سخنراني پروفسور توماس ديويد استاد دانشگاه معماري از انگلستان چهارشنبه 7 تير ماه برگزار شد.
سخنراني پروفسور توماس ديويد استاد دانشگاه معماري از انگلستان چهارشنبه 7 تير ماه برگزار شد.
وي در حضور اعضاي هيأت علمي فرهنگستان و تني چند از ميهمانان و دوستداران هنر معماري در خصوص بافتهاي تاريخي و مقايسه آن با وضعيت كنوني شهرها و مشخصه آنها به صحبت نشست.
او در ابتدا ضمن اشاره به هنري معماري سنتي و مفهوم آن خاطر نشان كرد:"آنچه امروز ما آن را سنتي ميخوانيم در زمان خود دستاوردي نو و به روز بوده و پاسخگوي نيازهاي آن روز جامعه بشري به شمار ميرفته است . اكنون ما بايد با استفاده از عملكرد آن دوران به استقبال معماري نوين كه جوابگوي خواستههاي امروز بشر است برويم."
وي سپس به سبكهاي معماري همانند كلاسيك، مدرن، و پست مدرن اشاره كرد و خصوصيات هر يك را با آوردن مثالهايي تصويري توضيح داد.
وي در ادامه، معماري نوين را نوعي هنر جهاني بر شمرد كه داراي جنبههاي قابل انعطافي است كه زبان سادهاي دارد و توانسته در تمام جهان موقعيت مناسبي پيدا كند.
پروفسور توماس ديويد در خصوص حركت فرهنگي از ابتداي تاريخ بشر تا به حال به عوامل تأثيرگذاري از قبيل تجارت، مهاجرت، قدرتهاي امپراطوري اشاره كرد و گفت :"امپراتوري هاي بزرگ در زمان خود از طريق كشورگشايي و جنگ استانداردهاي فرهنگي كشور مطلوبشان را بر سرزمينهاي مفتوحه خود حاكم ميكردند ؛ اين روند امروزه به صورت بسيار گسترده در حال انجام گرفتن است."
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود ضمن اشاره به جهاني شدن به طراحان معماري كه ميتوانند نقطه شروع ارائه فرهنگهاي بومي و محلي باشند گفت:" مي توان هنر معماري نو را به گونهاي ترسيم كرد كه هم زمان و تاريخ را منعكس كند و هم معنايي را از زمان معاصر براي بيننده به ارمغان بياورد."
وي در پايان خاطر نشان كرد:"در حال حاضر ما بايد از هنرهاي سنتي خود درس بگيريم و در اجراي ايدههاي جديد خود از آنها استفاده كنيم."
|