اخبار > فرهنگ و هنر، پادگان‌هاي فرداي ما هستند


محمدعلي معلم دامغاني در جشن پايان سال 1396:
فرهنگ و هنر، پادگان‌هاي فرداي ما هستند

 

استاد علي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر، در جشن پايان سال فرهنگستاني‌ها، عرصۀ فرهنگ و هنر را پادگان‌هايي قلمداد كرد كه از كيان كشور حمايت مي‌كنند.

استاد علي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر، در جشن پايان سال فرهنگستاني‌ها، عرصۀ فرهنگ و هنر را پادگان‌هايي قلمداد كرد كه از كيان كشور حمايت مي‌كنند.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، استاد علي معلم‌دامغاني، رئيس فرهنگستان هنر، با خوانش غزل ياد باد آن روزگاران ياد باد/ روز وصل دوستداران یاد باد،‌ به سالگرد درگذشت علي معلم، نويسنده، سردبیر و مدیرمسئول ماهنامه دنیای تصویر اشاره و يادآور شد: اگر بخواهم از علي معلم به عنوان خويشاوند سخن بگويم، مثل اين مي‌ماند كه از خود صحبت كرده باشم، زيرا ما هم در نام شراكت داشتيم، هم از يك خون هستيم و اينكه از يك خاك برخاستيم‌ و تقريبا هدف مشتركي داشتيم. به هر حال او از ما بهتر بود و زودتر رفت، ما مانديم.

وي در ادامه از استاد عبدالمجيد ارفعي پژوهشگر و متخصص زبان‌های باستانی اکدی و ایلامی سپاسگزاري كرد و وي را مايۀ فخر كشور و كسي كه به رازهاي گذشته راه دارد، دانست. سپس با قدرداني از تلاش دبير، مديران و كاركنان به برنامه‌هاي سال 1396 اشاره كرد و افزود: سپاس از همه شما در سالي كه گذشت، هر چند به عنوان سرپرست فرهنگستان بايد بگويم؛ همه چيزها مطابق آرزوهايم نبوده است. اما خودم را هميشه تسلي مي‌دهم كه امروز اگر اميدت برنايد/ فردا رسيد به دولت آباد

استاد معلم به قابليت‌هاي فرهنگستان هنر، چون انتشارات، گالري‌ها و ... اشاره و خاطر نشان كرد: آنهايي كه بناي فرهنگستان هنر را ريختند، اصولا به همه چيز فكر كرده بودند و تشكيلات بسيار پيچيده‌اي براي آن درنظر گرفتند بدون آنكه مسئله‌اي از فرهنگ مورد فراموشي قرار گيرد و استعدادهاي فوق‌العاده‌اي نيز از لحاظ هنري در آن يافت مي‌شود و اميدوارم با همت و تلاش، سال‌هاي بهتري را پيش رو داشته باشيم.

رئيس فرهنگستان هنر، ايران را سرزميني بهشتي خواند كه به روايت گذشتگان ميان چهار رود سيحون و جيحون در شرق و دجله و فرات در غرب محصور شده است و به سبقه كلمه هنر كه از واژۀ هونره به معناي نيك‌مردي و انسانيت برگرفته شده، پرداخت و ايران را سرزمين هنر مقدس خواند و تصريح كرد: سرزمين ايران، سرزمين هنرهاي مقدس است و اين سرزمين از حد خاكي كه ما امروز در آن ساكنيم، بيشتر است و جهان از همين واهمه دارد و در مقابل اين سرزمين ايستاده،‌زيرا اين سرزمين از ديرباز سرچشمه هنر بوده است. اگر به شمسه وسط قالي دقت كنيد، مانند چشمه آفتابي است كه مي‌درخشد و اسليمي‌ها در پرتو آن آفتاب ايجاد مي‌شوند. ايران همان آفتاب درخشان است كه هميشه مورد تهديد قرار گرفته و شايد تهديد بزرگ خود رسانه‌ها هستند كه مرزها را از ميان بر مي‌دارند.

وي در همين زمينه افزود: وقتي مرزها برداشته شد اينكه شمال يا جنوب به كجا ختم مي‌شوند، مهم نيست. اگر چشمه جوشاني باشيم ايران در دل ماست. پادگان‌هاي فردا، فرهنگستان‌ها، دانشگاه‌ها و دانشكده‌هايي هستند كه به فرهنگ و هنر كشور مربوط مي‌شوند و از كيان آن حمايت مي‌كنند. در چنين جايي فرصت نزاع نيست، زيرا فرهنگ هنجار برتر است.

در ادامه كيوان رحيمي، دبير فرهنگستان هنر از همكاران درگذشتۀ فرهنگستان هنر ياد كرد و اظهار داشت: يكبار ديگر خدا را شاكريم كه توانستيم به مناسبت پايان سال گردهم آييم و خوشبختانه اين انگيزه را در چهره همكاران مي‌توان ديد كه به ياري خداوند مانند يك خانواده با جديت و هميت بيشتري در سال آينده برنامه‌ريزي و كار مي‌كنند.

وي همچنين از تغيير وضعيت كاركنان فرهنگستان گزارشي كوتاه داد و با تبريك سال نو سخنان خود را به پايان برد.

جشن پايان سال فرهنگستان هنر، با حضور محمدعلي معلم‌دامغاني، رئيس فرهنگستان هنر، كيوان رحيمي، دبير، عبدالمجيد ارفعي، پژوهشگر و متخصص زبان‌های باستانی اکدی و ایلامی، علیرضا اسماعیلی معاون فرهنگی و هنري، علي تقوي، معاون پژوهشي، هادی ربیعی، رئیس پژوهشکده هنر، افشین شیروانی مدیرعامل موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری(متن)، محمدرضا حسين‌خاني، سرپرست موسسه فرهنگي هنري صبا، اعضاي هيئت علمي، اعضاي شوراي پژوهشي، مديران، مسئولان و كاركنان اين فرهنگستان روز چهارشنبه، 23 اسفند در تالار ايران برگزار شد.

 

 

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٦ اسفند ١٣٩٦ - ١٥:٢٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج