«استاد هادی ضیاالدینی» درآیین بزرگداشتش در فرهنگستان هنر:
 

در نمایشگاه صبا بخشی از حقیقت روح و وجود خودتان را در آینه کارها ببینند

صبا با گشایش نمایشگاه نقاشی ها، طراحی ها و مجسمه های «هادی ضیاالدینی» میزبان بزرگترین نمایشگاه انفرادی یک هنرمند ایرانی در سالهای اخیر شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا- وابسته به فرهنگستان هنر- این نمایشگاه که به لحاظ وسعت و حجم، در تمامی این سالها بی سابقه محسوب می شود شامل 400 اثر از این هنرمند کرد است که نگاه بومی و قومی را در آثارش به یک گستره ملی و افق جهانی پیوند زده است.

 

پیش از افتتاح نمایشگاه در نگارخانه های «خیال» و «آینه» در صبا، تالار ایران فرهنگستان هنر در حضور بزرگان و نام آوران هنر کشورمان، میزبان آیین ویژه تجلیل و نکوداشت این چهره صاحب نام و برجسته هنر معاصر ایران بود.

در این مراسم ابتدا دکتر حبیبالله صادقی با اشاره به نجابت، صفا و لطفی که ضیاالدینی به مردم زادگاهش و به ارزشهای انسانی دوران معاصرش دارد، او را هنرمندی دانست که دل در گروی فرهنگ بزرگ ملت ما دارد و اکنون به عنوان یک هنرمند ملی در کردستان ایران، عراق، ترکیه و اروپا می درخشد و نام خطه کردستان را بلندآوازه تر به همه جهان معرفی می کند.

وی افزود: شهد و شرنگ و شیرازه آرمانی جامعه تجسمی است که در خط مقدم تجلی یافته و هنرمند فرزانه ما هادی ضیاالدینی در این خط، پیشتاز بوده و افتخارآفرینی ها کرده است. در اینجا اعلام شد که 2500 متر فضا در نمایشگاه حاضر به آثار این هنرمند اختصاص داده شده اما من می گویم وسعت این نمایشگاه بیشتر از اینهاست و به وسعت همه ایران و برای 83 میلیون ایرانی است و آرمانخویی، صلح، فضیلت خواهی و انسان دوستی بزرگترین مشخصه های کار این هنرمند در همه این سالها بوده است.

سخنران بعدی مراسم، دکتر قطب الدین صادقی چهره آشنای تئاتر و سینما و پژوهشگر و مدرس باسابقه هنرهای نمایشی در دانشگاه بود که با بیان خاطراتی از کودکی استاد در سنندج و شوق و سخت کوشی و قدرت خلاقه این هنرمند از آغاز کودکی گفت:

 خودساختگی او مثال زدنی است که هرگز این روحیه و خصلت و توان حماسی را ترک نگفت و جوششی که در ذات و فطرت اوست در سالهای بعد خود را به ظهور رساند.

وی در ادامه گفت: معلم بعدی او جغرافیا و اقلیم کردستان بود که فقط سرزمین کوهها و دره ها نیست بلکه سرشار از گلهای گونه گون و رنگین است که وجه تغزلی فرهنگ ما و قدرت ریزبینی و ظریف نگری خلقت را عیان می سازد. بسیاری از کارهای ضیاالدینی بیش از آن روح حماسی، قدرت تغزلی و شاعرانه ای دارد. و سومین عامل، ذخیره و پشتوانه معنوی اوست که تنها مختص اصالت نژادی او نیست و ریشه در خانواده و محیط پرورش او دارد و این ذخیره و اندوخته معنوی در آثارش تبدیل به یک بنیاد معرفتی با اتکا به کشف سمبلهای فرهنگ قومی او می شود.

این شخصیت هنری یادآور شد: در آثار ضیاالدینی چهار عنصر تمایزبخش فرهنگی مارا می بینید: تصویر، حرکت، رنگ، موسیقی و این جدا از اصالت موجب جریان بخشی یک روح شاعرانه در آثار او شده و این بنیاد معرفتی نیز باعث یک اصالت، یکدستی و سبک مستقل در آثار او شده است. او سنت و نوگرایی را با یک پل از خلاقیت خود بهم پیوند زده و هنر را بی آنکه دچار میان مایگی و ابتذال شود به میان مردمش برده و هرگز به دام فرمالیسم سطحی و بی ریشه نیفتاده و با وجود آنکه عمیقا مردمی است، نخبه بودن را هم در آثارش حفظ کرده و تبدیل به یک هنرمند «جریان ساز» شده است.

