• دوشنبه ٢٦ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > فرش بلوچ، تجسم عینی «احیای گنجینه‌های هنری از یادرفته» است


استاد محسن محسنی:
فرش بلوچ، تجسم عینی «احیای گنجینه‌های هنری از یادرفته» است

 

استاد محسن محسنی، صاحب‌نظر هنری، در بازدید از نمایشگاه «فرش بلوچ؛ از رنج تا گنج» شکل‌گیری این مجموعه را از آن جهت که نخستین حرکت جدی در ارائه دست‌بافته‌های بومی و غیرشهری در یک حوزه تمدنی کهن و احیای یک میراث بزرگ هنری است، حرکتی بی‌نظیر در کشورمان دانست.

استاد محسن محسنی، صاحب‌نظر هنری، در بازدید از نمایشگاه «فرش بلوچ؛ از رنج تا گنج» شکل‌گیری این مجموعه را از آن جهت که نخستین حرکت جدی در ارائه دست‌بافته‌های بومی و غیرشهری در یک حوزه تمدنی کهن و احیای یک میراث بزرگ هنری است، حرکتی بی‌نظیر در کشورمان دانست.

به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه فرهنگی‌هنری صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، استاد محسنی، از چهره‌های پیش‌کسوت در حوزه‌های هنر و فرهنگ و ادبیات، در نخستین روز میزبانی این مجموعه از نمایشگاه فرش و دست‌بافته‌های بلوچ تأکید کرد: ما تاکنون سبک‌شناسی را تنها در ادبیات داشتیم؛ اما اکنون و با این حرکت تخصصی و پژوهشی وسیع، در حوزه فرش اقوام ایران، می‌توان از «سبک‌شناسی فرش ایرانی» سخن گفت.

او مطرح کرد: ایلات و عشایر از دیرباز با دام سروکار داشته‌اند و اولین فرشبافان ایران، عشایر ما بوده‌اند. از سوی دیگر فرشبافی ایران از ابتدا در جامعه زنان شکل گرفت و امروز هم بیش از 80درصد نیروی انسانی متشکل در حوزه فرش را زنان تشکیل می‌دهند و در عین حال خود منطقه سیستان که خاستگاه و زادگاه نخستین این سنت بزرگ هنری بوده، منطقه‌ای کانونی در فرهنگ، تمدن و هنرهای قومی ماست.

وی افزود: پرداختن به این موضوع بسیار ضروروری است. این نمایشگاه از این جهت بی‌نظیر است که فرش‌های ارائه‌شده در آن، شهری‌باف نیست و متعلق به روستاها و اقوام کوچ‌نشین است که زنانشان از طریق دامداری امرار معاش می‌کردند و پس از شال و جوراب و... فرش را هم به‌صورت کاملاً خودآموخته و بی هیچ طرح و الگوی قبلی یاد گرفتند و بافتند.

او در ادامه گفت: این اقوام، فرش را صرفاً به‌عنوان زیرانداز نبافته‌اند؛ بلکه این فرش در طول تاریخ، تجلی تمام‌نمایی از هنر و ذوق این اقوام شده که طرح‌ها و نقوش و الگوهای آن کاملاً زیبایی‌شناسانه‌اند و نباید آن را در وجه کاربردی‌اش خلاصه و منحصر کرد.

گفتنی است نگارخانه آیینه در مؤسسه فرهنگی‌هنری صبا با «فرش بلوچ؛ از رنج تا گنج» و با ارائه بیش از 140 فرش، گلیم و دست‌بافته در اشکال متنوع و در قالب 64 سرشاخه و گروه نقش‌مایه‌ای و هندسی، تا 28 مرداد 1398 همه‌روزه از ساعت 10 تا 19 میزبان عموم علاقه‌مندان خواهد بود.

علاقه‌مندان جهت بازدید از این نمایشگاه می‌توانند به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، شماره 1552، فرهنگستان هنر و یا خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، پلاک 125، مؤسسه صبا، مراجعه کنند.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٠ مرداد ١٣٩٨ - ١٥:٥٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;