در فرهنگستان هنر و به مناسبت روزجهاني جهانگردي و گردشگري بررسي شد
«نقش هنر در جاذبههاي توريسم»
|
نشست نقش هنر در جاذبههاي توريسم به مناسبت روز جهاني جهانگردي و گردشگري، روز چهارشنبه پنجم مهر ماه در مجموعه هنر پژوهي ساعي، وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.
نشست نقش هنر در جاذبههاي توريسم به مناسبت روز جهاني جهانگردي و گردشگري، روز چهارشنبه پنجم مهر ماه در مجموعه هنر پژوهي ساعي، وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اين نشست كه به كوشش معاونت علمي – پژوهشي فرهنگستان هنر صورت گرفت، با حضور دكتر حسين ياوري و دكتر شيوا پژوهش برگزار شد. دكتر احمديان، مدير گروه پژوهشي نقد هنر فرهنگستان هنر نيز رياست اين جلسه را بر عهده داشت.
در ابتداي اين نشست دكتر احمديان گفت:« موضوع اين سخنراني كه به شكل مشترك توسط دكتر ياوري و دكتر پژوهش صورت ميگيرد، داراي غناي مفهومي بسياري است ؛ در اين نشست به موضوع مديريت و تعامل مديريتي امروز ايران در بخش جهانگردي و مديريت هنري ، نقش مديريت جهانگردي در بحث مديريت هنري پرداخته مي شود.»
سپس دكتر شيوا پژوهش مدرس دانشگاه به عنوان آغازگر بحث، درباره موضوع مديريت توريسم و گردشگري امروز ايران گفت:« امروز در بحث توريسم و گردشگري اين سوال مطرح است كه توريسم و جهانگردي به شكل صنعت وجود دارد يا هنر؟ نقاط مشترك سفر به عنوان گردشگري و هنر خيلي زياد است. در اينجا بحث توريسم فرهنگي خيلي حساستر از بقيه بخشها به نظر ميرسد. اگر ما گردشگري را هنر عشق ورزيدن به تاريخ و زيستن در كنار يكديگر بدانيم، بسياري از اين مشكلات در گردشگري امروز ايران برطرف خواهد شد.»
دكتر پژوهش در بخش دوم از صحبتهايش گفت :« در مورد هنرهاي مادي و هنرهاي غيرمادي دو ديدگاه وجود دارد.تأثير گردشگري بر روي هنرهاي ما باعث ميشود كه توليد انبوه در مورد محصولات فرهنگي و هنري ما به وجود آيد؛ ولي در مقابل ديدگاهي وجود دارد كه معتقد است گردشگري ميتواند يك منبع درآمد متفاوت به حساب آيد . در روند توسعه ما بايد روند توسعه صنايع دستي را با گردشگري متناسب كنيم.»
در بخش بعدي اين سخنراني دكتر ياوري عضو گروه هنرهاي سنتي و پژوهشي نقد هنر فرهنگستان هنر به عنوان آغازگر بحث خود گفت:« هنر يك امر متعالي است و گردشگري يك پاسخ به نيازهاي متعالي انسان است. ميان اينها وجه اشتراك فراواني را ميتوان يافت. سابقه گردشگري مسلماً به اندازه سابقه هنر در جهان نيست و بحث امروز ما يك دانش ميان رشتهاي را شامل ميشود كه بايد ميان هنر توريسم و گردشگري مطرح شود. هر چند كه بعد از واقعه يازده سپتامبر لطمه عظيمي به صنعت گردشگري خورد ، ولي بعد از آن همواره شاهد رشد عظيم گردشگري در جهان بودهايم.
ايران به عنوان سرزميني كهن با جاذبههاي گردشگري طبيعي، تاريخي و مذهبي و سابقه درخشان فرهنگي و هنري و يكي از قطبهاي بزرگ و شاخص هنرهاي سنتي جهان ميتواند با بهرهگيري از امكانات بالقوه و پتانسيلهاي بالاي هنري خود سهم شايستهاي در جذب توريسم فرهنگي جهان داشته باشد.»
گفتني است كه اين نشست با جلسه پرسش و پاسخ ميان حاضرين و استادان پايان يافت.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: شنبه ٨ مهر ١٣٨٥ - ٠٩:٤٤ | نسخه چاپي