اخبار > مباني نشانه‌شناسي مكتب پاريس برگزار شد


مباني نشانه‌شناسي مكتب پاريس برگزار شد

 

مباني نشانه‌شناسي مكتب پاريس با حضور حميدرضا شعيري برگزار شد

مكتب نشانه شناسي مكتب پاريس با حضور حميد رضا شعيري برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، دكتر حميدرضا شعيري ـ عضو گروه زبان هنري فرهنگستان هنر با بيان اين مطلب گفت : «من بر خلاف نظر « هرلوپنتي » كه مي‌گويد ما محكوم به معنا هستيم، معتقدم ما محكوم به نشانه هستيم.» وي كه در جلسه سخنراني مباني نشانه‌شناسي مكتب پاريس سخن مي‌گفت ، افزود « ما نمي‌توانيم در جايي باشيم كه نشانه نباشد چرا كه ما روي زمين زندگي مي‌كنيم، موجود دنيايي هر كجا كه باشد درگير نشانه است؛ حضور نشانه به حضور ما و حضور ما به حضور نشانه گره خورده است.

از طرفي ما براي هر چيزي كه لمس مي‌كنيم و مي‌بينيم اسمي انتخاب مي‌كنيم كه اين اسامي و عناوين در تاريخ ثبت مي‌شوند.

دكتر حميدرضا شعيري با اشاره به سخنان سوسور، زبان‌شناس سويسي، در خصوص نشانه افزود : « به گفته سوسور ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه دنياي زبان و نشانه است. يعني زبان از نشانه درست شده است؛ از طرفي هر نشانه‌يي هم خود نشانه است و ما هم همواره از نشانه، نشانه‌هاي جديد ميسازيم. »

وي با اشاره به عوامل به وجود آمدن نشانه‌شناسي مكتب پاريس گفت: «براي پيدا كردن اين عوامل بايد به ريشه ها و ساختارها برگرديم تا با تحليل و شناسايي آنها به عوامل پيدايش نشانه‌شناسي كتب پاريس برسيم.»

اين عضو گروه زبان هنري فرهنگستان هنر با اشاره به تحقيقات سوسور و تأثير آن در نشانه‌شناسي مكتب پاريس گفت، « سوسور دو بحث را عنوان مي‌كند؛ يكي دال و مدلول و ديگري تفاوت زبان و سخن. او معتقد است اين دو عواملي هستند كه نشانه را به وجود مي‌آورند.»

وي افزود : «سوسور در تحقيقات خود مي‌گويد، هر واژه‌اي در زبان بار مدلول را به دوش مي‌كشد: و از طرفي سوسور با تفاوت قايل شدن ميان زبان و سخن ، زبان را يك توانش مي‌داند كه از واژگان، كلمات و قوانين دستوري تشكيل شده و زماني كه فرد از اين توانش استفاده مي‌كند از دنياي زبان خارج و به دنياي سخن وارد مي‌شود .»

دكتر حميدرضا شعيري با اشاره به اينكه مكتب پاريس به توليدات زباني ( سخن ) توجه دارد به بررسي دلايل اهميت تفاوت زبان و سخن پرداخت.

وي در پايان با جمع‌بندي جلسه سخنراني افزود : «بسياري از زبان‌شناسان بعد از سوسور از تحقيقات اوليه او استفاده كرده و با حذف و اضافه كردن بعضي از موارد به نشانه‌شناسي مكتب پاريس پرداخته‌اند.»

گفتني است، اين جلسه در مهرماه 1382 با حضور اساتيد، دانشجويان هنر و نمايندگان جرايد و علاقه‌مندان در مركز فرهنگي ـ هنري صبا برگزار شد.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٧ مهر ١٣٨٢ - ٠٩:٠٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج