
دومين همايش «هنر و فرهنگ عشاير ايران»، با رويكرد به هنر و فرهنگ عشاير فارس و کهگيلويه و بويراحمد در فرهنگستان هنر برگزار ميشود.
دومين همايش «هنر و فرهنگ عشاير ايران»، با رويكرد به هنر و فرهنگ عشاير فارس و کهگيلويه و بويراحمد در فرهنگستان هنر برگزار ميشود.
به گزارش روابط عمومي مرکز هنرپژوهي نقش جهان، وابسته به فرهنگستان هنر، اين همايش در راستاي فعاليتهاي فرهنگستان هنر در شناساندن فرهنگ و هنر ايران زمين با ژرفانديشي در مباني فکري اصيل ايراني و به منظور مطالعه، بررسي و پاسداشت هنر عشاير و احياي هنرهاي فراموش شده آنها برگزار ميشود.
شناسايي و معرفي هنرهاي عشاير و مستندسازي هنرهاي مربوطه، راهکارهاي احياء و حفظ هنرهاي در حال فراموشي و فراموش شده عشايري، تجليل از پيشکسوتان هنر و فرهنگ عشايري و ايجاد زمينه براي حمايت و تشويق هنرمندان جوان، از جمله رويکردهاي تخصصي و اهداف اين همايش است.
نخستين همايش هنر و فرهنگ عشاير مربوط به استانهاي چهار محال و بختياري، اصفهان، خوزستان و لرستان بود كه در سال گذشته برگزار شد و مورد استقبال علاقهمندان و صاحبنظران قرار گرفت.
در دومين همايش فرهنگ و هنر عشاير هشت مقاله تخصصي برتر در زمينه فرهنگ و هنر عشاير ارائه ميشود كه موضوعات آن بدين شرح است: «شناسايي و معرفي دستبافتههاي عشاير فارس با تاكيد بر نوع ساختار و كاربرد آن»، «بررسي موسيقي محلي عشاير و انواع آن»، «جايگاه شاهنامه و اسطورههاي آن و آيين شاهنامهخواني در ميان عشاير لر»، «تجزيه و تحليل دو اجرا از هادي نكيسا و حبيب خان گرگين پور به دنبال ويژگيهاي سبكشناختي و شيوههاي اجرايي»، «تأثير برخي اعتقادات مذهبي بر جنبههاي مادي فرهنگ عشايرجنوب ايران»، «ادبيات عاميانه در ميان مردم ايل نشين كهگيلويه و بويراحمد»، «اهميت و جايگاه صنايع دستي در زندگي و اقتصاد عشاير ايل قشقايي».
گفتني است ادب غنايي در گونههاي شعري استان كهگيلويه و بويراحمد، در قالب دو بخش دراين همايش ارائه خواهد شد. اجراي برنامههاي آييني، موسيقي محلي، تجليل از پيشكسوتان هنر و پژوهش عشايري از ديگر بخشهاي اين همايش است. كليه علاقهمندان به فرهنگ و هنر ايران زمين ميتوانند در اين همايش شركت كنند.
اين همايش روز چهارشنبه، 11 آذرماه از ساعت 10 صبح تا 16:30 در طبقه اول ساختمان مركزي فرهنگستان هنر به نشاني، خيابان وليعصر (عج)، چهار راه طالقاني، پلاك 1552 برگزار ميشود.
|