نخستین جشنواره ملی نقاشی ارتنگ به همت انجمن علمی دانشجویی نقاشی دانشگاه «علموفرهنگ» و با همکاری فرهنگستان هنر برگزار شد.
نخستین جشنواره ملی نقاشی ارتنگ به همت انجمن علمی دانشجویی نقاشی دانشگاه «علموفرهنگ» و با همکاری فرهنگستان هنر برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، نخستین جشنواره ملی ارتنگ با موضوع «انسان؛ بازپیدایی» روز شنبه یک تیرماه 1398 در گالری فرشچیان مؤسسه فرهنگیهنری صبا گشایش یافت.
این جشنواره در دو بخش «نمایشگاهی» و «پژوهشی» اقدام به دریافت آثار کرد. در بخش نمایشگاهی که یکم تیرماه گشایش یافت، 720 اثر و در بخش پژوهشی 52 اثر از دانشگاهای سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارتنگ ارسال شد. 78 اثر در داوری اول و 54 اثر در داوری دوم توسط هئیتداوران بخش نمایشگاهی (کاظم چلیپا، جواد علیمحمدی اردکانی، مهدی فرهادیان، زروان روحبخشان و امیرحسین زنجانی) انتخاب شد و به نمایشگاه راه یافت.
در بخش پژوهشی نیز در داوری اول 17 مقاله و در داوری دوم 4 مقاله توسط هئیتداوران (علیاصغر میرزاییمهر، مهدی اخویان، جواد آقاجانی، مهدی انصاری و فواد نجمالدین) برگزیده شد.
نشست پژوهشی نخستین جشنواره ملی نقاشی ارتنگ نیز با حضور استادان، هنرمندان، دانشجویان و علاقهمندان، عصر دوشنبه 3 تیرماه 1398 در فرهنگستان هنر برگزار شد. در بخش نخست این نشست، جواد علیمحمدی اردکانی و رضا صمیم با موضوع «مناسبات شهر؛ شهروند و بازنمود آن در آثار نقاشان معاصر ایران» سخنرانی کردند.
«تداوم سنت نگارگری در نقاشی معاصر ایران» عنوان دومین بخش از این نشست بود که با سخنرانی علیاصغر میرزاییمهر و مسعود ناصری برگزار شد.
سومین بخش از این نشست با موضوع «مفهوم انسان در فلسفه و بازتاب آن در نقاشی معاصر ایران» ادامه یافت که فواد نجمالدین و مهدی انصاری سخنرانان این بخش بودند.
سعید اسدی و آرش حیدری نیز سخنرانان بخش چهارم این نشست بودند که به موضوع «جامعهشناسی بدن در نقاشی معاصر ایران» پرداختند.
بخش آزاد درباره مسائل و چالشهای نقاشی معاصر ایران با سخنرانی زروان روحبخشان برگزار شد.
در پایان این پنل پژوهشی فریال طاهری، دبیر اجرایی نخستین جشنواره ارتنگ؛ سعید هاشمی، رئیس دانشگاه علموفرهنگ؛ علیاکبر هاشمیراد، معاون فرهنگی دانشگاه علموفرهنگ؛ علیاصغر میرزاییمهر، دبیر علمی جشنواره؛ مهدی اخویان، رئیس دانشکده هنر؛ و استاد علی قلمسیاه؛ جوایز نفرات برگزیده را اهدا کردند.
در این جشنواره بهترتیب هلیا عطاران شیرازی، آذین ذولفقاری و زهرا پیران، بهعنوان نفرات اول تا سوم بخش نمایشگاهی شناخته شدند. همچنین در بخش پژوهشی، دنیا مؤذنی نفر نخست شد، فریال طاهری و سوری عبدالهی نفرات دوم شدند، و نازنین نبوی حائز رتبه سوم شد.
گزارش نشستهای تخصصی این جشنواره متعاقباً در نشریه سفیر هنر منتشر میشود.