• يکشنبه ٠٢ مهر ١٤٠٢
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > نخستين همايش فرهنگ و هنر عشاير ايران پايان يافت


نخستين همايش فرهنگ و هنر عشاير ايران پايان يافت

 

نخستين همايش فرهنگ و هنر عشاير ايران با بررسي هنر و فرهنگ قوم لر و بختياري، توسط پژوهشگران شركت كننده در همايش به پايان رسيد.

نخستين همايش فرهنگ و هنر عشاير ايران با بررسي هنر و فرهنگ قوم لر و بختياري، توسط پژوهشگران شركت كننده در همايش به پايان رسيد.

به گزارش روابط‌عمومي فرهنگستان هنر، حسين ابراهيمي ناغاني، پژوهشگر فرهنگ و هنر عشاير، در سخنان خود در اين همايش، نقش و رنگ گليم عشاير بختياري را از زنده‌ترين و پرمايه‌ترين هنرنمايي‌هاي عشاير ايران دانست. وي هنر گليم‌بافي بختياري را به عنوان الگوي شاخص و ممتاز هنر دست‌بافته‌هاي اين قوم دانست و آن را داراي جايگاه خاص توصيف كرد.

همچنين فرانك كبيري، ديگر پژوهشگر مدعو اين همايش، در سخناني به بررسي عناصر مشترك نقوش گليم بافي بختياري‌ها و صنعت سفالگري شوش پرداخت. وي تصاويري چون چليپا، مداخل، گنات، بز و بزكوهي (پازن)، پرنده، ماري (موج)، پروانه، گل گرده يا تك‌‌گل، درختي (كاج محلي) و انسان را از جمله تصاوير مشترك اين دو هنر دانست.

اردشير صالح‌پور، پژوهشگر نيز در مقاله خود كوشيده است تا زمينه‌ها و ظرفيت‌هاي نمايشي «سوگچامه حماسي؛ دويت خون» را كه از اشعار شناخته شده ايل بختياري است، ضمن پردازش و تحليل ساختاري و مضموني، مورد ارزيابي نمايشي قرار دهد.

به اعتقاد وي زبان شاعرانه، ديالوگ و گفتگوي مناظره‌اي، به‌كار گيري ابزار و ملزومات نمايشي، تضادها و چالش‌هاي دراماتيك، فضاسازي نمايشي، شخصيت پردازي و ايجاد حادثه و جدل، از عوامل آشكار و پنهان اين اشعار نمايشي است.

فاطمه شعباني اصل نيز در مقاله‌اي به بررسي نقش باران و آب در زندگي عشاير بختياري پرداخته است.

همچنين سيمين دخت مرداني نيز «حماسه سرايي و شاهنامه‌خواني در ايل بختياري» را مورد بررسي و كنكاش قرار داده است.

«تجلي هنر و فرهنگ در مثل‌هاي بختياري»، «نگاهي به آداب و رسوم از ياد رفته عشاير بختياري» و «بازتاب هنر در زندگي عشاير با تأكيد بر ايل بختياري» از ديگر عناوين مقاله‌هاي مطرح شده در اين همايش بود كه به ترتيب توسط عباس و علي قنبري، غلام‌عباس خسروي، كيانوش كياني و حسن عباسي ارائه شد.

همچنين جعفري جوزاني ، كارگردان فيلم «شيرسنگي» از ديگر سخنرانان اين همايش بود.

فلك ناز خواني، شعرخواني، خسروشيرين خواني و... از ديگر برنامه هاي اين همايش بود كه با استقبال حضار مواجه شد.

نخستين همايش فرهنگ و هنر عشاير ايران (ايل‌هاي لر و بختياري) از جمله برنامه‌هاي مداوم فرهنگستان هنر براي زنده نگهداشتن فرهنگ و هنر عشاير كشور است.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ١٠ شهريور ١٣٨٧ - ١٢:٤٨ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;