اخبار > تأكيد بر تشديد روابط فرهنگي ايران و قزاقستان


در ديدار رؤسا و مديران فرهنگستان هنر ايران و قزاقستان صورت گرفت:
تأكيد بر تشديد روابط فرهنگي ايران و قزاقستان

 

در جريان ديدار رئيس و هيئت علمي‌فرهنگستان هنر قزاقستان با رئيس و اعضاي فرهنگستان هنر ايران، كه روز يكشنبه، دوم اسفندماه روي داد، استاد علي معلم، رئيس فرهنگستان هنر ايران و آريستان بيك محمد اولي، رئيس فرهنگستان هنر قزاقستان ، به تبادل نظر و اطلاعات درباره ادامه روابط ميان دو فرهنگستان پرداختند.

 

در جريان ديدار رئيس و هيئت علمي‌فرهنگستان هنر قزاقستان با رئيس و اعضاي فرهنگستان هنر ايران، كه روز يكشنبه، دوم اسفندماه روي داد، استاد علي معلم، رئيس فرهنگستان هنر ايران و آريستان بيك محمد اولي، رئيس فرهنگستان هنر قزاقستان ، به تبادل نظر و اطلاعات درباره ادامه روابط ميان دو فرهنگستان پرداختند.

به گزارش روابط عمومي‌فرهنگستان هنر، در اين ديدار كه پس از بازديد هيئت علمي ‌فرهنگستان هنر قزاقستان از رواق هنر، در ساختمان مركزي فرهنگستان هنر صورت گرفت، ابتدا استاد علي معلم، رياست فرهنگستان هنر، ضمن خوشامدگويي به هيئت قزاقي گفت: «شاعر بزرگ ما، نظامي ‌گنجوي، وقتي از مردم قزاق و از آفاق صحبت مي‌كند، همه زيبايي‌هاي سرزمين شما را براي ما روايت مي‌كند. ما خوشحاليم «يسوي» شما در بخاراي شريف -كه از شهرهاي ايران فرهنگي است- پرورش پيدا كرد و قلب‌هاي ما را به هم پيوند داد. همچنين پيشرفت‌هاي شما را در دنياي جديد به مردم مشرق تبريك مي‌گوييم.»

در ادامه آريستان بيك محمد اولي، رئيس فرهنگستان هنر ژورگنف قزاقستان،‌ ضمن تشكر از علي معلم گفت: «هر كشوري داراي افراد بزرگ و مشاهير بسياري است. ما مي‌خواهيم تمام آثاري كه مربوط به ايران بوده و هم اكنون در كشور ما موجود است را حفظ كنيم و بهبود بخشيم. قزاقستان كشوري مسلمان است و بناهاي تاريخي بسياري دارد، كه بخشي از آن‌ها مربوط به اتحاد جماهير شوروي است. با توجه به حكومتي كه در آن زمان بود، ما نتوانستيم قرابتي با ايران داشته باشيم. با اين حال در اين گردش چند روزه در ايران و بازديدي كه از موزه‌هاي مختلف شهر تهران داشتيم، به ما ثابت شد كه قدم به كشوري گذاشته‌ايم كه قرن‌ها سابقه فرهنگي و هنري دارد.»

در ادامه اين ديدار، دكتر نامورمطلق، دبير فرهنگستان هنر، ابتدا به معرفي اعضا و مديران فرهنگستان هنر ايران كه در جلسه حضور داشتند پرداخت و گفت: «سياست فرهنگستان هنر در اين است كه اولويت ارتباطي فرهنگستان با كشورهاي همسايه و منطقه باشد . به دليل قرابت‌هاي فرهنگي ميان كشور ما و قزاقستان، اميدواريم بتوانيم، با كشور دوست و برادر قزاقستان كه كشوري مسلمان مذهب است، روابط مستحكمي‌‌داشته باشيم.»

آريستان بيك محمد اولي، پس از شرح مختصري درباره سابقه تاريخي و فرهنگي قزاقستان، درباره مهم‌ترين دغدغه هنر پژوهان قزاق گفت:‌ «در حال حاضر مهم‌ترين قسمتي كه براي ما جاي سؤال دارد، اين است كه چگونه مي‌توان صنايع دستي و هنري را حفظ و ترميم كنيم. به همين دليل ما اين پل ارتباطي را با كشور ايران برقرار كرديم تا بتوانيم به فنون و راه‌هاي ترميم آثار پي ببريم و بتوانيم اين آثار را در معرض ديد همگان قرار دهيم.»

دكتر علي معلم نيز در ادامه توضيح داد: «ايران هنوز هم در عين حال كه كشوري سنتي است،‌ مي‌كوشد در رديف كشورهايي قرار گيرد كه دنياي جديد را نيز به جد مي‌گيرد و قدر مي‌شناسد و اصولاً ميان گذشته و آينده بشريت، تناقض نمي‌بيند. به همين دليل زمينه‌هاي ارتباطي ما بيش از آنچه كه محاسبه كرده‌ايم، مي‌تواند باشد. كشور شما همسايه سرزمين چين است و از فرهنگ كهن آن كشور نيز بهره‌هاي فراواني دارد. آرزوي هر دوي ما يكپارچه شدن مشرق زمين به واسطه كشورها و ملت‌هاي با نشاطي مثل قزاق‌ها و ملت‌هايي با ريشه ايراني است. به همين سبب ارتباطات آتي، قطعاً ارتباطات آكادميك و هنري خواهد بود. ما هرگز از تصاحب سرزمين‌ها سخن نمي‌گوييم؛ بلكه از تصاحب قلب‌ها سخن مي‌گوييم.»

آريستان بيك محمد اولي در ادامه افزود: «در حال حاضر قزاقستان مقبره‌هايي را كه در اين كشور است مرمت مي‌كند. ما براي آنكه اين آثار باستاني را ترميم كنيم، بايد به منشأ اين معماري برگرديم. در اين زمينه تجربه و دانش شما براي ما بسيار مهم و تأثيرگذار خواهد بود. همان طور كه مي‌دانيد، اسلام و فرهنگ شرق، بر تمدن قزاق‌ها تأثيرگذار بوده است. فارابي همشهري ما بوده است. اما چون در خارج از قزاقستان فعاليت داشته، بيشتر آثارش در خارج از اين كشور باقي مانده است. قزاقستان كشور جوان و فعالي است كه از امكانات بسيار زيادي برخوردار است و علاقه‌مند به برقراري ارتباطات فرهنگي با ديگر كشورهاست.»

استاد معلم نيز در پايان خاطر نشان كرد: «فارابي معلم بزرگ سرزمين ما نيز به حساب مي‌آيد. ابوعلي‌سينا كه شاگرد فارابي است، از دانش او در زمينه‌هاي مختلف حكمت و فلسفه بهره فراوان برده است. شايد اين ارتباط براي ما آغازي باشد. به همين دليل ما بزرگداشتي را به نام«فارابي»، فيلسوف بزرگي كه مورد علاقه دو كشور است، ترتيب داده‌ايم و كوشش مي‌كنيم آثار اين دانشمند را به نوعي فراهم كنيم كه هديه‌اي از سوي ايران به برادران قزاقش باشد.»

در پايان اين جلسه، رئيس فرهنگستان هنر به همراه هيئت قزاقي به سالن همايش فرهنگستان براي ايراد سخنراني عمومي رفتند.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢ اسفند ١٣٨٨ - ١١:٣١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج