آرم فرهنگستان هنر
اخبار > ايران سرزمين تمدن‌هاي اصيل و باستاني


ايران سرزمين تمدن‌هاي اصيل و باستاني

 

ايران مي‌تواند كانون ايران شناسي و فعاليت‌هاي محوري درباره تمدن فلات ايران باشد.

ايران مي‌تواند كانون ايران شناسي و فعاليت‌هاي محوري درباره تمدن فلات ايران باشد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، بهمن نامور مطلق، دبير فرهنگستان هنر و دبير كل همايش جيرفت، در نشست خبري اين همايش كه با حضور نمايندگان رسانه‌هاي جمعي در مؤسسه فرهنگي-هنري صبا، وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: «ما توانايي و قابليت اين قبيل فعاليت‌ها را داريم تا به اين وسيله، جوانان و پژوهشگران ما، به راحتي به بدنه علمي كشور دست پيداكنند.»

وي خاطر نشان كرد:«ايران سرزمين تمدن‌هاي اصيل و باستاني زيادي است كه مي‌تواند تاريخ و هويت بشري را شكل دهد؛ اما متاسفانه اين ميراث جهاني آنطور كه بايد، به صورت تخصصي، بررسي و شناخته نشده است.»

دبير فرهنگستان هنر در ادامه، جيرفت را يك تمدن با شاخصه‌هاي منحصر به فرد دانست و ادامه داد:«اين تمدن يكي از مهم‌ترين تمدن‌هاي فلات ايران است كه با قدمت پنج هزار سال، موجب بازنگري كارشناسان در تاريخ تمدن و هنر شده است.»

نامورمطلق در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد:«پاسداري و انتشار ميراث گذشته ايران زمين، از اهداف اساسنامه فرهنگستان هنر است. بدين منظور از دو سال گذشته پايه‌هاي برگزاري همايش جيرفت طراحي شد. از آنجاكه در چنين تمدن‌هايي، فاصله ميان هنر، صنعت و ادبيات بسيار كم است، برآن شديم تا علاوه‌بر جنبه‌هاي باستان‌شناسي، به مولفه‌هاي ديگر نيز بپردازيم.»

دبيركل همايش جيرفت در ادامه به زيبايي شناسي سنگ نگاره‌ و برجسته‌سازي سنگ‌هاي صابوني جيرفت، الوح خطي نادر و مجسمه‌اي كه از نظر ابعاد در دوره خود بي‌مثال است، به عنوان مولفه‌هاي تمدن جيرفت اشاره كرد و گفت:«در اين همايش نشست‌هاي بين رشته‌اي با موضوعات نشانه شناسي، اسطوره شناسي، مردم شناسي و... خواهيم داشت تا با محوريت باستان شناسي، روابط بين رشته‌اي اين تمدن بزرگ بررسي شود.»

نامورمطلق ضمن گله‌مندي از عدم همكاري برخي سازمان‌ها كه متولي اين امر هستند، خواستار مشاركت نهادهاي مربوطه شد تا با برگزاري همايش‌هاي مكمل ديگر، روند نظام‌مندي در شناخت بيشتر فرهنگ و هنر ايران طي شود.

وي همچنين تازه بودن متن جيرفت را يكي از مشكلات بررسي تمدن جيرفت دانست و گفت:«بازبودن اين محوطه سبب شده است كه همچنان پس از يك دهه فعاليت، كارشناسان با مسائل تازه‌تري روبرو شوند.» در تكميل سخنان نامورمطلق، مسعود ناصري، رئيس دبيرخانه همايش‌هاي فرهنگستان هنر، خبر از فعاليت سي پژوهشگر طي دو سال گذشته و حضور چهارده پژوهشگر خارجي، در همايش جيرفت داد.

گفتني است همايش جيرفت 16 ارديبهشت ماه در مجموعه فرهنگي و هنري آسمان فرهنگستان هنر آغاز مي‌شود. در روزهاي 17 و 18 به ارائه مقالات و برگزاري نشست‌هاي علمي در تهران اختصاص دارد و 19 و 20 ارديبهشت، همايش در جيرفت برگزار مي‌شود.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٣ ارديبهشت ١٣٨٧ - ١٣:٥٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;