی نمودی نداشته باشد؛ اما در روحیات و ذهن یکایک ما حضور دارد.
«سندروم آباژور»؛ با ارایه فضا و جهانی متفاوت، مخاطب را به اندیشیدن در ماهیت ارتباط خود با فضای پیرامون، و پرسه میان وهم و واقعیت فرا میخواند. تجربهای که شاید کمتر به مخاطب شهرنشین دست دهد.
فرصت این تجربه متفاوت، تا 27 مهرماه در گالری استاد لرزاده موسسه فرهنگی هنری صبا مهیاست.
|