پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، کتاب مجموعه مقالات هنر اشکانی را منتشر کرد.
پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، کتاب مجموعه مقالات هنر اشکانی را منتشر کرد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، کتاب مجموعه مقالات هنر اشکانی، که ندا اخواناقدم آن را گردآوری و ترجمه کرده است، به همت پژوهشکده هنر منتشر شد.
در پیشدرآمد این کتاب آمده است: «دانستههای ما از دوران اشکانی، که حدود پانصد سال بر ایران فرمان میراندند، بسیار اندک است و همین سبب شده تا گاهی در برخی از منابع آنان را بدون دستاورد فرهنگی، و یا آثار بهجامانده از آنان را فاقد ابداع بدانند. اما به نظر میرسد زمان آن فرارسیده تا این موضوع دوباره ارزیابی شود. این مجموعه مقالات به همین منظور گردآوری و ترجمه شده است تا علاوه بر آشنایی محققان تاریخ هنر ایرانی با پژوهشهای انجامگرفته در این زمینه، فرضیات مطرحشده در مورد اشکانیان و تاریخ اجتماعی، فرهنگی و هنری آنان مورد بازبینی قرار گیرد و راهگشایی برای پژوهشهای بدیع در این زمینه باشد.»
این مجموعه شامل یک مقدمه و پنج مقاله است. نویسنده در مقدمه کتاب کوشیده تا تاریخ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اشکانیان را معرفی، و همچنین مختصری درباره هنر اشکانی بهخصوص معماری، سفالگری و فلزکاری این دوره بحث کند.
مقاله نخست با عنوان «هنر اشکانی» نوشته اِس. بی. داونی است. نویسنده در این مقاله آثار هنریای را که از مناطق تحت حکمرانی اشکانیان در کاوشهای باستانشناسی بهدست آمدهاند، از نظر سبک و سیاق، دیدگاهها و فرضیههای مطرحشده و جریانهای تأثیرگذار در آنها، معرفی کرده است.
در مقاله دوم، «دستساختههای هنری هاترا و اشکانیان» نوشته شینجی فوکایی، نویسنده آثار بهدستآمده از هاترا (منطقهای وسیع در شمال بینالنهرین و تحت سلطه اشکانیان) را با دستهبندیهای مشخص بررسی کرده است.
مقاله سوم تحت عنوان «هنر پارتیان ـ هنر اشکانی» نوشته آ. اینورنیتسی، یافتههای شهر نسا را، که آثار بسیاری از اشکانیان در آنجا پیدا شده، کاویده است.
مقاله چهارم با عنوان «آیین سلطنتی در پارت اشکانی» نیز به قلم همین نویسنده یعنی آ. اینورنیتسی است. نویسنده در این مقاله نیز همانند مقاله سوم، به آثار شهر نسا پرداخته است و اثبات میکند که آثار این شهر، چیزی کمتر از آثار هنری در دوره هخامنشی و ساسانی ندارد.
مقاله پنجم با عنوان «مشاهدات اولیه در خصوص تکنیکهای سنگتراشی تندیسهای ایران در دوران سلوکیان و اشکانیان و جایگاه آن در محیط فرهنگی اشکانیان» نوشته مالکوم ای. آر. کالج است. نویسنده در این مقاله نشان میدهد مطالعه درباره ابزار بهکاررفته، چقدر به ایجاد درک عمیق نسبت به انتخاب و کاربرد مواد، جنبشهای هنری، تشکیلات کارگاهی و تحولات تاریخی در شیوه هنری آن دوره کمک میکند.
پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر این کتاب را در 314 صفحه، و با شمارگان 500 نسخه و بهای 70هزارتومان، به بازار عرضه کرده است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، شماره 1550، کتابفروشی فرهنگستان هنر مراجعه کنند و یا با دسترسی به وبگاه فروشگاه به نشانی www.matnpublishers.ir کتاب موردنظر را بهصورت مجازی خریداری کنند.