آرم فرهنگستان هنر
اخبار > جيرفت مهد اشياء گران قيمت


پانل‌هاي علمي روز اول همايش تمدن جيرفت برگزار شد
جيرفت مهد اشياء گران قيمت

 

دومين بخش از روز اول همايش جيرفت با حضور يوسف مجيدزاده و مدعوين خارجي برگزار شد.

دومين بخش از روز اول همايش جيرفت با حضور يوسف مجيدزاده و مدعوين خارجي برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي‌همايش جيرفت، در دومين بخش روز اول اين همايش يوسف مجيد زاده دبير علمي‌ همايش با موضوع «كاوش‌هاي باستان شناختي جيرفت؛ اكتشافي افسانه‌اي» به سخنراني پرداخت و با اشاره به هليل‌رود در جيرفت گفت: «در حاشيه حوزه اين رود، گورستان‌هايي به ثبت رسيده كه جزئي از تار و پود جيرفت به شمار مي‌رود.»

وي در اين همايش هم چنين به حفاري‌هاي فراواني كه در اين منطقه صورت گرفته است اشاره كرد و افزود: «نقوش موجود بر روي ظروف اين منطقه تماماً شخصيت‌هاي انساني و نيمه انساني است. نبرد پلنگ و مار، طبيعت گرايي و ديگر موتيف‌ها و موضوعات اين نقوش را تشكيل داده اند.»

دكتر مجيدزاده در اين همايش هم چنين به تپه كنار صندل اشاره كرد و گفت: «با حفاري در اين تپه و اطراف آن به آثار زيادي برخورديم. هم چنين در بخش صنعتي شهر جيرفت، آثار مفرغي فراواني يافت شد.»

پيوتر استنكلر ديگر سخنران اين همايش بود كه با موضوع «مرهشي و فراسوي آن؛ چشم انداز تاريخي جيرفت» به سخنراني پرداخت. مقاله اين محقق درباره بازبيني و فراگيري پيرامون جغرافياي سياسي ايران در هزاره سوم پيش از ميلاد بود.

وي در اين همايش تصريح كرد: «منابع موجود به خط ميخي، حاكي از وجود گنجينه‌اي از اطلاعات گرانبها پيرامون مرهشي است. اين منابع به ويژه نشانگر آن است كه مرهشي از ديدگاه سياسي، اقتصادي و تجاري، ‌قدرتي منتفذ در شرق ايران بوده . مرهشي در تماس مستقيم با بابل از دوره سارگون در آكاد بوده و اين تماس تا زمان بابل قديم طي دو دوره ادامه داشته و حداقل پانصد سال به طول انجاميده است.»

در ادامه همايش جيرفت جلال الدين رفيع فر درباره «مطالعه مقدماتي تكنولوژي و كاربرد ادوات سنگي در كنار صندل» به سخنراني پرداخت.

رفيع فر، درباره قطعات سنگي مادر به دست آمده در كنار صندل توضيح داد. وي بيان كرد از طريق برش هاي حفاري و همچنين سطح تپه هاي كنار صندل تا پايان فصل پنجم حفاري، يعني سال 1386، بيش از 1500 قطعه سنگي به دست آمده. وي اين ادوات را بر اساس كاربردهاي متعدد به پنج دسته تقسيم كرد و درباره هر يك به ارائه توضيحات اجمالي پرداخت.

ريتا رايت از ديگر سخنرانان دعوت شده در اين همايش درباره «توالي سراميك در عصر مفرغ در فلات ايران»، به سخنراني پرداخت. وي با بيان اينكه جيرفت مركز اصلي ابتكار در توليد سراميك بوده به مهاجرت سفالگران به اين منطقه اشاره كرد و دليل پيشرفت هنر سراميك در اين منطقه را همين امر دانست. در پايان دومين روز از همايش جيرفت نيز جان كورتيس با محوريت «اشيا نوع جيرفت در لندن» سخنراني كرد.

وي در مقاله خود در مجموع به بررسي چند گروه اشيا «نوع جيرفت» كه در لندن مشاهده شده است پرداخت.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٧ ارديبهشت ١٣٨٧ - ١٢:٥٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;