• سه شنبه ٢٣ تير ١٤٠٥
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > نمایش حماسی فرشتگان میناب میدان‌دار شب‌های تهران


نمایش حماسی فرشتگان میناب میدان‌دار شب‌های تهران

 

خورشید بر فراز نخل‌های بلند و رود نیلگون کّهّور سربرافراشته که صدای گرم کودکان مینابی با آن لهجه ملایم بندری و خنده‌هایی به شیرینی خرما در فضای کوچه‌ها می‌پیچد. کودکانی که با چهره‌های گندمگون و موهایی مواج، و چشمانی درخشان‌تر از آفتاب مانند هر روز، جست‌وخیزکنان با شور و شوقی وصف‌ناپذیر به سمت مدرسه می‌دوند تا روز خوشی را در کنار یکدیگر آغاز کنند. در یکی از کلاس‌ها زنگ انشاء است و قلب کوچکشان مانند گنجشک در سینه می‌تپد تا نوشته‌هایشان را برای دوستان خود بخوانند که ناگاه صدای غرشی همه زیبایی‌ها را به یکباره درهم می‌کوبد... این گوشه‌ای از نمایش حماسی فرشتگان میناب است که به نویسندگی و کارگردانی مریم شعبانی، عضو گروه نمایش فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی، درباره حمله موشکی به مدرسه شجره طیبه میناب از روز قدس تاکنون در میادین شهر تهران و برخی از شهرستان‌ها و کشور عراق میدان‌دار این روزهای جنگ تحمیلی بوده است.

مریم شعبانی، نویسنده و کارگردان نمایش فرشتگان میناب درباره این نمایش گفت: این نمایش، روایتی حماسی از روز حمله دشمن به مدرسه شجره طیبه میناب است و تلاش کردم تا تلخی و تراژیک بودن داستان که تاثیر منفی بر روی بازیگران کودک و مخاطبان می‌گذارد در پایان‌بندی نمایش به شور و حماسه و امید مبدل شود.

او که دانش‌آموخته رشته هنرهای تجسمی است درباره شروع فعالیت خود در حوزه نمایش و نویسندگی گفت: به دلیل علاقه‌ای که به این نوع فعالیت‌ داشتم از 3 سال پیش به طور حرفه‌ای وارد این حوزه شدم و کار با کودک را آغاز کردم. به همین دلیل گروهی را با کودکان تشکیل دادیم با نام «هنر مقدس» و فعالیت‌های نمایشی را دنبال کردیم.

شعبانی درباره این نمایش توضیح داد: نمایش فرشتگان میناب از زبان یکی از معلمان این مدرسه از روز واقعه بازگو شده است. سپس دیالوگ‌ها از دل آرزوها و امیدهایی که از دیگر کودکان پرسیده شده، برآمده است. بازیگران این نمایش را 6 تا 8 کودک و یک بزرگسال تشکیل می‌دهد که مدت اجرای آن 15 دقیقه است. البته بعد از اجراهای متعدد بسیاری از کودکانی که به دیدن نمایش می‌آمدند از ما خواستند که در اجراها شرکت کنند و تاکنون تعداشان به 30 نفر رسیده که هر شب تعدادی از آنها در این نمایش شرکت می‌کنند.

عضو گروه نمایش فرهنگستان هنر، اضافه کرد: هنگامی که برای اولین بار در روز قدس این نمایش را اجرا کردیم، از ما خواسته شد تا در برخی از میادین شهر تهران و شهرستان‌ها نیز اجرا داشته باشیم که کارگردانی تهران را من و در شهرهایی چون دماوند، ساری، قائم‌شهر، چالوس نیز به کارگردانی مهیا خجسته اجرا شد و قرار است اجرای بعدی در همدان باشد.

شعبانی درباره برنامه اجراهای این نمایش اضافه کرد: ما هدفمان این است که در سراسر جهان این نمایش را اجرا کنیم و فریاد دادخواهی خود را به گوش جهان برسانیم. به همین منظور متن، موسیقی و طرحی از دکور برای برخی کشورها از جمله عراق ارسال شده تا در آن کشورها نیز این نمایش به اجرا گذاشته شود که کارگردانی این نمایش در عراق را زهرا فائق برعهده داشت.

او درباره دو اجرای خاصی که در تهران داشت، افزود: از میان شب‌هایی که اجرا داشتیم، 2 اجرا بسیار خاص بود که به دعوت خود محلیان صورت گرفت. یک اجرا در بوستان شهید حسین جامد واقع در محله مجیدیه تهران بود که پاسداشتی برای شهدای خانواده رستمی بود که با دمام نوازی و سخنرانی امام جماعت محل و برنامه‌هایی دیگر همراه بود.

اجرای دیگری در شهرستان دماوند بود که با حضور هزاران نفر که ساعت‌ها پیش از اجرا حضور داشتند و حال و هوایی شور‌انگیز در فضا ایجاد شده بود.

شعبانی در پایان گفت‌وگو با یادی از امام راحل که رمز پیروزی را وحدت کلمه می‌دانست، گفت: تاریخ را هنرمندان با آثارشان خلق و جاودان می‌کنند و امیدوارم تمامی هنرمندان در حد توان خود به صحنه بیایند و آثاری را خلق کنند که جنبه حماسی و دلاوری‌ها مردم ایران در آن ثبت و ضبط شود.

 

 

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٣ فروردين ١٤٠٥ - ١٠:٢٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;