اخبار > ايران در سوگ درگذشت دو استاد خوش‌نام موسيقي


ايران در سوگ درگذشت دو استاد خوش‌نام موسيقي

 

جامعه موسيقي ايران با درگذشت دو تن از شخصيت‌هاي برجسته و قله‌هاي عرصه موسيقي ايران ؛ «محمد بيگلري‌پور»، يكي از برجسته‌ترين آهنگسازان و رهبر اركستر سمفونيك صدا وسيما و «همايون خرّم»، نوازنده پيشکسوت ويلن و خالق نغمه‌هاي ماندگار موسيقي ايران به سوگ نشستند.

جامعه موسيقي ايران با درگذشت دو تن از شخصيت‌هاي برجسته و قله‌هاي عرصه موسيقي ايران ؛ «محمد بيگلري‌پور»، يكي از برجسته‌ترين آهنگسازان و رهبر اركستر سمفونيك صدا وسيما و «همايون خرّم»، نوازنده پيشکسوت ويلن و خالق نغمه‌هاي ماندگار موسيقي ايران به سوگ نشستند.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، «محمد بيگلري‌پور» كه مدتي در بيمارستان «ايرانمهر» بستري بود سرانجام شامگاه 27 دي‌ماه در سن 67 سالگي چشم از جهان فروبست؛ همايون خرّم نيز شامگاه 28 دي‌ماه پس از طي يك دوره بيماري، در سن 82 سالگي در بيمارستان «دي» دار فاني را وداع گفت.

محمد پبگلري‌پور سال 1324 در تهران متولد شد. وي مدرس و تحصيل‌کرده‌ دانشگاه تهران و رهبر ارکستر سمفونيک صداوسيما و از پرتلاش‌ترين آهنگ‌سازان کشور بود که بعد از انقلاب، بيش از هزار و 240 قطعه‌ موسيقي ساخت. وي همچنين مجوز تأسيس هنرستان موسيقي صداو سيما را اخذ و شاگردان زيادي را تربيت کرد و ماندگارترين آثارش چون «نخستين سرود ملي ايران» و سمفوني‌هاي «انقلاب»، «حضرت محمد(ص)»،‌ «انرژي هسته‌اي» را خلق كرد. از اجراهاي سال جاري زنده‌ياد بيگلري‌پور مي‌توان به اجراي سرود ملي در مراسم افتتاح مجلس نهم توسط 55 نوازنده، اجراي سرود ملي ايران در مراسم افتتاحيه اجلاس سران عدم تعهد تهران، اجراي سمفوني انقلاب و انرژي هسته‌اي در ششمين همايش شعر و موسيقي صدا وسيما به خوانندگي «جاويد عسگري» و «علي چراغي» اشاره کرد.

ساخت سمفوني «کوه» به خوانندگي «نيما مسيحا» با موضوع حماسي و ملي از کارهاي در حال انجام استاد بيگلري‌پور بود که با درگذشت وي ناتمام ماند. پيکر اين هنرمند فقيد شنبه 30 دي ماه پس از تشييع از مقابل مسجد بلال صدا و سيما به بهشت زهرا در قطعه 16 آرام خواهد گرفت.

همچنين همايون خرّم نوازندهٔ نامدار ويولن، موسيقي‌دان، آهنگ‌ساز و عضو شوراي عالي خانه موسيقي در سال 1309 در شهر بوشهر متولد شد. وي از 11 سالگي به مكتب زنده ياد استاد «ابوالحسن صبا» راه يافت و نخستين اجراي تكنوازي خود را در 14 سالگي در راديو ارائه كرد. زنده ياد خرم در بسياري از برنامه‌هاي موسيقي چون گلها به عنوان آهنگساز، سوليست ويولن و رهبر اركستر آثار ارزشمندي را اجرا كرد.

وي تحصيلات دانشگاهي خود را در رشته مهندسي برق ادامه داد و داراي مدرک درجه ۱ هنري (معادل مدرک دکترا) از شوراي ارزشيابي هنرمندان کشور بود. استاد خرم با خلق آثاري چون «تو اي پري کجايي»، «رسواي زمانه»، «امشب در سر شوري دارم»، «ساغرم شکست‌اي ساقي» و... بخشي از حافظه موسيقي مردم ايران را شکل داده و در ياد و خاطره همه ايرانيان جاويد شد.

مراسم تشييع پيكر زنده ياد استاد همايون خرّم نيز يکشنبه اول بهمن از مقابل تالار وحدت با حضور اهالي موسيقي و دوستداران ايشان به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار مي‌شود.

فرهنگستان هنر ضايعه درگذشت اين دو هنرمند بزرگ را به جامعه هنري و خانواده ايشان تسليت گفته و از درگاه پرودگار صبر براي خانواده‌شان مسئلت دارد.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٣٠ دی ١٣٩١ - ١٠:٢٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج