هنر حاصلذوق، حسزيباشناختيهنرمند، تجربهها و آموختههاياوست. هنرمند در اين مسير، در تعامل با هنر و دانش اقوام و ملل ديگر، بر غناي تجربة خود ميافزايد و افق ديد خويش را ميگستراند و از اين رهگذر آثار وانديشههاي هنري به منصة ظهور ميرسند و ميراث هنري شكل ميگيرد. اين ميراث هنري جلوة تلاش هنرمندان، انديشمندان و انسانهايي است كه در آفرينش اثري زيبا سهم داشتهاند. در واقع، آنچه بهمنزلة دستساختهاي انسانيدر قالببنايي عظيم، مجسمهاي زيبا، تابلوي نقاشياي چشمنواز و خطوط اسرارآميز خودنمايي ميكند، تحتتأثير انگارهها و انديشههاي رايج در تمدنهاي گوناگون بشري است. مهم آن است كه اين ميراث شناخته شود و ابعاد گوناگون هنري، فلسفي، تاريخي، جامعهشناختي، انسانشناختيو... آنتحليلو بررسي شود.
برهميناساس، فرهنگستانهنر ميكوشد بر مبناي رسالتي كه در نشر، ترويج و حمايت از هنر بر عهده دارد، علاوه بر برپايي همايشهاي بينالمللي، همانديشيها و نمايشگاههايمختلف، با انتشار مجموعه آثاري در حوزههاي گوناگون هنر پاسخگوي نياز هنرمندان و محققان باشد.
يكي از مأخذهاي بنيادين در زمينة شناخت فلسفه، تاريخ، و مفهومهاي مرتبط با هنر، كتاب مفصّلي است با عنوان The Oxford Handbook Aesthetics (كتاب راهنماي زيباييشناسي آكسفورد)، كه به قلم عدة زيادي از فيلسوفان هنر معاصر نگاشته شده و انتشارات فرهنگستان هنر از مدتي پيش ترجمه و آمادهسازي آن را بهعدهاي از مترجمان و ويراستاران سپرده است، و بهزودي انتشار خواهد يافت. از آنجا كه بسياري از مقالههاي آن مجموعه بهصورت مستقل قابل عرضه كردناند، لذا فرهنگستان هنر هت بر آن گماشته است كه تا پيش از انتشار آن مجموعة كامل، تعدادي از مقالهها را در قالب كتابهايي با قطع رقعي به تدريج در اختيار خوانندگان قرار دهد تا چنانچه عدهاي به هر دليلي نتوانند آن مجموعة كامل را تهيه كنند، دستكم از گزيدة مطالب مندرج در آن گنجينة ارزشمند بينصيب نمانند. كتاب حاضر نخستين نمونهاز مقالههاي آندايرةالمعارف است كه به دوستداران زيباييشناسي و فلسفة هنر تقديم ميشود.