ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر افتتاح شد
|
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، علی مرادخانی در این مراسم با بیان اینکه رویدادهایی از این دست در حوزه هنرهای تجسمی ادامه دهنده حرکت های خوب در آینده خواهند بود گفت: جشنواره هنرهای تجسمی با جشنواره تئاتر و موسیقی تفاوت دارد چرا که شرایط ارایه آثار در آنها فرق دارد به همین دلیل اجرای برنامه های آن نیز باید با این جشنواره متفاوت باشد.
مرادخاني با بیان اینکه توجه به محتوای جشنواره تجسمی فجر و حضور هنرمندان جوان در آن اهمیت ویژه ای دارد افزود: حضور استادان رشته های مختلف به عنوان هیات داوران در جشنواره جای بسی خوشحالی دارد. حضور گرم و فعال در جشنواره تجسمی فجر منجر به حرکت هایی جدی در آینده شده و دستاوردهای نو و بدیعی را شاهد خواهیم بود.
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بیان اینکه هر رشته هنری نشان دهنده هویت ملی و نماد وضعیت امروز اجتماع و نحوه تفکر ماست گفت: توانمندی برای حضور در عرصه های بین المللی در شاخه هنرهای تجسمی بسیار بالاست و امکان خوبی را در حوزه دیپلماسی فرهنگی پیدا کرده ایم. در حال حاضر تقاضاهای بسیاری از سوی کشورهای دیگر به ویژه اروپا برای نمایش هنر ایرانی داریم.
وی با تاکید بر معرفي هنر امروز و جوانان هنرمند ایرانی ادامه داد: یکی از ویژگی های دنیای امروز این است که هنرمندان خود و حتی افراد کمتر شناخته شده و جوانان را به خوبی معرفی می کنند ولی ما در این زمینه کمتر فعال بوده ایم. علی رغم اینکه خدمت ایران به تمدن جهانی کم نظیر بوده و ما در عرصه هنری دنیا تاثیر گذار بوده ایم ولی زمانی که سخن از هنر شرق می شود نام هایی چون چین و هند آورده می شود.
مرادخانی با بیان اینکه در سال های قبل کمتر در حوزه معرفی هنر ایران تلاش شده و امیدواریم بتوانیم گذشته را جبران کنیم افزود: مشکلات مالی نمی تواند حضور هنرمندان در عرصه جهانی را متوقف کند، به زودی هنرمندانی از کشورمان در نمایشگاهی خارج از کشور شرکت خواهند کرد که معاونت هنری به عنوان متولی اجرایی، هماهنگی ها و مسایل زیربنایی را انجام می دهد.
وی با تاکید بر اینکه ماندگاری جشنواره تجسمی فجر به حضور بزرگان وابسته است گفت: می توان تعدادی از آثار شرکت کننده در این جشنواره را خریداری کرد چرا که خود ذخیره ای است و موجب می شود در آینده شاهد کارهای قوی تری از سوی هنرمندان باشیم.
کامبیز درم بخش؛ طراح و کاریکارتوریست مطرح کشور در این مراسم با بیان اینکه هنرمندان در این روزها تنها خبرهای خوب می شوند گفت: خوشبختانه از آغاز ریاست جمهوری آقای روحانی و حضور علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خبرهای خوبی شنیده می شود، اسم هنرمند پررنگ تر شده و صدای هنرمندان خاموش به گوش می رسد. هنرمندانی که قهر کرده بودند به صحنه بازگشته اند، مشکلات امنیتی کمتر شده است و روزنه های امید و وعده همکاری و همدلی با هنرمندان و رسیدگی به مشکلات معیشتی باعث خوشحالی هنرمندان شده که امیدواریم این وعده ها به سرانجام برسد.
عضو هیات داوری جشنواره تجسمی فجر با بیان اینکه هنر یک موهبت الهی است که فقط به تعدادی از انسان های این کره خاکی اعطا می شود ادامه داد: هنر و هنرمند خوب در جهان کمیابند، اگر قرار باشد هنرمندان خوب جهان را از چند قرن پیش شمارش کنیم مانند داوینچی، رامبراند، ونگوک و کلود مونه به رقمی حداکثر هزار نفر می رسد، در کشورخودمان نیز هنرمندان خوب حداکثر 150 نفر هستند.
به گفته وی، هنرمندان سرمایه های ملی کشورند و در خارج سفیران فرهنگی یک ملت هستند. یک صفحه شاهنامه بایسنقری چند میلیون دلار ارزش دارد این فقط ارزش مالی است و ارزش معنوی آن بسیار بیشتر است. یک تابلو پیکاسو یا ون گوک میلیون ها دلار معامله می شود.
درم بخش با بیان اینکه هنر تنها چیزی است که از تمدن ها باقی می ماند ادامه داد: هنر و نام هنرمندان در ذهن مردم جاودانه می شود و از بین نمی رود.هنرمندان می توانند روح ما را تیمار کرده و روی زخم های ناخواسته ما مرهم گذارند.
افشین شاهرودی هنرمند پیش کسوت عکاسی گفت: با وجود اینکه هنوز نارسایی ها و کمبودهایی در حوزه هنرهای تجسمی داریم با این وجود چنین رویدادهایی فرصتی برای دور جمع شدن هنرمندان این بخش است.
