• يکشنبه ٣١ فروردين ١٤٠٤
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > زمینه همکاری مشترک کتابخانه تخصصی فرهنگستان هنر با ایرانداک بررسی شد


زمینه همکاری مشترک کتابخانه تخصصی فرهنگستان هنر با ایرانداک بررسی شد

 

در نشستی مشترک، به میزبانی کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، زمینه‌های همکاری این کتابخانه با پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، جمعی از مدیران و کارشناسان پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران پس از بازدید از کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر و پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر در مؤسسه فرهنگی هنری صبا، در نشستی مشترک، دیدگاه­‌ها و تجربه­‌های خود در زمینه سازماندهی و اشاعه منابع و اطلاعات پرداختند.

در این نشست که دوشنبه 10 بهمن در محل کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر برگزار شد، ابتدا نرگس خانی، مسئول آرشیو و اسناد هنری کتابخانه، به معرفی فعالیت­‌ها، منابع و خدمات بخش­‌های مختلف کتابخانه پرداخت. در ادامه اسماعیل پناهی، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد، با اشاره به نقش مؤثر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در پایش و سازماندهی پژوهش­‌های حوزه‌­های مختلفِ علوم و تحقیقات و توسعه الگوها و روش­‌های علم اطلاعات، این دیدارها را زمینه­‌ساز گسترش تعاملات و تبادل تجربیات و بهره‌مندی از ظرفیت‌های مشترک دو طرف دانست.

ناهی در ادامه با آسیب­‌شناسی سیاست­‌های توسعه علوم و تحقیقات، اظهار داشت: در برنامه­‌های آموزشی در ایران از پایه تا تحصیلات تکمیلی، رویکرد غالب تخصص‌­­گرایی در رشته­‌های علمی بوده است و رویکرد جامع، تلفیقی، میان‌­رشته­‌ای و فرارشته‌­ای کمتر مورد توجه قرار گرفته است. وی افزود: تمرکز بر جنبه­‌های نظری، عقلی و علمی و غفلت از ساحت­های دیگر نظیر تخیّل، زیباشناسی و خلاقیت و آفرینش­های خلاقانه در نظام آموزشی باعث شده دانش‌آموختگان و پژوهشگران، توفیق و مهارت­ کمتری در تعامل با جهان طبیعت و جامعه، و حل مسائل و چالش­‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی داشته باشند. 

وی گفت: توسعه هنر و مطالعات زیباشناسی نه یک امر فرعی و مناسب محافل هنری، که امکانی راهبردی برای توسعه همه جانبه و رو به آینده جوامع است، امکانی که باعث توسعه روش‌های علم و فناوری و فرهنگ می­‌شود.­

رئیس کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، با تأکید بر نقش یگانه هنر و زیباشناسی در حیات اجتماعی معاصر، اظهار داشت: رویکرد زیباشناسی و خلاقیّت‌محور به رشته­‌های هنری محدود نمی­‌شود. امروزه تخیّل، خلاقیّت و نگاه زیباشناسانه، لازمه همه فعالیت­‌های آموزشی و پژوهشی است. تمرکز بر روش­های تک­‌ساحتی و مطالعات تک­‌رشته‌­ای، راه به اندیشه نوآورانه و خلاق نمی‌­برد. در دنیای جدید نیازمند نگاهی جامع، تلفیقی، میان­‌رشته­‌ای و فرارشته­‌ای هستیم.

پناهی خاطر نشان کرد: هنر و تخیّل هنری، آزادانه آینده­‌ای ناممکن را برای ما تصویر و تجسم­ می‌­کند و راه را برای ایده‌­پردازی و تحقق رویاهای خلاقانه می‌گشاید. نگاه زیباشناسانه به افراد جامعه می­‌آموزد چگونه با نگاه به آینده، امور محال و دست­‌نایافتنی را تحقّق بخشند. فقدان چنین نگاهی در آموزش و پژوهش و در تولید منابع و اطلاعات، ضرورت همکاری سازمان­هایی نظیر فرهنگستان هنر و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات را برای دامن زدن به پژوهش­‌های فرارشته­‌ای با نگاه زیباشناسی آشکار می­‌سازد.

پناهی با اشاره به رویکرد جامع و تلفیقی فرهنگستان هنر در زمینه نظام آموزش، پژوهش و آفرینش گفت: فرهنگستان تلاش می‌کند تا جایگاه خلاقیّت هنری و ذائقه زیباشناسی را در همه رشته­‌ها و سطوح آموزشی ارتقا بخشد و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات می­‌تواند در پایش و سازمان‌دهی پژوهش‌­های این حوزه، نقشی بی­‌بدیل ایفا نماید.

 در ادامه حمیده‌ بیرامی، مدیر گروه اشتراک منابع پژوهشگاه، به تشریح مأموریت­‌ها و برنامه­‌های این پژوهشگاه پرداخت و گفت: اشتراک منابع اطلاعاتی و معرفی کتابخانه‌ها رویکردی است که پژوهشگاه، به عنوان راهکاری عملی برای معرفی کتابخانه‌ها و افزایش رؤیت­‌پذیری آنها و نیز دسترسی آزاد به اطلاعات دارد. وی اظهار امیدواری کرد که تعاملات فرهنگستان هنر و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران بتواند زمینه‌ای فراهم آورد که منابع و اطلاعات هنر به سهولت در اختیار  پژوهشگران هنر قرار گیرد.

فیض‌اله جمالی، مسئول کتابخانه و مدیر ثبت و فراهم‌آوری اطلاعات ایرانداک، از دیگر حاضران این نشست بود که با اشاره به تجربه­‌های پژوهشگاه در سازمان‌دهی و دیجیتال‌سازی منابع نظیر دیجیتال­‌سازی منابع هنری موزه سینما و آرشیو معماری چیذر، آمادگی پژوهشگاه را برای همکاری با کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر در تولید و سازمان‌دهی منابع دیجیتال اعلام کرد.  

نوراله رزمی، رئیس روابط‌عمومی پژوهشگاه نیز، با معرفی فعالیت‌های پژوهشگاه، با اشاره به زمینه­‌های همکاری طرفین، به­‌ویژه در موضوعاتی نظیر پایش پایان­نامه­‌های هنر و تهیه اصطلاح‌نامه‌­های هنر، پیشنهاد کرد تفاهم‌نامه­‌ای برای همکاری میان دو سازمان در زمینه­‌های پیشنهاد شده تنظیم شود.   

در این نشست، ابوالفضل بهجت، ناهید صفری و لاله زابلی‌زاده از کارشناسان ارشد کتابخانه و مرکز اسناد نیز به تشریح فعالیت‌های بخش‌های مختلف این کتابخانه و فرایندهای فراهم­‌آوری، سازمان‌دهی و اشاعه منابع پرداختند.  

 

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ١٢ بهمن ١٤٠١ - ١٦:٥٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;