اخبار > نقد روان‌كاوانه هنر در دانشگاه واحد درسي ندارد!


دبير علمي هم انديشي نقد روان‌كاوانه هنر
نقد روان‌كاوانه هنر در دانشگاه واحد درسي ندارد!

 

فرهنگستان هنر، هم انديشي نقد روان‌كاوانه هنر را برگزار مي‌كند.

 فرهنگستان هنر، هم انديشي نقد روان‌كاوانه هنر را برگزار مي‌كند.


به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، محمد صنعتي، دبير علمي هم انديشي نقد روان‌كاوانه هنر، در خصوص موضوع اين هم انديشي گفت:« نقد روان‌كاوانه هنر، موضوع كار تمامي روايت‌ها، متون نوشتاري، تصويري، تجسمي و هر متني كه در رسانه هنري و ادبي آفريده شده و در دسترس است ، مي‌تواند باشد. بنابر اين، نقد روان‌كاوانه بر خلاف تصور برخي كه حوزه اين نقد را منحصر به داستان ، نمايش يا فيلم مي‌دانند، هر متني اعم از پليسي، ادبي، تغزلي ، حماسي و ... را در برمي‌گيرد و مي‌توان متون مختلف را از منظر روان‌كاوي مورد تحليل و بررسي قرار داد.»

اين استاد دانشگاه در ادامه افزود :« نقد روان‌كاوانه، تلاش دارد تا به تحليلي از ناخودآگاه تك‌تك شخصيت‌هاي يك قصه، عناصر يك نقش، رويدادها و يا ناخودآگاه رواي بپردازد، اما در ضمن مي‌تواند ناخودآگاه مولف را نيز در نظر داشته باشد.»

محمد صنعتي در خصوص چگونگي تشكيل گروه و برنامه‌هاي آينده گفت: «در آغاز تشكيل گروه نقد روان‌كاوانه، افراد گروه بر حسب مهارت ، دانش و علاقه‌مندي انتخاب شدند و نخستين هم انديشي، به ارائه مقالاتي از همين گروه اختصاص دارد تا فتح بابي باشد براي پژوهشگران، دانشجويان و ... كه مي‌خواهند در اين حوزه فعاليت داشته باشند. در همين راستا كليه مقالاتي را كه در هم‌انديشي‌ها و همايش‌ها ارائه مي‌شود، منتشر خواهد شد. همچنين بنا به نياز مخاطبان، برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي نيز از جمله برنامه‌هاي پيش بيني شده است كه بنا به امكاناتي كه در اختيار گروه گذاشته مي‌شود، انشاءالله اجرا خواهد شد.»

دبير علمي گروه نقد روان‌كاوانه هنر درخصوص منابع اطلاعاتي موجود در اين زمينه ، ادامه داد: «ما متاسفانه در اين حوزه به لحاظ منابع، بسيار فقير هستيم. همانطور كه در برخي ديگر علوم هم ممكن است دچار اين فقر باشيم؛ اما همين احساس نياز به داشتن منابع اطلاعاتي و به‌دست آوردن دانش ، امري است كه لزوم تشكيل گروه‌هاي پژوهشي را تبيين مي‌كند. چرا كه با تشكيل اين گروه‌ها تبادل راي و انديشه تسريع شده و انديشه‌هاي نو زاييده مي‌شوند. »

وي در خصوص پيشينه‌هاي تحقيقاتي و گروه‌هاي مطالعاتي در اين زمينه گفت: « در گذشته گروه‌هايي در مراكزي چون بيمارستان روزبه يا دانشگاه تهران تشكيل شده بود، اين گروه‌ها در جهت آموزش‌هاي باليني و بهبود شرايط بيماران تلاش مي‌كردند كه اين امر جزء كارهاي پژوهشي صرف محسوب نمي‌شد و بيشتر جنبه‌هاي گوناگون درمان را مد نظر داشت. البته اغلب استادان به تنهايي، يا در غالب گروه‌هاي كوچك دو تا سه نفره، به امر تحقيقات مبادرت داشته و تاليفاتي نيز دارند.»

محمد صنعتي در خصوص واحدهاي درسي و فعاليت‌هاي تحقيقاتي دانشجويان، به برگزاري اولين كنگره «روان درماني پويا» در دانشگاه شهيد بهشتي اشاره كرد و متذكر شد :« بسيار خرسندم از اين‌كه در اسفند ماه امسال، شاهد دو برنامه در زمينه روان‌كاوي هستم. چرا كه امروزه به دليل وجود وسائل ارتباطي و پيشرفت سريع جامعه، ما با قشر عظيمي از دانشجويان پرتلاش مواجه هستيم كه در بسياري از موارد يك گام جلوتر از دانشگاه‌ها و مباحث علمي حركت مي‌كنند و متأسفانه هيچ واحد درسي در دانشگاه‌ها در خصوص نقد روان‌كاوانه هنر تعريف نشده است. به همين منظور شايسته است بسياري از اين مباحث در قالب هم‌انديشي و همايش از سوي استاداني كه سال‌ها در اين مباحث كار كرده و تجربياتي كسب كرده‌اند ارائه‌شود تا راهگشاي پويندگان علم و فرهنگ در جامعه باشد.»

دبير علمي اين هم انديشي در پايان افزود: «گروه نقد روان‌كاوانه هنر، براي نخستين بار به شكل سازمان يافته با اهدافي مشخص در فرهنگستان هنر تشكيل شده و تلاش مي‌كند تا اين رويكرد به عنوان يك رويكرد تحليلي و نقد، در زمينه‌هاي فرهنگي و هنري شكل گيرد و زمينه آشنايي و آگاهي تمامي اقشار مردم را نسبت به مباحث ارائه‌شده و اهميت اين دانش در زندگي فردي و اجتماعي فراهم سازد. همچنين تمامي يافته‌هاي علمي ارائه شده در جهت مطالعات كاربردي در زمينه درمان بيماران قرار گيرد.»

هم انديشي نقد روان‌كاوانه هنر، دوشنبه ، 17 اسفندماه از ساعت 10 تا 16 در دو نشست صبح و بعد ازظهر، برگزارخواهد شد. علاقه‌مندان مي‌توانند جهت شركت در اين برنامه به ساختمان مركزي فرهنگستان هنر مراجعه كنند.

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ١٧ اسفند ١٣٨٨ - ١١:٠٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج