در همایش گالری داری و اقتصاد هنر در صبا اعلام شد:
اکسپوی عکس و خوشنويسی پس از منتخب نگارخانههای ايران، در صبا
|
در نشست پژوهشی گالری داری و اقتصاد هنر که در سینما تک مؤسسه فرهنگی-هنری صبا با حضور صاحبان چند نگارخانه و صاحبنظران اقتصاد هنر برگزار شد، صبا برگزاری اولین اکسپوی عکس و پس از آن اکسپوی خوشنویسی را در آینده نزدیک اعلام کرد.
در نشست پژوهشی گالری داری و اقتصاد هنر که در سینما تک مؤسسه فرهنگی-هنری صبا با حضور صاحبان چند نگارخانه و صاحبنظران اقتصاد هنر برگزار شد، صبا برگزاری اولین اکسپوی عکس و پس از آن اکسپوی خوشنویسی را در آینده نزدیک اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگي-هنري صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، در نشست پژوهشی و تخصصی گالریداری و اقتصاد هنر که با حضور صاحبان چند نگارخانه و صاحبنظران اقتصاد هنر در جمع علاقهمندان برگزار شد، صبا خبر برگزاری قریب الوقوع اکسپوی عکس و پس از آن خوشنویسی را در جهت شکوفایی اقتصاد هنر و حمایت جدی از هنرمندان بخش خصوصی و تثبیت هرچه بیشتر این مسئله در کشور، اعلام کرد. فراخوان و شرایط برگزاری این دو اکسپو، که برای نخستین بار در ایران برپا میشود، در آینده نزدیک، توسط مؤسسه صبا انتشار مییابد.
این نشست در قالب میزگردی تخصصی با حضور سروژ باسقیان، مهدی رسولي، فریبرز زرشناس، شیث یحیایی، مریم بامداد، مهدی روحانی، حسن سلطاني، مرضيه رمضانی، گرجستاني و سهراب هادي برگزار شد. در ابتداي نشست آقای سروژ باسقیان با بیان اینکه مقوله اقتصاد هنر نزدیک بيست سال است که در دنیا مطرح شده و اولین نوبل در علم اقتصاد از 1969 تأسیس شده، اقتصاد را علمي نو پا دانست و بيان كرد: «تا همین چند دهه پیش اصلاً اقتصاد را علم نمیدانستند.» وي در ادامه به طرح این پرسش اساسی پرداخت که: «گالری دارها تا امروز، چه تعریف شفافی از نسبت خود با اقتصاد هنر بدست آوردهاند؟» وی آنگاه به ضرورت ارتباط تنگاتنگ و دائمی گالری داران با هنرمندان در ارزشگذاری آثار، تأكيد كرد.
سپس گرجستاني، مؤلف آثاري در باب اقتصاد هنر، با اشاره به اينكه جهان هنوز خريدار و خواستار آثار هنرهاي سنتي ماست و تنها از این طریق می توان رقابت کرد، نه هالیوود و صنعت تجارت، خاطر نشان کرد: «برای جا افتادن اقتصاد هنر ابتدا باید تکلیف خود را با اهميت و ضرورت هنر در اين جامعه روشن كنيم.» وي افزود: «در كنار هفته كتاب و نمايشگاه كتاب، ميشود الگويي را در هنرهاي تجسمي عیناً پیاده کرد و یک جریان عمومی راه انداخت و دولت نیز ميتواند این مسئله را، در اولویتهای کاری خود قرار دهد.» وی گفت: «حاصل این هم اندیشیها میتواند اتخاذ رویکرد و راهکار بزرگی برای هنرهای تجسمی کشور باشد. »
در ادامه سهراب هادی با انتقاد از اینکه در این چند روز برپایی نمایشگاه منتخب آثار نگارخانههاي سراسر ايران، متأسفانه هيچ گزارش و نقد تحليلي در مطبوعات نديدهايم، گفت: «اگر مطبوعات و رسانهها به این مهم نپردازند، هرگز نمی توان کار را در اشل و اندازهای کلان ترسیم و تثبیت کرد.» وی افزود: «باید از منظر منافع ملی به مقوله اقتصاد هنر نگاه کنیم تا جایی که اثر هنری همانگونه که رئیس کل بانک مرکزی در دیدار خود از نمایشگاه گفت: آثار هنری می تواند پشتوانه بانکها شود.»
سپس آقای حسن سلطاني باذکر ضرورت کاهش تصدیگری دولت و ظهور تشکلها و انجمنهای صنفی در این عرصه گفت: «اینکه آثار هنری پشتوانه مالی باشد، حرف تازهای در دنیا نیست و این ما هستیم که دیر دریافتهایم و به ضرورت حیاتی آن رسیدهایم. »
آنگاه آقای یحیایی، مؤسس اتحادیه گالری داران، به اینکه پنج وزارتخانه دولتی موظف شدهاند از سازمان میراث فرهنگی حمایت کنند و همچنین طرح یونسکو در سال 2008 در خصوص اقتصاد هنر و حمایت از آثار هنری اشاره كرد و گفت: «اين برنامهها میتواند بستر خوبی برای یک حرکت جدی و همه جانبه باشد.»
در ادامه خانم بامداد نیز به ضرورت حمایت دولت و فرهنگستان هنر از هنرمندان بخش خصوصی اشاره کرد.
سپس آقای زرشناس، زمینه سازی فرهنگی و اجتماعی اقتصادهنر را یک ضرورت شمرد.
در ادامه آقای مهدي رسولي تأکید کرد فرهنگ گالری داری را باید به مردم آموزش داد. باید ذائقه مجموعهای را که قدرت خرید دارد و عموماً ارگانها و مجموعههای دولتی است، به هنرهای تجسمی عادت داد. اما متأسفانه هنوز این ذائقه با هنرهای تجسمی و نقاشی پیوند نخورده است. آنگاه آقای مهدي روحاني با اشاره به اینکه در صدا و سیما تنها پنج دقیقه گزارش در اين زمينه پخش شد و در مطبوعات کوچکترین بازتابی از این واقعه مهم، یعنی جمع شدن گالریهای هنری در یک فضا برای اولین بار در تاریخ هنرهای تجسمی ایران، بيان نشده گفت: «الان یک فیلم غیر هنری صدها آنونس و بیلبوردهای تبلیغاتی را در شهر به خود اختصاص میدهد؛ اما در عرصه هنر و آن هم هنر تجسمی، هرگز این امکان و فرصت به هنرمند داده نمیشود.» وی افزود: «باید به یک معیار و شاخص مورد قبول و عام، برای ارزشگذاری و تعيين عیار آثار هنری برسیم.»
در پایان خانم رمضانی، مدیر نگارخانه فام نیز خاطر نشان کرد فرهنگستان هنر درحد یک دانشگاه تخصصی و حتی یک وزارتخانه است و قطعاً باید با آثار هنری و ارزشگذاری آنها برخورد کند و باید بسیار تخصصی و حرفهای به این مقوله بپردازد.
گفتنی است اولین نمایشگاه منتخب آثار نگارخانههای سراسر ایران با ارائه بیش از هفتصد اثر هنری تا 13 اردیبهشت ماه در مؤسسه فرهنگی-هنری صبا دایر است.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: چهارشنبه ١١ ارديبهشت ١٣٨٧ - ٠٩:٤٥ | نسخه چاپي