شناسايي فرهنگ و هنر ايراني، براي پيشبرد آن بسيار لازم است. البته اين شناسايي نبايد منجر به تقليد و كپيبرداري از آثار هنري بشود.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، دكتر عبادا... بهاري محقق و پژوهشگر هنر ايراني با بيان اين مطلب در نشست تخصصي كمالالدين بهزاد كه در فرهنگستان هنر و با حضور استاد مجيد مهرگان، دكتر بهمن نامور مطلق، دكتر احمديان و مهندس شريفزاده برگزار شد گفت : « در دورهاي از تاريخ به دليل اينكه توريستهاي خارجي به هنر مينياتور ايراني علاقهمند شده بودند، بسياري به سمت اين هنر كشيده شدند. اما متأسفانه اغلب آنها با تقليد يا كپيبرداري از آثار هنرمندان قبلي، به سمت تقليد و كپيبرداري كشيده شدند؛ هنرمندان برجسته به رغم داشتن استعداد و خلاقيت و به دليل بازار خوب اين هنر تقليد ميكردند.
وي در خصوص جايگاه هنر ايراني در غرب گفت : به طور كلي هنرهاي ايراني و اسلامي، آن جايگاه و ارزشي را كه بايد در غرب داشته باشند، ندارند. علت اصلي آن هم اين است كه به عنوان مثال هنر نگارگري ما به يك مكتب خاص، كه همان پرهيز از شبيهسازي است، توجه كرده است و چون اين مسأله با سليقه غربيها هماهنگ نيست، آنها نميتوانند با هنرهاي ما مأنوس شوند، به همين دليل هنر نگارگري ايراني تنها با عنوان يك هنر ظريف شناخته شده است.
عبادا... بهاري در خصوص منابع موجود در مورد كمالالدين بهزاد گفت: «به خاطر شرايط حاكم در زمان اين هنرمند و جايگاه وي و همچنين علاقهاي كه مورخان زمان بهزاد و بعد از آن به وي دانستهاند، آنچه از اين هنرمندها به جاي مانده بيشتر تعريف و تمجيد از هنر اوست و در مورد زندگي و حتي تاريخ تولد و وقايع زندگي او اطلاعات زيادي در دست نيست. »
وي با اشاره به كتابي كه در مورد بهزاد منتشر كرده است گفت: « براي كتاب از نوشتار ديگران بسيار استفاده كردهام و هر چيزي كه در مورد هنرمندان ايراني نوشته شده است را خواندهام. از زماني هم كه متوجه عظمت آثار بهزاد شدم، سعي كردم در مورد آثار بهزاد خاصتر تحقيق كنم و مثلاً آثار بهزاد در موزهها را چندين بار ديدهام. اقرار ميكنم بعضي از آثار بهزاد را هنوز درك نكردهام. اما آنچه را كه در كتاب خودم نوشتهام براي بسياري تازگي دارد.»
گفتني است، عبادا... بهاري در سال 1308 در همدان متولد شد.
وي بعد از گذراندن تحصيلات متوسطه و ابتدايي در همدان وارد دانشگاه آبادان شد و بعد از دو سال از سوي شركت نفت براي گذراندن دورههاي تكميلي به انگلستان رفت؛بهاري بعد از دريافت درجه دكترا در رشته شيمي در سال 1335 به ايران بازگشت و بعد از چند سال به دليل پارهاي مشكلات بار ديگر به انگلستان بازگشت و فعاليتهاي خود در زمينه شيمي را در همان جا ادامه داد.
وي طي اين سالها در كنار فعاليت اصلي خود به تحقيق و پژوهش در خصوص فرهنگ و هنر ايران پرداخته است.
وي از چهل سال پيش كار تحقيق بر روي آثار و زندگي كمالالدين بهزاد، هنرمند نگارگر را آغاز كرده است، حاصل تحقيقات عبادا... بهاري در مورد كمالالدين بهزاد، كتابي است كه چند سال پيش به زبان انگليسي. در لندن منتشر شد.
اين كتاب كاملترين كتاب موجود در مورد كمالالدين بهزاد است.
|