تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > بدون مكتب شيراز هنر و انديشه ايران ناقص بود


در آيين گشايش گردهمايي مكتب شيراز عنوان شد:
بدون مكتب شيراز هنر و انديشه ايران ناقص بود

مراسم افتتاحيه گردهمايي مكتب شيراز روز سيزدهم آذرماه در مجموعه فرهنگي و هنري آسمان فرهنگستان هنر برگزار شد.
 








 

 مراسم افتتاحيه گردهمايي مكتب شيراز روز سيزدهم آذرماه در مجموعه فرهنگي و هنري آسمان فرهنگستان هنر برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي‌فرهنگستان هنر، در مراسم افتتاحيه گردهمايي مكتب شيراز، پس از اجراي موسيقي قشقايي، كرناي، سرناي و نقاره (سحرآوازي،) استاد حبيب الله آيت اللهي، رئيس هيئت علمي همايش نگارگري، درباره اين گردهمايي سخنراني كرد. استاد آيت اللهي ضمن تشكر از عوامل فرهنگستان هنر براي برگزاري اين گردهمايي گفت: «فرهنگستان هنر از بدو تأسيس تا به حال، به خصوص بعد از معاونت دكتر نامورمطلق، تلاش زيادي در شناساندن فرهنگ و هنر ايران زمين انجام داده است و همايش‌هاي زيادي را به صورت مستمر برگزار كرده است. ما ايراني‌ها ملتي هستيم كه هميشه در دنياي فرهنگ و ادب تأثيرگذار بوده‌ايم. هر كجا در جهان اسلام، رد پايي از هنر مي‌بينيم، ضرب انگشت‌هاي ايراني را هم در آنجا مشاهده مي‌كنيم. به طوري كه تأثير هنر ايراني را از درياي چين تا اقيانوس اطلس، مي‌توان ديد.»

آيت اللهي در پايان افزود: «اميدوارم نسل آينده ايران، قدردان زحمات انديشمندان و فرهيختگان ايراني باشند و در حفظ اين ميراث بكوشند.»

در ادامه دكتر بهمن نامورمطلق، دبير فرهنگستان هنر و دبيركل همايش مكتب شيراز، به بيان گزارشي از كاركردهاي اين گردهمايي پرداخت و گفت: «گردهمايي حاضر به مكتب شيراز يا به گفته‌اي به فرهنگ و هنر شيراز در سه قرن هفتم، هشتم و نهم هجري اختصاص دارد. اين موضوع به دليل آن است كه شاخه‌هاي گوناگون درخصوص به كارگيري واژه مكتب اختلاف نظر دارند و ما در اينجا به صورت تسامحي از مكتب ياد مي‌كنيم. در اهميت مكتب شيراز بايد گفت كه اين مكتب چنان در شكل گيري و قوام هنر ايراني مؤثر بوده است كه بدون آن، هيچ گاه هنر ايراني به شكل امروزي خود دست نمي‌يافت. به بيان ديگر، بدون مكتب شيراز، هنر، ‌انديشه و ادبيات ايراني ناقص و ناتمام بود.»

نامورمطلق در ادامه به فعاليت‌هاي انجام شده كلان در مكتب شيراز اشاره كرد و گفت: «گروه‌هاي مختلف اين گردهمايي ابتدا به تهيه فراخوان همايش‌ها و پس از آن به موضوع تأليفات، كه زمان زيادي مي‌طلبيد، پرداختند. سپس نزديك به شصت كتاب را براي پژوهش يا ترجمه انتخاب كردند.»

نامورمطلق همچنين درباره اهداف گردهمايي عنوان كرد: «شايد بتوان پاره‌اي از مهم ترين اهداف اين گردهمايي را اولاً بررسي تاريخي و تحليلي يكي از درخشان ترين دوره‌هاي فرهنگ و هنر، نه فقط ايران؛ بلكه جهان اسلام دانست. هدف ديگر ما ارائه يك تصوير كلان و ميان شاخه‌اي از هنر و فرهنگ مكتب شيراز و پيوند آن با مكاتب ديگر در محورهاي هم زماني و در زماني است. ما در اين همايش سعي در همچنين ايجاد بستر تحقيق در تمام زمينه‌ها از جمله حكمت و فلسفه و هنر ايراني-اسلامي براي تاريخ نويسان و تحليل گران هنر ايراني داشته‌ايم.

در ادامه دكتر قاسم كاكايي، قائم مقام دبيركل گردهمايي مكتب شيراز، درباره اين گردهمايي گفت: «در سده‌هاي هفتم تا نهم هجري نام شيراز به عنوان مركزي براي پاسداري از فرهنگ، ادب و حكمت اسلامي ‌نمايان گر است. چرا كه در زمينه ادب، ظهور سعدي و حافظ كه بزرگ‌ترين استادان مسلم سخن فارسي بوده‌اند اين موضوع را از هر شاهد ديگري بي نياز مي‌كند. در باب حكمت نيز به مدت چهار قرن يعني از خواجه طوسي تا ميرداماد نام شيراز و متفكران آن سامان، مي‌درخشد.»

دكتر كاكايي در پايان اين حركت فرهنگستان هنر را حركت مهمي‌براي حفظ فرهنگ و هنر ايران عنوان كرد و آن را قابل قدرداني دانست.

گفتني است اجراي اركستر سمفونيك فيلارمونيك تهران با رهبري نادر مشايخي پايان بخش افتتاحيه گردهمايي مكتب شيراز در تهران بود.

گردهمايي مكتب شيراز از 13 تا 17 آذرماه در تهران و شيراز برگزار مي‌شود.









زمان انتشار: چهارشنبه ١٣ آذر ١٣٨٧ - ١١:٤٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.