نخستین پیشهمایش تخصصی همایش «صد سال نگارگری معاصر ایران» در موزه هنر ایران برگزار شد.
نخستین پیشهمایش تخصصی همایش «صد سال نگارگری معاصر ایران» در موزه هنر ایران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، معاونت پژوهشی و هنری فرهنگستان هنر با همکاری موزه هنر ایران، پیشهمایش نخست همایش «صد سال نگارگری معاصر ایران» را دوشنبه، 20 دی 1400، با حضور بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر؛ گلناز گلصباحی، رئیس موزه هنر ایران؛ و سخنرانی محمدعلی رجبی، رئیس گروه تخصصی هنرهای سنّتی و صنایعدستی فرهنگستان هنر؛ و علیاصغر میرزاییمهر، عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و فرهنگ؛ برگزار کرد.
در ابتدای این نشست، ناهید عبدی، دبیر علمی این برنامه، با ذکر اینکه این نشست، پیشهمایش نخست همایش صد سال نگارگری معاصر ایران است، گفت: در طی این همایش، با برنامهها و رویکردهای مختلف به این مهم پرداخته خواهد شد. همچنین، کتابی از آثار برجسته نگارگری معاصر که در موزه هنر ایران قرار دارد با همکاری این موزه منتشر خواهد شد.
محمدعلی رجبی، رئیس گروه تخصصی هنرهای سنّتی و صنایعدستی فرهنگستان هنر، نیز با بیان اینکه هنر نگارگری معاصر ایران معناگراست، توضیح داد: این بدین معنا نیست که هنر نگارگری در قدیم، معناگرا نبوده است، اما الزام به اینکه باید همه آثار چنین وضعیتی داشته باشند وجود نداشت و این از ویژگیهای دوران جدید است.
او سپس، به توضیح و بسط این موضوع و وضعیتشناسی نگارگری معاصر ایران پرداخت.
علیاصغر میرزایی مهر، عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و فرهنگ، نیز در این نشست، به بررسی و شرح احوال و زندگی و آثار حسین طاهرزاده بهزاد تبریزی، هنرمند نگارگر معاصر، پرداخت.
همچنین، در این نشست، منیژه کنگرانی، معاون پژوهشی و هنری فرهنگستان هنر؛ مسعود ناصری، مدیرکل امور هنری این فرهنگستان؛ خشایار قاضیزاده، دبیر علمی همایش صدسال نگارگری معاصر ایران؛ اعضای شورای علمی همایش صد سال نگارگری معاصر نیز حضور داشتند.
نشست مذکور با بازدید از آثاری از استاد طاهرزاده بهزاد تبریزی در موزه هنر ایران، پایان یافت.
برای شنیدن فایل صوتی نشست، اینجا کلیک کنید.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید.