اخبار > صبا با نشستی دیگر، سلسله برنامه های « اقتصاد هنر» را ادامه داد
صبا با نشستی دیگر، سلسله برنامه های « اقتصاد هنر» را ادامه داد
|
مؤسسه فرهنگی-هنری صبا، در ادامه سلسله برنامههای «اقتصاد هنر» نشستي را با سخنراني دكتر تيمور محمدي، مدرس هنر و كارشناس اقتصاد، به موضوع اقتصاد هنر و نحوه تعيين قيمت آثار هنري يا مطالعه موردي قيمت گذاري آثار نقاشي اختصاص داد.
مؤسسه فرهنگی-هنری صبا، در ادامه سلسله برنامههای «اقتصاد هنر» نشستي را با سخنراني دكتر تيمور محمدي، مدرس هنر و كارشناس اقتصاد، به موضوع اقتصاد هنر و نحوه تعيين قيمت آثار هنري يا مطالعه موردي قيمت گذاري آثار نقاشي اختصاص داد. اين موارد بر اساس پارامترهاي علمي، متغيرهاي آماري و استناد به يافتههاي پژوهشي صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی-هنری صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، این مجموعه در ادامه سلسله نشستهای تخصصی و پژوهشی خود که مقوله مهم اقتصاد هنر را به طور جدی توسط صاحبنظران و کارشناسان هنری و اقتصادی کشور دنبال میکند این بار نیز میزبان نشستی با سخنرانی دکتر تیمور محمدی، منتقد هنر و کارشناس اقتصاد، بود تا با ارائه مدلهای تحلیلی، نمودار، مطالعه موردی و استناد به پارامترها، شاخصها و متغیرهای آماری و ریاضی، مبحث اقتصاد هنر را از منظری تخصصیتر و در نسبت با نحوه قیمت گذاری آثار هنری براساس مدل عرضه و تقاضا در علم اقتصاد بررسی کند. در این نشست که با حضور گسترده علاقهمندان، دانشجویان هنر و شماری از صاحبان گالریهای هنری تهران در سینما تک صبا برگزار شد، دکتر تیمور محمدی با اشاره به این نکته که از جمله مباحث مهم هنر معاصر، نحوه، روند و مکانیزمهای حاکم بر قیمت گذاری آثار هنری است که قطعاً در کیفیت تولید و خلاقیت هنرمندان مؤثر است خاطر نشان کرد: «معیار و عیار تعیین بهای آثار هنری دارای مشخصههای خاصی است که با قیمت گذاری سایر کالاها تفاوت دارد.»
وی با بیان اینکه هر بازاری قواعدی دارد که در کل تابع منطق عرضه و تقاضاست، از منظر علم اقتصاد کالاها را در مقیاس: خانواده، بنگاه اقتصادی و نیز بازار تحلیل کرد و عوامل مؤثر بر تقاضای آثار نقاشی را بر شمرد. وی به عواملی از قبیل قیمت اثر، نوع اثر، نام و اعتبار و شهرت هنرمند، تمرکز و پوشش رسانهای بر آثار هنرمند، عرضه آثار در نمایشگاهی معتبر در داخل و خارج، سطح و وضع معیشتی مخاطبان و متقاضیان هنر ، پیش بینی مرگ هنرمند، تعداد و فراوانی هنر دوستان، بازدهي سرمايه گذاري روي ساير دارايي ها، قيمت مورد انتظار اثر در آينده، قيمت آثار ساير هنرمندان و ... اشاره کرد و سپس به ذکر عواملی پرداخت که به نحو خاص بر فرآیند تقاضای آثار نقاشی اثرگذار هستند.
وی آنگاه به سراغ مطالعه موردی تعیین قیمت در نقاشی رفت و با استناد به دادههای آماری و بر اساس الگوهای پژوهشي علمی و پارامترهایی چون : وسیله و متریال نقاشی، ابعاد و قطع و بعد بهینه و هنجارینه آن در سطح جهانی و موقعیت کلی هنر در گفتمان رایج فرهنگ جهانی به بیان تمهیدات، ترتیبات، مکانیزمهای کنترلی و شاخصهای مؤثر پیش بینی شده در علم اقتصاد و در نحوه و روند کمی و کیفی تولید هنری بر اساس قانون عرضه و تقاضا پرداخت. وی آنگاه به مسئله برآورد مدل تعیین قیمت اشاره کرد و شواهد و مصادیقی از نظام عرضه و تقاضا و نوسانات و تحولات آن در تعیین قیمت و حتی در فرآیند ارائه و خلق اثر را عنوان کرد. از جمله موارد مطرح شده توسط وي در اين سخنراني، بررسي دادههاي پژوهشي در خصوص وسيله نقاشي، ابعاد، قيمت مبادله، سال تولد و مرگ هنرمند و همچنين تفاوت بين آثار هنري نقاشان عادي و ستارگان نقاشي بود. در ادامه سخنران، به بررسي مبادله آثار هنري هنرمند پس از مرگ و در سالهاي اوليه پس از فوت وي پرداخت.
گفتنی است مؤسسه فرهنگی-هنری صبا نشستها و همایشهای پژوهشی خود را با محوریت اقتصاد هنر با دعوت از هنرمندان، صاحبنظران و استادان هنر و اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی کشور همچنان ادامه خواهدداد.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: پنج شنبه ٩ خرداد ١٣٨٧ - ١٤:٢٨ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر
نظر شما
...در حال ثبت نظر
خروج