• دوشنبه ٢٦ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > غرب؛ آموزنده نه الگو


در نخستين جلسه تخصصي گروه چندرسانه اي فرهنگستان هنر مطرح شد
غرب؛ آموزنده نه الگو

 

نخستين نشست تخصصي گروه چندرسانه اي فرهنگستان هنر با عنوان «رسانه، ارتباطات هنر»، عصر پنجشنبه 27 ارديبهشت ماه در مركز هنرپژوهي نقش جهان، با حضور دكتر لاله، دكتر فاضلي، دكتر منتظر قائم، دكتر گل محمدي و دكتر صابر آملي در قالب ميزگرد برگزار شد.

نخستين نشست تخصصي گروه چندرسانه اي فرهنگستان هنر با عنوان «رسانه، ارتباطات هنر»، عصر پنجشنبه 27 ارديبهشت ماه در مركز هنرپژوهي نقش جهان، با حضور دكتر لاله، دكتر فاضلي، دكتر منتظر قائم، دكتر گل محمدي و دكتر صابر آملي در قالب ميزگرد برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، دكتر لاله به عنوان رئيس جلسه، با اشاره به نام «رسانه، ارتباطات و هنر» به عنوان نامي بزرگ كه جاي بحث هاي بسياري دارد گفت: «يكي از مهم ترين مسائل اين است كه تكنولوژي مدرن امروز و دنياي ديجيتال مي تواند به هنر در رسيدن به اهداف كلان كمك كند كه اين موضوع را هم مي توان از جنبه منفي و هم از جنبه مثبت مورد بررسي قرار داد.»

سپس دكتر نعمت الله فاضلي، عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي، با ارائه تعبير جان تامسون از بحث رسانه ها و ارتباطات كه رسانه اي شدن را مهم ترين ويژگي دنياي امروز مي داند افزود: «يكي از پيامدهاي رسانه اي شدن، توده گير شدن است. به عبارتي نمادها و معاني خلق شده توسط رسانه ها، فراگير هستند. بنابراين رسانه ها به طور انبوه و براي مصرف انبوه به توليد نمادها و معاني مي پردازند.»

وي ويژگي ديگر رسانه اي شدن را اينگونه توضيح داد: «امروزه نمادها و معاني، هم زمان با توليد و بدون طي ابعاد مكاني مي توانند به مصرف برسند. يعني رسانه، مقوله مكان و زمان را در نورديده است.»

در ادامه اين نشست، دكتر منتظر قائم، عضو هيئت علمي گروه ارتباطات دانشگاه تهران، با اشاره به اين موضوع كه از هر كاري كه انسان به طور ارادي انجام بدهد، مي توان به عنوان هنر و ارتباطات مردمي نام برد، اضافه كرد: «زماني كه كسي براي بار نخست كاري را انجام مي دهد، به آن خلاقيت هنري گفته مي شود. اين امر در باز توليد يك نماد ممكن است صورت بگيرد. به عنوان مثال، كسي نمايشنامه اي را كه مدت ها پيش به روي صحنه رفته، دوباره اجرا مي كند. به اين كار هم كار هنري گفته مي شود.»


همچنين دكتر گل محمدي مدير گروه هنرهاي ديجيتالي و عضو هيئت علمي دانشكده صدا و سيما از بحث هاي زيادي كه اين روزها از سوي علماي ارتباطات در رابطه با جهاني شدن وجود دارد ياد كرد و گفت: «در اين زمينه دو نوع تئوري وجود دارد. يكي تئوري توطئه و تهاجم فرهنگي و ديگري تئوري تعامل و مشاركت جهاني.»

وي رسانه ها و فن‌آوري ارتباطات را به لحاظ سخت افزاري و چه به لحاظ نرم افزاري نيازمند استراتژي هاي خاص خود دانست و توضيح داد كه در صورت هوشياري مي توانيم از آن به درستي استفاده كنيم.

دكتر صابر آملي عضو هيئت علمي دانشكده صدا و سيما نيز با طرح دو سؤال درباره هويت انسان امروز و اين كه انسان امروز چه كند تا تنها نباشد ادامه داد: «امروز از طريق رسانه ها، ارتباطاتي برقرار مي شود و اين ارتباطات انسان جديدي را خلق مي كند كه به نظر من انسان خوشبختي نخواهد بود بلكه انساني شتاب زده و حريص است. انساني است كه به شدت از رو به رو شدن، انسان ديگر وحشت دارد.»


در پايان نشست نيز دكتر لاله به جمع بندي مطالب ارائه شده پرداخت و گفت: «به نظر مي رسد كه در همه وجوه اشاره شده، با توجه به وضعيتي كه امروزه حاكم است، غرب مي تواند براي ما آموزنده باشد ولي نمي تواند الگو باشد. تجاربي كه غرب در زمينه بحث هاي تكنولوژيك داشته، براي ما آموزنده خواهد بود ولي نبايد از غرب به عنوان الگو استفاده كنيم.»

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٩ ارديبهشت ١٣٨٦ - ١١:٤٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;