پیکر زنده یاد اکبرمختار تجویدی نقاش، مترجم،نگارگر،باستان شناس، پژوهشگر تاریخ هنر ایران وعضو پیوسته فرهنگستان هنر صبح امروز از مقابل خانه هنرمندان ایران تشییع شد.
پیکر زنده یاد اکبرمختار تجویدی نقاش، مترجم،نگارگر،باستان شناس، پژوهشگر تاریخ هنر ایران وعضو پیوسته فرهنگستان هنر صبح امروز از مقابل خانه هنرمندان ایران تشییع شد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، در این مراسم که با حضور خانواده این هنرمند فقید و اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد، محمد علی رجبی و مهدی حسینی، هنرمندان پیشکسوت حوزه هنرهای تجسمی درباره زنده یاد اکبر مختار تجویدی و مقام علمی و هنری ایشان سخنانی ایراد کردند.
محمد علی رجبی، هنرمند، پژوهشگر و عضو پیوسته فرهنگستان هنر در این مراسم ضمن تسلیت به خانواده زنده یاد اکبر مختار تجویدی و جامعه هنری ایران گفت: راه حق از آغاز از آن اوست و پایان هم از آن اوست؛ اما چگونه پیمودن این راه مهم است. کسانی مانند مرحوم تجویدی آنچنان این راه را پیمودند که حقیقت به معنای حقیقی در آثار و افعال ایشان همواره آشکار است. شخصیت علمی، هنری، اخلاقی و معنوی ایشان همه در یک ظرف به نام تجویدی جمع می شود و آنچنان این شخصیت بارز است که کمتر می توانیم در عالم هنر و حتی عرفان مانند ایشان پیدا کنیم.
رجبی با اشاره به مقام علمی و هنری زنده یاد تجویدی اظهار داشت: جلساتی که استاد تجویدی در آن حضور داشتند،همواره به دلیل معارف و تسلط ایشان درعالم هنر تبدیل به کلاس درس می شد. آثار علمی ایشان بی بدیل است و با وجود اینکه کتاب های زیادی بعد از کتاب نگارگری ایرانی او نوشته شده است اما هنوز کتابی به زیبایی کتاب ایشان نداریم که هم مباحث نظری، هم مباحث تخصصی هنری وتحقیقات شخصی فرد هنرمند در آن باشد.
وی با اشاره به خاندان بزرگ و هنرمند تجویدی گفت، فقدان این هنرمند، بسیار بزرگ است؛ ای کاش جامعه فرهنگی و هنری ما می توانست نگرشی به سوی علم و هنر داشته باشد که هنرمندان ما اینقدر مهجور نباشند. باید قدر شخصیتهایمان را تا زنده هستند بدانیم.
محمد علی رجبی در ادامه با اشاره به فرزند شهید زنده یاد تجویدی گفت: ایشان به معنای واقعی پدر یک شهید بود؛ چرا که شهید شهادت میدهد به حقانیت حق و استاد تجویدی هم در جایگاه خودشان یک شهید محسوب میشود؛ چرا که تمام افکار و تمامی سلوک او نمایشگر حقیقت بود و شهید هم جز نمایش حق، کار دیگری نکرده است. این بزرگوار درمقام محقق و معلم، کارش را به بهترین شکل انجام داده است و امروز سرافراز به پیشگاه ربوبی می رود.
در ادامه مهدی حسینی هنرمند، نویسنده، پژوهشگر و عضو پیوسته فرهنگستان هنر با اشاره به خاطراتش با استاد تجویدی گفت: از خوشبختی های من این است که از نوجوانی در هنرستان هنرهای زیبای پسران در کنار استاد بودم و آموزش میدیدم. بعد از اتمام هنرستان متوجه شدم ایشان یکی از بنیان گزاران دانشکده هنرهای تزئینی ایران بود. دانشکدهای که بسیاری از بزرگان هنر معاصر ایران از دل آن بیرون آمدند. ایشان علاوه بر اینکه جزو بنیان گذاران بود؛ حتی برنامه ریزی آموزشی و سیاست فرهنگی این موسسه راهم برعهده داشت.
حسینی افزود: زنده یاد تجویدی معلم ما بود و علاوه بر آموزش هنر، رفتار، منش و مروت را نیز به ما آموزش داد. او بسیار فروتن بود و با اینکه پدر شهید بود برخلاف بسیاری که سعی دارند از این موارد بهره برداری کنند، کوچکترین اشارهای به این مسئله نمی کرد.
این هنرمند در ادامه گفت: کتاب نگارگری مرحوم تجویدی با اینکه سال 1350 منتشر شده؛ اما همچنان یکی از منابع اصلی مطالعاتی در زمینه نگارگری ایرانی است و در بسیاری از رسالههای دانشگاهی از آن استفاده میشود.
مهدی حسینی در پایان با بیان تسلیت به خانواده زنده یاد تجویدی با تأثر بسیار گفت: ما امروز با فردی خداحافظی می کنیم که منشاء خیر بسیاری در جامعه فرهنگی و هنری ما بود و جای خالیاش کاملاً محسوس است. متاسفانه وقتی هنرمندانی همچون استاد تجویدی را بدرقه می کنیم، تازه متوجه می شویم جایگزینی برایش نداریم.
نماز بر پیکر مرحوم تجویدی به امامت حجت الاسلام سید محمود دعائی برگزار شد و پیکر این هنرمند به منظور خاکسپاری در قطعه هنرمندان به بهشت زهرا(س) منتقل شد.
استاد اکبر مختار تجویدی، متولد ۱۳۰۵، فرزند هادی خان تجویدی، از شاگردان کمالالملک و از هنرآموختگان مدرسه صنایع مستظرفه، یکی از مهمترین هنرمندان و پژوهشگران خاندان هنرپرورتجویدی به شمار میآید.
مراسم ترحیم این هنرمند، روز شنبه 27 خردادماه از ساعت 16 تا 17:30 در مسجد جامع شهرک غرب واقع در خیابان سیف برگزار میشود.