در ادامه، احمد وکیلی نقاش همدوره این هنرمند با ذکر خاطراتی از او در سالهای اول انقلاب اظهار داشت: امروز شهر سنندج به برکت حضور این هنرمند شهر مجسمه هاست و جای جای آن نشانی از زیبایی است که نطفه اش را هادی ضیاالدینی نهاد و آن را در طول سالها بارور کرد.

کیانوش غریب پور هنرمند گرافیست ، سخنران بعدی این همایش نکوداشت بود که با بیان ویژگیهای هنری و شیوه خاص و منحصربفرد این هنرمند تاکید کرد: شادی و نشاط و غرور درکنار زجرکشیدگی و دردمندی و اینهمه همراه با یک سرزندگی و صبوری، معرف کارهای این هنرمند است. در مجسمه ها میل به آزاد شدن در عین یک رنج تاریخی مشهود است و در آثار متاخرتر او فیگورها تنهایی بیشتری را بازتاب می دهند و از فیگورهای جمعی دهه های 60 و 70، در سالهای اخیر به یک انزوا و خلوت گزینی داوطلبانه در آثارش می رسیم.

آنگاه، دکتر بهمن نامورمطلق بنیانگذار دانشگاه استاد فرشچیان، خبر از تصویب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق در جلسه امروز یونسکو داد.

پایان بخش این آیین ویژه، سخن گفتن استاد هادی ضیاالدینی بود که در میان تشویق و ابراز احساسات چشمگیر انبوه جمعیت حاضر، طی سخنان کوتاهی خاطرنشان کرد: این یک نمایشگاه منحصربفرد بود هم به لحاظ تعداد کار و وسعت و چینش آثار و مراحل اجرایی دیگر که پیگیری و پشتکار و زحمت بسیارزیادی می طلبید که دوستان موسسه صبا همه را تقبل و تحمل کردند و این بار را بر دوش کشیدند و من ترجیح می دهم سخنی نگویم و خود آثار با شما گفتگو کنند و شما عزیزان و مخاطبانی که در آینده خواهند آمد بخشی از حقیقت روح و وجود خودشان را در آینه این کارها ببینند و امروز چقدر جای هانیبال الخاص، این بزرگمرد و استاد و خادم هنر ایران خالی است که همیشه به ما در دوران دانشجویی توصیه و تاکید و تکرار می کرد: کار و کار و کار...

در پایان، با حضور دکتر اسماعیلی ریاست فرهنگستان هنر و محمدرضا حسین خانی ریاست موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا، دکتر نامور مطلق،  امینمرادی ریاست حوزه هنری کردستان، مهندس  علوی رییس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،  مسعود شجاعی طباطبایی ریاست تجسمی حوزه هنری، دکتر  حبیب صادقی، دکتر  قطب  الدین صادقی، با اهدای لوح های تقدیر و جوایز ویژه از مزدیک به 50 سال حضور مستمر استاد هادی ضیاالدینی در عرصه هنر تجسمی ایران تجلیل و قدردانی گردید.

با پایان این مراسم، درهای نگارخانه های خیال و آیینه به روی انبوه حاضران گشوده شد تا شاهد کارنامه نیم قرن هنرآفرینی یکی از پیشکسوتان هنر معاصر ایران باشند.

 گفتنی است در افتتاح این نمایشگاه حضور بزرگان هنر و فرهنگ ایران چون: دکتر  محمدرضا بهشتی،  امیراحمد فلسفی،   محسنی کرمانشاهی،  اردشیرمجردتاکستانی،  ایرج اسکندری،  خلیل کویکی،  رضا بانگیز،  فرزاد ادیبی،  احمدخلیلی فرد، دکتر اسعد اردلان و  بهرام ولدبیگی از چهره های نام آشنای فرهنگی کردستان، دکتر  بیگدلی سفیر سابق ایران در ترکیه، مهندس علوی نماینده سنندج و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، مهندس زاهدی استاندار پیشین کردستان، دکتر  الهه خاتمی و شمار دیگری از مسئولان فرهنگی و هنرمندان برجسته کشورمان گسترده و چشمگیر بود.

 

  نمایشگاه نقاشیها، طراحیها و مجسمه های استاد هادی ضیاالدینی با ارائه مجموعه ای بزرگ از نزدیک به پنجاه سال فعالیت یکی از روایتگران و آفرینندگان تاریخ هنر تجسمی معاصر، تا 5 آذر میزبان عموم علاقمندان خواهد بود.

 

   زمان انتشار: يکشنبه ١٢ آبان ١٣٩٨ - ١٧:٤٠ | نسخه چاپي

خروج