• پنج شنبه ٢٢ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > نمایشگاه مجازی آثار آیت‌الله سیدمرتضی نجومی، عضو جاوید فرهنگستان هنر


به بهانه زادروز؛
نمایشگاه مجازی آثار آیت‌الله سیدمرتضی نجومی، عضو جاوید فرهنگستان هنر

 

نمایشگاه مجازی از آثار هنری آیت‌الله سید مرتضی نجومی، عضو جاوید فرهنگستان هنر، به بهانه زادروز این عالم فقید در وبگاه این فرهنگستان منتشر شد.

سيدمرتضي نجومي، مجتهد عالي‌قدر و هنرمند عرصه خوش‌نويسي در پنجم آذرماه سال 1307 در شهر كرمانشاه چشم به جهان گشود. از كودكي به نقاشي و خط علاقه‌ داشت و نزد محمدرضا اقبال، مباني خط را آموخت. در سال 1322 برای تحصيل علوم ديني به حوزه علميه كرمانشاه وارد و در سال 1328 براي ادامه تحصيل راهي نجف اشرف شد. ورود به نجف اشرف براي سيدمرتضي نجومي همراه با شكوفايي استعداد هنري‌اش بود. او با ديدن آيات و رواياتي كه به شيوه هنرمندانه و با خط ثلث نوشته شده بود، چنان شيفته هنر خوش‌نويسي شد كه هرگاه مجالي مي‌يافت به آموختن اين هنر مشغول مي‌شد؛ تا آنجا كه موفق شد درجه استادي خوش‌نويسي را از مرحوم ميرزا احمد معصومي‌زنجاني دريافت كند.

سيدمرتضي نجومي پس از بازگشت به ايران در سال 1349 شروع به جمع‌آوري كتب نفيس كرد و به صحافي و خطاطي اين كتاب‌ها پرداخت که حاصل تلاش‌هايش كتابخانه‌اي هفت‌هزار جلدي است كه بيش از هزار جلدش را خود او تجليد و ترسيم كرده است.

سیدمرتضی نجومی در کتاب کیمیای هستی (زندگینامه خودنوشت)، درباره زندگی هنری‌اش چنین نگاشته است: «در خاندان ما هنرهای زیبا جایگاه ویژه‌ای دارد و هنرمند خوش‌نویس، نقاش و صحاف زیاد داشته‌ایم، جدم آقای میرزا اسماعیل که در ابتدای کلام ترجمه حال ایشان را آوردم، از خوش‌نویسان بسیار خوبی بودند که انواع خطوط را بسیار استادانه می‌نوشتند و آثار بسیار ارزشمندی در این زمینه دارند که همراه برادرش آقا میرزا رضای منجم باشی از شاگردان میرزا محمدعلی خوش‌نویس کرمانشاهی بوده‌اند.»

از وی تألیفات بسیار به یادگار مانده که از آن جمله می‌توان به بعد معنوي هنر خط، رساله التصوير و التمثيل، رساله الغنا و ... اشاره کرد.

كتاب يادگارهاي ماندگار از استاد فرهيخته روزگار حضرت‌ آيت‌الله نجومي که شامل آثار خوشنویسی و نقاشی این عالم فقید است نیز، پس از درگذشت ایشان، توسط انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شد. این اثر اوج تعالي هنر خوشنويسي اسلامي و ايراني، از پنجة كار حضرت آيت‌الله نجومي به شمار مي‌آيد كه احياء و ابقاء و اوج خوشنويسي قطعات خطوط اسلامي، به ويژه ثلث را در برهة انقلاب اسلامي در ايران مي‌نماياند. ايشان عالم متقي بود كه هم فقيه بود، هم كتاب‌شناس، هم خوشنويس، هم صحاف هنري زبردست، هم مذّهب، هم قطاط و وصال و نقاش اسلامي.

این عالم گران‌قدر، پس از 81 سال عمر پُربركت، در روز 25 آبان 1388، در منزل شخصي خود در كرمانشاه، به ديار باقي کوچ کرد.

نمایشگاه مجازی آثار استاد نجومی را اینجـا و اینجـا مشاهده کنید.

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٥ آذر ١٤٠٣ - ١٣:١٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;