• چهارشنبه ٢١ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > حقوق مخاطب کودک و نوجوان در فیلم‌های پویانمایی چیست و چگونه رعایت می‌شود؟


حقوق مخاطب کودک و نوجوان در فیلم‌های پویانمایی چیست و چگونه رعایت می‌شود؟

 

«حقوق مخاطب کودک و نوجوان در فیلم‌های پویانمایی»، در آثار پویانمایی ایرانی و خارجی، نقد و بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، در سی‌ویکمین نشست راهبردی معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر، که صبح یک‌شنبه، 28 مرداد 1403، در فرهنگستان هنر برگزار شد، سیدعلیرضا گلپایگانی، عضو هیئت‌علمی گروه انیمیشن دانشگاه هنر، حقوق مخاطب کودک و نوجوان را به نقد و بررسی گذاشت.
گلپایگانی، در این نشست، با ذکر این‌که کودکان هنوز توانایی استدلال و استنتاج و مراقبت از حق خود را ندارند، گفت: غالباً والدین و بزرگ‌ترها درباره اثری که برای کودکان درست می‌شود نظر می‌دهند. پدرومادرها، در اولین مرحله زندگی کودک، به‌جای بچه‌ها فکر می‌کنند و انتخاب می‌کنند و تصمیم می‌گیرند و این تصمیم و فرایند در آینده کودکان تأثیر خواهد گذاشت. کودک، در ابتدای زندگی، بسیار تحت تأثیر آموزه‌های اکتسابی از محیط است و آموزه‌ها و داده‌های خردسالی و نوجوانی در آینده آن‌ها بسیار مؤثر است.
این کارگردان ادامه داد: ضمیر تربیتی در کودکی بسیار عمیق است و در آتیه کودک تأثیر می‌گذارد و این تأثیرگذاری ما را هوشیار می‌کند که نسبت به آینده کودک بسیار حساس باشیم. کودک مستقلاً به حق‌وحقوق خود آگاه نیست؛ بنابراین نمی‌تواند از آن دفاع کند؛ درنتیجه، وقتی برای او محتوا تولید می‌کنیم، باید به این نکات دوچندان توجه کنیم. انتخاب در انیمیشن برای کودکان بر عهده پدرومادر است. پدرومادری که در بسیاری مواقع آگاهی و دغدغه‌ای ندارند و منِ تولیدکننده باید این دغدغه را داشته باشم که محتوای تولیدی ما حق مخاطب کودکم را رعایت کند؛ مثلاً در بسیاری از آثار تولیدی ما، خون یا لذت کشتن دیده نمی‌شود. در ادامه مصداق‌ها و نمونه‌هایی از رعایت حق کودک در آثار انیمیشن بیان شد.

این نشست تخصصی، با پرسش و پاسخ حاضران و مخاطبان برخط، به پایان رسید.

نسخه شنیداری این نشست اینجـا در دسترس است.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٨ مرداد ١٤٠٣ - ١٢:٥٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;