صبا میزبان جلوههایی از نگاه نسل جوان هنرمند ایرانی به شگفتیهای طبیعت، حکمت و اسطوره در «شبه قاره هند» شد.
صبا میزبان جلوههایی از نگاه نسل جوان هنرمند ایرانی به شگفتیهای طبیعت، حکمت و اسطوره در «شبه قاره هند» شد.
نمایشگاه نقاشی «شبه قاره هند»که شامگاه پنجشنبه، ۱7 اسفند 1396، در نگارخانههای استاد لرزاده و استاد فرشچیان گشایش یافت، جلوهگاهی از نگاه نسلی از هنرمندان جوان ایرانی به فرهنگ، اقلیم، اسطوره و آیین در شبه قاره هند، سرزمین شگفتیهای تمدن و تاریخ شرق، است.
در آیین گشایش این نمایشگاه که با حضور شمار زیادی از علاقهمندان برگزار شد، سفیر بلاروس، سرکنسول ونزوئلا، معاون سفیر روسیه، سفیر داغستان و معاون سفیر هند، با مثبت ارزیابی کردن مشاهدات خود از هنر امروز ایران، مجموعه صبا را برای همکاریهای فرهنگیــهنری مشترک، فضایی انگیزه بخش و پرجاذبه توصیف کردند.
نمایشگاه نقاشی گروهی شبه قاره هند، که با همکاری انجمن دوستی ایران و هند برپا شد، شامل هفتاد اثر از لیلا راضی و گروه ۱۷ نفره هنرجویان اوست که در قالبهای مختلف و رویکردهای متنوع، دید و دریافت این هنرمندان را از شبه قاره هند بر بومها نشانده است.
در آیین گشایش این نمایشگاه، لیلا راضی، مجموعه به نمایش درآمده را حاصل یکسال تحقیق و تلاش این گروه و قدمی برای نزدیکی دو کشور بزرگ و تمدن ساز ایران و هند عنوان کرد.
دکتر رضا سیدان، رییس انجمن دوستی ایران و هند، نيز با بیان این که هند، موزۀ ادیان و سرزمین اعجاز طبیعت است، به روابط ریشهدار و دیرینه دو ملت در سیر تاریخ، فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: باید عمق استراتژیک روابط فرهنگی دوکشور را بیشتر بشناسیم و مبنای یک همکاری گستردهتر کنیم.
در ادامه اين مراسم دووش اوتام، معاون سفیر هند، به سخنراني پرداخت و اظهار داشت: این نمایشگاه به شکل کاملا واضحی، ارتباط عمیق ملت ایران و هند را به نمایش گذاشته است. در این نمایشگاه عناصری حقیقی از هویت، فرهنگ و زندگی در هند، منعکس شده است. مضامین این تابلوها، طیف وسیعی از معماری تا حتی جشنهایی مثل «دیوالی» که جشن ملی و آیینی هند است و به یک گذشتۀ تاریخی چند هزارساله اشاره میکند، آشکار میسازد.
وی خاطرنشان کرد: موسسه صبا، قابلیتهای بسیاری دارد و امیدوارم در آینده همکاریهای بیشتری برای نمایش هنر هند با این مجموعه داشته باشیم.
نمايشگاه گروهي «شبه قاره هند» تا 24 اسفند ميزبان بازديد كنندگان بود.