آرم فرهنگستان هنر
اخبار > مكتب اصفهان در كرمان هم تجلي يافته است


پيش همايش«هنر كرمان در عصر صفوي» برگزار شد:
مكتب اصفهان در كرمان هم تجلي يافته است

 

پيش همايش چهاردهم مكتب اصفهان با عنوان «هنر كرمان در عصر صفوي» روز سه شنبه 7 آذر در دانشگاه شهيد باهنر كرمان برگزار شد.

پيش همايش چهاردهم مكتب اصفهان با عنوان «هنر كرمان در عصر صفوي» روز سه شنبه 7 آذر در دانشگاه شهيد باهنر كرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر ، در اين مراسم كه از ساعت 30/10 صبح در سالن اجتماعات دانشگاه شهيد باهنر كرمان آغاز شد، در ابتدا دكتر اميري خراساني، رئيس دانشگاه شهيد باهنر در سخنان خود ضمن خوشامدگويي به حضار و ارائه تاريخچه اي از اين دانشگاه گفت: همه مي دانند كه دوران صفويه در تاريخ كشور ما دوره منحصر به فردي است. شايد بتوان گفت كه تعامل بين سياست و ديانت براي اولين بار در دوره صفويه شكل گرفته است و در دوره افشاريه و زنديه هم ادامه داشته است.

دكتر اميرخراساني با اشاره به تحولات تاريخي و فرهنگي دوره صفويه گفت: وقتي مركزيت سياسي در اصفهان شكل گرفت در نتيجه شهرها، بلاد اطراف و كل كشور از فراز و نشيب ها به دور نبودند كه يكي از آن ها هم شهر و استان كرمان بوده است. امروزه نيز شهر كرمان يكي از سه قطب اصلي گردشگري كشور است و در مواردي كه اهل فن بيان كرده اند در مجموع آثار تاريخي و فرهنگي، از بسياري از استان هاي ديگر نيز پيشي گرفته است.

رئيس دانشگاه شهيد باهنر كرمان در پايان صحبت هاي خود گفت: تأثيراتي كه مكتب اصفهان مي توانسته داشته باشد در شهر كرمان هم بي تأثير نبوده و به همين دليل اين مراسم برگزار مي شود تا انديشمندان تعيين كنند كه شهر كرمان در مكتب اصفهان چه جايگاهي را به خود اختصاص داده است و اميدواريم با مسائلي كه مطرح خواهد شد زواياي تاريك و ناشناخته هنر و تاريخ كرمان براي پژوهشگران و جوانان علاقه‌مند روشن شود.

در ادامه اين مراسم نيز دكتر بهمن نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر به تاريخ و قدمت كرمان اشاره كرد و گفت: اولين آثار تمدني فلات ايران را در اين استان و شهري مثل جيرفت داريم. استاني كه در طول تاريخ چهارراه تمدن‌هاي گوناگون بوده، تأثير بسزايي در شكل‌گيري فرهنگ ايران داشته است.

دكتر نامور مطلق در ادامه و با اشاره به نقش مكتب اصفهان و ارتباط آن با شهرهاي تاريخي ديگر گفت: بايد بگويم كه در يك پژوهش هنري ، هيچ كاري فردي نيست و اين موضوع اثبات شده است. هر اثري محصول يك جمعيت است، حتي شعر كه شايد چنين برداشت شود محصول خلوت و تنهايي فرد است. ما هيچ وقت تنها نيستيم و هيچ محصول و امري نتيجه فعاليت يك نفر نيست. ما همواره در جمعيت و گروه هستيم، حتي در جايي كه خود را تنها فرض مي كنيم ميراث دار جمعيتي هستيم كه پيش متن هايي را براي ما گذاشته‌اند.

امروزه بينامتنيت اثبات كرده كه همه فعاليت هاي ما ميراث رفتار ديگران هم هست.

دبير فرهنگستان هنر با توجه به صحبت هاي گفته شده در ادامه يادآور شد كه وقتي مي گوييم مكتب اصفهان، يعني بررسي آثار تاريخي، فرهنگي و هنري از سال هزار هجري قمري تا سال 1135 كه اصفهان پايتخت بوده است. وقتي مكتب اصفهان مطرح مي شود منظور اين نيست كه همه اين مكتب توسط اصفهاني ها شكل گرفته باشد.

مكتب اصفهان محصول جمعي افراد، شهرها و مكاتبي است كه پيش از آن، در همان زمان و حتي به اعتقاد بعضي محققان پس از آن بوده است.

دكتر نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر در توضيح بيشتر درباره مكتب اصفهان گفت: فرهنگستان هنر سعي دارد به بازنويسي و بازشناسي تاريخ نانوشته، كم نوشته يا حتي بد نوشته فرهنگ و هنر بپردازد. اگر دوستان به كتب تاريخي نگاهي داشته باشند مي بينند كه اجحافي در حق ما ايراني ها و شرقي ها شده و شايد ما هم نبايد اين همه گلايه داشته باشيم. بايد خودمان دست به كار شويم، بنويسيم و تحقيق كنيم. با اين نگرش كلان تحقيقات بر روي مكتب اصفهان آغاز شد و سعي كرديم تحقيقات بين مكتبي داشته باشيم و در اين خصوص رابطه و تأثيرات مكاتب هرات، تبريز، قزوين و مشهد كه پيش از مكتب اصفهان برگزار شده اند را برگزار كرده‌ايم.

در ادامه اين همايش نيز كه تا ساعت 17 به طول انجاميد، انديشمندان و اساتيدي چون خانم دكتر مظاهري، آقاي دكتر فتحعلي بيگي، دكتر ميرهاشم محدث، دكتر شمس الدين نجمي، عليرضا هاشمي نژاد، مهدي مكي نژاد، فريبا كرماني، محسن كشاورز، حسن سلاجقه و هانيه نيكخواه به ارائه ديدگاه ها و نتايج تحقيقات خود پرداختند.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٨ آذر ١٣٨٥ - ١٢:١٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;