وی با بیان اینکه به دوستان هنرمندم توصیه می کنم تا از چنین فرصت هایی برای کنار هم بودن و طرح خواسته ها استفاده کرده و خواستار برطرف شدن کمبودها شوند ادامه داد: از مدیران نیز می خواهم تا این جشنواره ها فرصتی باشد برای اینکه به دغدغه های هنرمندان گوش داده و کاستی ها را برطرف کنند. تجربه تاریخی نشان داده اگر هنر دست دولتمردان باشد پیشرفت نمی کند و در صورتی که دچار پسرفت نشود درجا خواهد زد. متولیان فرهنگی اگر علاقه مند به توسعه هنر در کشور هستند امکانات و شرایط را برای فعالیت هنرمندان فراهم کنند و هنر را به دست هنرمندان بسپارند.
عباس میرهاشمی؛ دبیر ششمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر نیز در ادامه به ارایه گزارشی از روند برگزاری جشنواره بین المللی تجسمی فجر پرداخت و گفت: از استقبال پرشور هنرمندان تشکر می کنم چرا که رشد چشمگیری از حضور آثار در این دوره از جشنواره را شاهد بودیم. بیش از 19 هزار اثر از بیش از 6 هزار و 200 هنرمند و از 56 کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 55 درصد آثار متعلق به هنرمندان مرد و 45 درصد از هنرمندان زن است.
وی ادامه داد: بیشترین تعداد شرکت کنندگان از استان تهران با بیش از دو هزار و 150 نفر بود و از استان اصفهان نیز360 هنرمند و از استان خراسان رضوی 450 نفر شرکت کرده اند. کشورهای ترکیه، برزیل، اندونزی، صربستان، چین، رومانی، فرانسه، اوکراین و ایالات متحده آمریکا نیز بیشتر آثار ارسالی به جشنواره را داشته اند.
وی با بیان اینکه 990 اثر از 800 هنرمند که 57 نفر آنان از سایر کشورها هستند در جشنواره پذیرفته شده است گفت: نمایشگاه آثار بخش بین الملل و ملی امروز پس از این مراسم در موسسه فرهنگي هنري صبا افتتاح مي شود و تا چهارم اسفندماه جاری آماده بازدید علاقه مندان است. آثار بخش جنبی نیز در نمایشگاهی با عنوان سیری در هنر معاصر تهران با ارایه آثاری از کاظم چلیپا و ایرج اسکندری 7 بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر گشایش یافت و تا 28 فروردین ماه 93 در محل موزه برپاست. آثار بخش جنبی با ارایه آثاری از پیشکسوتان و فعالان هنرهای تجسمی در تمامی رشته های بخش بین الملل و ملی در فرهنگسرای نیاوران از 21 بهمن ماه تا 5 اسفندماه جاری به نمایش در می آید.
دبیر جشنواره تجسمی فجر با بیان اینکه آثار بخش بین الملل این جشنواره از 20 بهمن ماه در 20 استان کشور به نمایش درمی آید و سینما تک موزه هنرهای معاصر نیز از 26 بهمن تا اول اسفندماه آماده نمایش آثار منتخب فیلمهای مستند هنرهای تجسمی است افزود: همچنین گزیده ای از آثار جشنواره با هماهنگی های انجام شده در کشورهای هند، ترکیه، صربستان، تونس و روسیه به نمایش درمی آید.
به گقته وی، در جشنواره امسال تجسمی فجر همچون دوره های گذشته از شش استاد پیشکسوت هنرهای تجسمی با اهدای نشان فجر قدردانی می شود.
بنا بر این گزارش، در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر هنرمندانی چون غلامحسین امیرخانی، محمد سلحشور، علی تن، عبدالمجید حسینی راد، جواد علیزاده، داوود شهیدی، محسن راستانی، جواد نوبهار، پریسا خضابی، مهران هوشیار، علی رجبی، اسماعیل عباسی، ایرج اسکندری، ایرج محمدی و حسن غفاری و همچنین مجید ملانوروزی مدیر کل امور هنرهای تجسمی، احسان آقایی؛ مدیر موزه هنرهای معاصر، عباس سجادی؛ مدیر عامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران و امیر عبدالحسنی؛ مدیر موزه امام علی(ع) حضور داشتند.
در مراسم افتتاح جشنواره تجسمی فجر، نمایشگاه بخش رقابتی این جشنواره در موسسه فرهنگی هنری صبا آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه 991 اثر از 800 هنرمند ایرانی در بخش ملی و در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی و سرامیک هنری به نمایش درآمده و آثاری از هنرمندان 31 کشور خارجی نیز در رشته هاي پوستر، عکاسی، کاریکاتور و تصویرسازی روی دیوار رفته است. در بخش ملی در رشته نقاشی با موضوع انسان معاصر 110 اثر، خوشنویسی در گرایش های نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث 254 اثر، نگارگری 166 اثر، مجسمه سازی با موضوع "راه بی انتها" 30 اثر و سرامیک هنری 35 اثر برای بخش رقابتی ششمین جشنواره تجسمی فجر پذیرفته شده است.
ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش ملی(نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سرامیک هنری و مجسمه سازی)، بین الملل( عکاسی، کاریکاتور، پوستر و تصویرسازی) و مکمل( فیلم های مستند هنرهای تجسمی) 14 بهمن تا چهارم اسفند ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا آماده بازدید عموم علاقه مندان است.
|
|
زمان انتشار: سه شنبه ١٥ بهمن ١٣٩٢ - ١٤:٠٧ |
نسخه چاپي