اخبار > هنرهاي سنتي آسيب‌شناسي مي شود


هنرهاي سنتي آسيب‌شناسي مي شود

 

يكي از بخش‌هاي مهم همايش «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» كه آذرماه در تهران برگزار مي‌شود، آسيب‌شناسي هنرهاي سنتي است.

 يكي از بخش‌هاي مهم همايش «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» كه آذرماه در تهران برگزار مي‌شود، آسيب‌شناسي هنرهاي سنتي است.


مهندس مهدي مكي‌نژاد، دبير علمي همايش «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» با اشاره به آسيب‌شناسي هنرهاي سنتي گفت: «سؤال ما ‌هم همين است، كه به چه دليل مردم به هنرهاي سنتي روي نمي‌آورند؟ شايد نبود طرح‌هاي نو، كيفيت پايين كالاها و به روز نبودن آن‌ها دليل اين اتفاق است. در بررسي اجمالي توليدات هنرهاي سنتي به اين نتيجه مي‌رسيم كه آن‌ها با زندگي ماشيني امروز،‌كه ادبيات و قواعد خاص خودش را دارد، هم‌خوان نيستند. علاوه بر اين پس از گذشت سال‌ها هنوز تعريف جديدي از اين هنرها ارائه نشده است. اين وظيفه هم برعهده خود هنرمند است و هم پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر.»

دبيرعلمي‌ همايش «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» درباره هنرهاي سنتي كه امروز رو به فراموشي‌اند گفت: «هنرهاي سنتي بايد در بطن زندگي مردم باشد، نه در حاشيه. شيوه توليد و عرضه آن بايد به گونه‌اي باشد كه نه براي تزيين،‌كه براي رفع نياز ضروري، مورد استفاده قرار گيرد و اين راهكاري ندارد؛ جز آنكه هنرهاي سنتي، مطابق با شرايط زندگي امروز تبيين و تعريف شوند. البته منظور ما اين نيست كه هويت خود را از دست بدهند، بلكه كاري خلاقانه با استفاده از ابزار و امكانات امروزي با آن‌ها انجام شود.»

مهدي مكي‌نژاد، هدف اصلي برگزاري اين همايش را كالبد شكافي هنرهاي سنتي دانست و گفت:‌ «هدف اصلي ما كالبد شكافي دقيق هنرهاي سنتي است. در مرحله اول، مي‌كوشيم اطلاعات موجود را در قالب يك گنجينه، جمع‌آوري و ثبت و ضبط كنيم. پس از تهيه بانك اطلاعاتي، فعاليت كارشناسان مبني بر شناسايي رشته‌هايي كه قابليت به‌روز شدن دارند آغاز مي‌شود. پس از آن چرايي مشكلاتي كه رشته‌هاي هنري با آن روبرو هستند، مشخص ‌مي‌شود و در مرحله آخر راهكارهايي در جهت ارتقاي كمي‌ و كيفي رشته‌هاي هنرهاي سنتي فراهم مي‌آيد.»

دبير علمي‌ همايش «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» درباره مشكلات هنرهاي سنتي گفت: « تعدد حوزه ها و نهادهاي مختلف دولتي و نبود كارگزاران زبده و فقدان برنامه هاي علمي، پژوهشي و كاربردي جامع و همچنين از ياد رفتن تعداد قابل توجهي از رشته‌هاي هنري، ‌عامل بي‌توجهي مردم به اين آثارشده است. از رهگذر اين مسئله، توليد، بازاريابي و فروش و در نتيجه اشتغال‌زايي هر يك از اين رشته‌ها با مشكل مواجه شده است.»

گردهمايي «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» 25 و 26 آذر در تهران برگزار مي‌شود.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٦ آبان ١٣٨٦ - ١٠:٣٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج