ميزگرد نقد و بررسي نشانه شناسي نمايشگاه « خوشنويسي در گرايشهاي نوين» با حضور اساتيد و صاحبنظران توسط فرهنگستان هنر در مركز فرهنگي-هنري صبا برگزار شد.
ميزگرد نقد و بررسي نشانه شناسي نمايشگاه « خوشنويسي در گرايشهاي نوين» با حضور اساتيد و صاحبنظران توسط فرهنگستان هنر در مركز فرهنگي-هنري صبا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر ، در اين ميزگرد كه با مديريت دكتر فرزان سجودي برگزار شد، دكتر پاكتچي ، دكتر ساساني ، دكتر عباسي ، دكتر شعيري ، اعضاي گروه زبان هنري و دكتر بهمن نامورمطلق دبير فرهنگستان هنر حضور يافتند و نشانهشناسي آثار به نمايش درآمده به نقد و بررسي اين نمايشگاه پرداختند.
دكتر فرزان سجودي در ابتداي جلسه با اشاره به نمايشگاه « خوشنويسي در گرايشهاي نوين» در خصوص آثار به نمايش درآمده در اين نمايشگاه گفت : « اين آثار در عين استفاده از خط به عنوان يك عنصر زباني ، آثار زباني نيستند. بلكه همه به مثابه هنر و يك اثر هنري ارائه شدهاند ، در اينجا با چيزي شبيه به نقاشي نيز روبرو هستيم كه از الفبايزبان استفاده كرده همه اين پيچيدگيها ميتواند براي يك نشانه شناس جذاب باشد.»
سپس دكتر شعيري با اشاره به اينكه در مورد نشانه شناسي خط تجربة زيادي انجام نشده در خصوص آثار به نمايش درآمده اين نمايشگاه گفت : « خط در اين آثار يك عنصر مشترك است در عين حال هر تابلو به لحاظ فضاسازي ، رنگ ، شكل ، پراكندگي ، تكثر و ... با تابلو ديگر متفاوت است.»
دكتر ساساني نيز با اشاره به دشوار بودن خوانش اين آثار گفت : « دلايلي همچون انتزاع اين آثار ، تغيير تعريفها از هنر و خوشنويسي ، فروريختن مرز بين انواع هنرها و ... موجب شده خوانش اين آثار تا حدودي دشوار باشد.»
وي همچنين افزود : « در اين نمايشگاه خط بيشتر به سمت يك زبان شخصي پيش رفته تا يك زبان فرهنگي خاص.» دكتر بهمن نامورمطلق نيز با اشاره به تنوع موجود در اين آثار گفت :« به دليل متنوع و شايد متجدد بودن اين آثار شايد سخت باشد كه در مورد آنها صحبت شود.»
وي همچنين افزود :« ما در مقابل دوگونه نظام نشانه شناسي يعني نظام نوشتاري و تصويري قرار گرفتهايم.»
دكتر عباسي نيز با اشاره به اينكه بايد از آثار به نمايش درآمده به عنوان يك زبان ياد شود گفت : « ما به طور كلي در تمام اين تابلوها ميتوانيم خط و نقاشي را بينيم.»
وي همچنين با تقسيمبندي آثار به نمايش درآمده در اين نمايشگاه گفت : « ما با دو گونه اثر مواجه هستيم ،آثاري كه در آنها حقيقت وجود دارد و آثاري كه كاملاً كلاسيك هستند.»
گفتني است هر يك از اين اساتيد و صاحبنظران به تحليل و بررسي برخي از آثار به نمايش درآمده پرداختند و به سئوالات حاضران پاسخ گفتند.
لازم به ذكر است اين ميزگرد ، چهارشنبه دهم تيرماه رأس ساعت18 در مركز فرهنگي - هنري صبا برگزار شد.
|