• دوشنبه ٢٦ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > نخستین جلسه کارگاه تخصصی سینما و نقاشی برگزار شد


نخستین جلسه کارگاه تخصصی سینما و نقاشی برگزار شد

 

نخستین جلسه کارگاه تخصصی «سینما و نقاشی» در مجموعه نقش جهان فرهنگستان هنر برگزار شد.

نخستین جلسه کارگاه تخصصی «سینما و نقاشی» در مجموعه نقش جهان فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، کارگاه تخصصی «سینما و نقاشی» از سلسله کارگاه‌های تخصصی معاونت علمی پژوهشی فرهنگستان هنر است که با حضور محمدرضا اصلانی نویسنده، کارگردان و مستندساز برگزار می‌شود.
محمدرضا اصلانی در نخستین جلسۀ این کارگاه که عصر روز 28 مهر برگزار شد، به موضوعاتی که در این کارگاه به آن می‌پردازند پرداخت. وی این کارگاه‌ را در راستای ایجاد محیطی برای نقد کارشناسانه و نگاهی نقادانه به سینما و نقاشی دانست و ادامه داد: مسئله نقد یکی از مشکلات سینمای ایران است. سینما برآیند هنرهاست. از سویی، به دلیل تصویرمند بودن، به شدت به نقاشی وابسته است و از سویی دیگر، به لحاظ زمانمند بودن و ریتم، به موسیقی وابسته است. البته در محافل علمی‌ــ‌آموزشی به این موضوع کم توجهی شده و سینما به صورت امری مجرد در آمده است. به همین جهت فیلم‌ها به لحاظ کیفیت زیبایی‌شناسی دچار اشکال هستند. بر‌همین اساس درباره رابطه نقاشی و سینما باید بحث اساسی و حرکتی صورت می‌گرفت که این دوره به همین منظور برگزار می‌شود؛ تا با هم‌فکری و هم‌آموزی در این حوزه به نتایج درخشان‌تری برسیم.
این کارگردان ادامه داد: بسیاری از مردم تصور می‌کنند فیلم سینمایی یعنی صحنه‌ای را آرایش و میزانسن بدهند و دوربین از آن فیلم تهیه کند. حال آنکه فیلم را تصویر ایجاد می‌کند و تصویر است که معنا می‌بخشد؛ نه میزانسن و داستان. تصویر است که مفهوم خیال‌انگیز دارد و این به بینش نقاشانه در کار باز می‌گردد. نقاشی فقط تصویر ساختن و شبیه‌سازی نیست؛ بلکه نقاشی بینشی از جهان موجود است و مفهوم از اشیا شکل می‌گیرد و رابطه اشیا را با هم با سازوکاری کمپوزیسیونی مطرح می‌کند. نقاشی کشف اشیا جهان طبیعت است و امید است که فارغ‌التحصیلان این دوره به نوعی بینش و زیبایی‌شناسی تصویری برسند.
کارگاه تخصصی سینما و نقاشی در دوازده جلسه در حوزه‌هایی چون رویکرد زیبایی‌شناسی مفهوم پرسپکتیو خطی؛ زیبایی‌شناسی بدن؛ واقعیت و اسطوره از غارهای آلتامیرا، تا دورۀ رنسانس، تا قرن نوزده؛ وظیفۀ ثبت جهان، موضوع بنا به مفهوم، واقعیت عرصۀ مفهوم، قرن بیستم؛ آزادی نقاشی از واقعیت مفهوم شیئ، زمان، سطح؛ خط و رنگ، به مثابه تصویر؛ واقعیت؛ رابطۀ عکاسی‌ سینما؛ رابطۀ نقاشی‌ سینما و نمونه فیلمیک مفهوم نقاشانه در سینما؛ فیلم نقاشانه؛ فیلم از نقاش و نقاشی به بررسی و تبیین مفاهیم می‌پردازد.

 

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٧ - ١٤:١٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;