آرم فرهنگستان هنر
اخبار > گزارش نشست مطبوعاتي گردهمايي مكتب اصفهان


گزارش نشست مطبوعاتي گردهمايي مكتب اصفهان

 

نشست مطبوعاتي گردهمايي مكتب اصفهان چهاردهم آذرماه در سالن سينما تك مؤسسه فرهنگي-هنري صبا با حضور جمعي از مسئولان برگزاري اين گردهمايي برگزار شد.

نشست مطبوعاتي گردهمايي مكتب اصفهان چهاردهم آذرماه در سالن سينما تك مؤسسه فرهنگي-هنري صبا با حضور جمعي از مسئولان برگزاري اين گردهمايي برگزار شد.

يه گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، دكتر بهمن نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر در ابتداي اين نشست به عنوان آغازگر اين جلسه گفت: «اين گردهمايي ، بزرگترين فعاليت پژوهشي فرهنگستان هنر از بدو تشكيل آن است. خصوصيت بارز اين همايش نسبت به ديگر همايش هايي از اين دست كه در فرهنگستان هنر صورت گرفته شكل ميان شاخه اي شده آن است.»

در ادامه دكتر نامور مطلق به معرفي و توضيح درباره بخش هاي مختلف اين گردهمايي پرداخت و گفت: «دبيران گروه هاي علمي اين همايش در هشت شاخصه موسيقي، خوشنويسي، نگارگري، هنرهاي نمايشي، هنرهاي صناعي، حكمت و فلسفه، معماري و ادبيات پايه ريزي شده اند و اين هشت گروه به شكل نيمه مستقل فعاليت هايشان را انجام مي دهند و يك ستاد مركزي، هماهنگي ميان اين گروه ها را به انجام مي رساند.»

در ادامه استاد غلامحسين اميرخاني، دبير همايش خوشنويسي مكتب اصفهان در ارتباط با جنبه هاي پژوهشي مطرح شده در هنر خوشنويسي اين گردهمايي گفت: «گردهمايي مكتب اصفهان به عنوان يكي از قله هاي بلند هنر خوشنويسي توانسته است صاحب مكتبي باشد كه در تمام طول تاريخ جاري است و كمك شگرفي با بازشناسي ارزش هاي هنري و فرهنگي كشورمان مي كند.به طور مثال ميرعماد به عنوان هنرمند خوشنويس در عصر صفوي كه به عنوان محور اين گردهمايي در نظر گرفته شده است در اين همايش مورد توجه واقع شده است.

در زمينه تحقيق و پژوهش هنر ، خوشنويسي فرصت كمي براي مورد توجه واقع شدن پيدا كرده است و اهالي خوشنويسي بيشتر ترجيح داده اند كه عمر و استعدادشان را در جهت سلوك عملي مصرف كنند.»

سپس دكتر بلخاري عضو شوراي علمي گردهمايي درباره انتخاب اصفهان و مكتب اصفهان گفت: «دوره صفويه دوره بسيار درخشاني از جهت رشد هويت مذهبي در ايران است و براي اولين بار به نوعي تثبيت سياسي و مذهبي رسيد.در انديشه اصفهان نوعي استعداد وجود دارد كه آن را مي توان به نوعي استعداد جمع آوري و قدرت مكتب سازي آن دانست.»

سپس عليرضا اسماعيلي مدير انتشارات فرهنگستان هنر درباره فعاليتهاي انتشارات اين گردهمايي گفت:«انتشارات گردهمايي مكتب اصفهان به نسبت گستردگي خود گردهمايي، ويژگيهاي خاص دارد. بيش از 50 عنوان كتاب به مناسبت اين گردهمايي تدوين و چاپ مي شود كه در حوزه هاي مختلف ادبي و هنري پايه ريزي شده است. »

وي همچنين افزود:« مهم ترين ويژگي انتشارات، تاليفي بودن منشورات گردهمايي است ؛ اين كتابها اغلب توسط اساتيد و محققين داخل كشور آماده و چاپ شده است. علاوه بر اين، ما به انتشار حدود 10 عنوان از نسخ خطي حوزه هنر پرداخته ايم.»

در پايان اين نشست محسن زارع دبير كل گردهمايي مكتب اصفهان نيز گفت: «تمركز زدايي اين همايش ها از اهميت خاصي برخوردار است. استان هاي مختلف، از پيش همايش هاي اين گردهمايي كه در آن ها برگزار شده ، استقبال بسيار خوبي داشته اند و همين موضوع باعث شده تا با بازتاب قابل توجهي را در داخل و خارج ايران داشته باشد.»

مراسم رسمي افتتاحيه اين گردهمايي در تاريخ نوزدهم و بيستم آذرماه در تهران و در مؤسسه فرهنگي-هنري آسمان برگزار خواهد شد.

گفتني است كه اين نشست با برگزاري جلسه پرسش و پاسخ ميان خبرنگاران و اساتيد پايان يافت.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٤ آذر ١٣٨٥ - ١٢:٥٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;