در اولين كارگاه تخصصي معماري شهرسازي ايران عنوان شد
عوامل غيرانساني؛ مهم ترين عامل آسيب آثار تاريخي
|
اولين كارگاه تخصصي معماري شهرسازي ايران، با همكاري پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري شهر تاريخي يزد و فرهنگستان هنر پنجشنبه 30 آذر ماه در مجموعه هنر پژوهي نقش جهان برگزار شد.
اولين كارگاه تخصصي معماري شهرسازي ايران، با همكاري پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري شهر تاريخي يزد و فرهنگستان هنر پنجشنبه 30 آذر ماه در مجموعه هنر پژوهي نقش جهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر،مهندس خادم زاده معاونت اجرايي پژوهشكده و مدير پايگاه شهر تاريخي يزد به عنوان اولين سخنران به معرفي شهر تاريخي يزد و تشريح فعاليت هاي اين پايگاه پرداخت.
وي با ارائه خلاصه اي از برنامه هاي در دست انجام و همچنين اقداماتي كه در آينده مورد توجه قرار خواهد گرفت، گزارش كوتاهي از فعاليت هاي پايگاه شهر تاريخي يزد به اطلاع حاضرين در مراسم رساند.
مهندس خادم زاده سؤال اصلي مورد توجه در بحث حاضر را تاريخ شكل گيري شهر يزد و سير تحولات مربوط به آن دانست و گفت:« بررسي هايي در اين رابطه انجام پذيرفته است ؛از آن جمله تحقيق در مستندات موجود تاريخي و متون گذشته است.»
وي با بيان اينكه پايگاه شهر تاريخي يزد شامل چندين گروه است، به بيان برخي از فعاليت هاي اين گروه از جمله معماري و شهرسازي و مرمت آثار تاريخي پرداخت.
اولين سخنران در بخش دوم اين كارگاه ، دكتر كاظم مندگاري بود كه به بيان ضرورت ها و ويژگي هاي ثبت شهر تاريخي در فهرست آثار ملي پرداخت.
در ادامه مراسم دكتر غيورفر عضو هيئت علمي سازمان تحقيقات كشاورزي و مدير بخش مبارزه با عوامل خسارتزاي بيولوژيك پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي يزد، آسيب هاي ناشي از عوامل زنده غيرانساني در بناهاي تاريخي شهر يزد را مورد بررسي قرار داد و به بيان آماري در اين خصوص پرداخت.
دكتر غيورفر در مورد عوامل آسيب رسان به بناهاي تاريخي گفت:« اين موارد با توجه به شرايط اقليمي متفاوت است. از مهم ترين اين عوامل ميتوان به گياهان، پستانداران (جوندگان)، پرندگان و به ويژه كبوتر و از همه مهمتر حشرات اشاره كرد.»
وي با بيان ميزان آسيب رساني هر كدام از عوامل ذكر شده به ارائه راهكارهاي موجود پرداخت.
مهندس دانش ، فارغ التحصيل تاريخ و كارشناس پايگاه شهر تاريخي يزد، نخستين سخنران بخش سوم اين كارگاه بود. وي با ارائه تعريف واژه كتيبه به بررسي كتيبه ها در شهر يزد پرداخت.مهندس دانش از شناسايي و ثبت 144 كتيبه در شهر يزد خبر داد و اينكه تمامي اين آثار مستندسازي شده اند. وي با بيان اينكه كتيبه هاي به دست آمده به صورت كلي دسته بندي شده اند به تشريح انواع كتيبه و نوع كاربرد آن در دوره هاي مختلف تاريخي پرداخت.
گفتني است در پايان فيلم «مُلك يزدان» به نمايش درآمد.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: جمعه ٢ دی ١٣٨٥ - ١٣:٠٤ | نسخه چاپي