نمايشگاه گروهي استادان خوشنويسي يكشنبه اول خرداد در نگارخانه لرزاده موسسه صبا با حضور استادان خوشنويسي و علاقمندان افتتاح شد.
نمايشگاه گروهي استادان خوشنويسي يكشنبه اول خرداد در نگارخانه لرزاده موسسه صبا با حضور استادان خوشنويسي و علاقمندان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، در اين نمايشگاه گروهي آثاري در خط ثلث، نسخ، نستعليق و شكسته از استادان محمد حيدري، جواد بختياري، رسول مرادي، مسعود فاضليمقدم، محمدعلي قرباني، سعيد قادري، عليرضا كدخدايي و وريا هاشمي در نگارخانه لرزاده موسسه صبا به نمايش گذاشته شد.
استاد محمد حيدري كه بيش از 30 سال است به تدريس خط شكسته مشغول است درباره نمايشگاه گفت: « به نظرم اين نمايشگاه گروهي خوشنويسي با معرفي انواع خط، از حيث شناسايي این هنر به مردم بسيار مؤثر است. چون وقتي يك خطاط يك نمايشگاه انفرادي ميگذارد تابلوهاي خوشنويسياش هر چند به لحاظ فرم با هم متفاوت باشند اما يك گونه خط را عرضه ميكنند. در اين نمايشگاه نمونههاي مختلفي از انواع خط و از افراد متفاوت عرضه شده كه همين طيفهاي گستردهتري از علاقه مندان را به خود جلب ميكند و به لحاظ تنوع حرف بيشتر و پيام مناسبتري براي مخاطب دارد. در نهايت همه افراد و قشرها كه به صورت مجزا ميخواهند خط مورد علاقه شان را ببينند به اتفاق انواع خط را در يك نمايشگاه شاهد هستند.»
استاد حيدري با اشاره به اين كه رسانهها در ايجاد انگيزه در مخاطب براي جذب هنر مؤثرند، گفت: « به نظرم دستگاههاي مسئول در اشاعه فرهنگ خوشنويسي و جذب مخاطب اين هنر بسيار مؤثرند. اما رسانههاي ما بيشتر به امور سياسي و اجتماعي ميپردازند و فرهنگ چندان جايي ندارد.»
رسول مرادي گفت: «اين نمايشگاه گروهي كه شامل خوشنويسيهاي چندين استاد معاصر و بزرگ ايران در خطهاي شكسته، نسخ، نستعليق و ثلث است، در آشنايي مخاطب با انواع خط بيتأثير نيست. اشاعه خوشنويسي فرهنگ خاص خودش را ميطلبد كه به اعتقاد من نياز است كه متوليان فرهنگي در اين زمينه كار كنند تا خط كه هنر بومي و ملي ايران و در دنيا سرآمد است بيشتر بين مردم برود و مخاطبان بيشتري را جذب هنر خوشنويسي كند.»
استاد مرادي يكي ديگر از استادان اين نمايشگاه است كه سال ها در خط نستعليق قلم زده است. وی با اشاره به اين كه مسئولين دولتي با خريد آثار خوشنويسي در بين مردم فرهنگسازي كنند گفت: « مسئولين فرهنگي كشور خريد آثار خوشنويسي را از خودشان شروع كنند تا به اين شكل در جامعه براي خريد آثار خوشنويسي فرهنگسازي شود. اگر آن بودجه 5 درصدي كه سالها پيش مجلس تصويب كرد به خريد آثار هنري از سوي دولت اختصاص داده شود ميتواند هم در فروش آثار خوشنويسي و هم در فرهنگسازي آن راهگشا باشد.»
این نمايشگاه تا 18 خرداد، همه روزه به جز ايام تعطيل از ساعت 10 الي 19 پذيراي عموم علاقه مندان است.
|