صبا به یک قرن، خوشنویسی کردستان خوشامد گفت
 

  به گزارش روابط عمومي موسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر جهموري اسلامي ايران، در مراسم گشایش«جشنواره خوشنویسی کردستان» که عصر چهارشنبه بیست و چهارم دی در تالار ایران فرهنگستان هنر با حضور مسئولان این استان، چهره های فرهنگی ،هنری کشور استاد غلامحسین امیرخانی و شمار زیادی از هنرمندان کردستان برگزار شد ابتدا علی معلم دامغانی ریاست فرهنگستان هنر پس از خیر مقدم به حضار به اهمیت کردستان در چشم انداز تاریخ، اساطیر و تمدن ایران زمین به عنوان یکی از خاستگاههای بی بدیل فرهنگ و هنر و میراث معنوی این سرزمین اشاراتی کرد و گفت امروز در شرایطی که پیامهای یکسویه ای از غرب برای شرق می آید مهمترین ضرورت ما وحدت همه اقوام بر محور هویت ملی و فارغ از اختلافات فرقه ای، قومیتی و مذهبی است. وی افزود آنقدر دیار کردستان عظیم و شگفت است و آنهمه اندیشه های بزرگ از این نقطه شکل گرفته که انسان را به حیرت می اندازد و می شود به این منطقه «هندوستان ایران» گفت. معلم آنگاه مصداق حقیقی دولت امید را «دولت مهدی موعود» دانست و خاطر نشان کرد کسی نمی تواند مدعی دولت امید باشد چرا که اگر این دولت، دولت امید باشد پس دولت امام زمان (عج) کارش چیست؟

آنگاه استاد غلامحسین امیرخانی چهره ماندگار هنری و پیشکسوت خوشنویسی کشورمان ابتدا گزارش کوتاهی از فعالیت‏های انجمن خوشنویسان در داخل و خارج کشور ارائه داد و سپس یادآور شد: باید بنازیم به این دایره وسیع فرهنگ و هنر که همه انسان ها را در آغوش می گیرد و هیچکس را بی نصیب نمی گذارد. این تنازعات و اختلافات ناشی از دور شدن از فرهنگ و هنر و جایگزین کردن تعصبات و تنگ نظری ها بجای فرهنگ خود است. وی با اشاره به استعدادها و قابلیت های سرشار هنری و به ویژه خوشنویسی در استان کردستان گفت: اولین سمینار سرپرستان شعبات انجمن خوشنویسان سراسر کشور در این استان و در اوج دوران جنگ برگزار شد و این انتخاب معنی داری بود.

سپس مهندس زاهدی استاندار کردستان با تشکر از همه نهادها و مراکز برگزار کننده و مساعدت کننده در برپایی این مجموعه خاطر نشان کرد در همه بخش های فرهنگی، کردستان سرمایه و پشتوانه عظیمی برای تمامیت فرهنگ و هویت ایرانی است.

وی با برشمردن نام های بزرگانی از این دیار در عرصه هایی چون: ادبیات و ترجمه، موسیقی سنتی و خوشنویسی گفت: در جهانی شدن، تنها خاستگاه و پایگاهی را که برای بیان حرف خود داریم حوزه فرهنگ و هنر است و کردستان یکی از تکیه گاه های ماست که می تواند فرهنگ و هنر ما را تغذیه و تقویت کند.

سپس حجه الاسلام والمسلمین علم الهدی معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر محور شأن و کرامت قلم و کتابت و ساحت معنوی و عرفانی هنر خوشنویسی تبیین کرد و گفت صاحبنظران و مسئولان ما باید در زمینه تهدید و چالشی که فراگیر شدن استفاده از تکنولوژی پیش روی آینده خوشنویسی ماست چاره اندیشی کنند. وی در پایان بر ضرورت کتابت قرآن ملی تأکید کرد.

پس از آن ایرج نعیمایی هنرمند با سابقه و دبیر جشنواره با بیان این که خوشنویسی اولین مصداق هنر دینی و هنر اسلامی است چرا که قرآن با کلمه و کتابت و خط آمده است و خوشنویسان ما در طول تاریخ به دلیل آن که این هنر را مقارن با عنایت الهی می دانستند با آداب و آئین و طهارت و توأم با یک سیر و سلوک معنوی می نوشتند. وی در ادامه از برگزاری نمایشگاه های هنرمندان همه اقوام به صورت مستمر و در راستای گسترش تعامل و تبادل هنرمندان با یکدیگر خبر داد و با تبیین قابلیت های هنری کردستان افزود: اولین قابلیت بالای این استان در خوشنویسی خطوط ثلث و نسخ است و امتیاز دوم برتری این استان در حوزه مباحث نظری این هنر است که می تواند به عنوان الگوی کاملی برای هنر ایران معرفی شود.

پایان بخش این مراسم سخنان استاد صابر کردستانی رئیس انجمن خوشنویسان کردستان بود که گفت: کردستان در همین حماسی و مرزبان بودنش مظهر لطافت ها و زیبایی های بی شمار است. وی سپس از وریا هاشمی مسئول اجرایی نمایشگاه که بارها به کردستان رفت و آمد داشت و جلسات متعددی با هنرمندان برگزار کرد تا مجموعه ای نفیس و درخور اعتنا برای نمایشگاه آماده شود و نیز از ایرج نعیمایی دبیر و کاوه خورابه ریاست موسسه صبا در ساماندهی چنین مجموعه ماندگاری تشکر کرد.

گفتنی است جشنواره خوشنویسی کردستان همراه با نشست های پژوهشی و تخصصی ویژه ای در کنار نمایشگاه سه نسل خوشنویسان کردستان در چند دهه همراه با نمایش آثار دیده نشده ای از قدمای خوشنویسی این استان، متعلق به حدود یک قرن پیش، تا چهارم بهمن در نگارخانه های خیال و آئینه صبا میزبان علاقمندان خواهد بود.

 

   زمان انتشار: يکشنبه ٢٨ دی ١٣٩٣ - ١٤:٥٥ | نسخه چاپي

خروج