اخبار > آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران»، زردوزي شد


آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران»، زردوزي شد

 

آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» با هنر سنتي زردوزي، آماده شد. آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» توسط هنرمند با سابقه زردوزي، محبوب عارفي، زردوزي و به فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران، اهدا شد.

آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» با هنر سنتي زردوزي، آماده شد.

آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» توسط هنرمند با سابقه زردوزي، محبوب عارفي، زردوزي و به فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران، اهدا شد.

هنرمند محبوب عارفي، كه بيش از 35 سال در عرصه هنر سنتي زردوزي، فعاليت داشته است، مبدع نوآوري‌هاي بسياري چون زردوزي تذهيب، خط شكسته، نستعليق و نقوش اسليمي است. وي حتي نقشه‌هاي كاشي‌كاري و نقوش فرش را نيز به زردوزي مزين كرده است.

او كه تاكنون آثارش در چندين نمايشگاه زردوزي ارائه شده است، درباره آرم «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» مي‌گويد: «در تهيه زردوزي آرم گنجينه‌ها، كه حدود يك‌ماه به طول انجاميد، از نخ سرمه و به همان طريقه سنتي استفاده كرده‌ام. آرم را با خط خوش استاد اميرخاني بر كاربن پياده كرده و با استفاده از كارگاه‌هاي سنتي زردوزي كردم.»

عارفي درباره شيوه سنتي اين هنر مي‌گويد:‌ «پس از برگردان طرح روي پارچه، متقال را مثل بوم نقاشي روي كارگاه كشيده و سپس پارچه را با چسب روي آن ثابت مي‌كنيم و شروع به زردوزي با نخ سرمه مي‌كنيم. متقال و پارچه به هم دوخته مي‌شوند و بعد زمان قاب شدن نقش را از كارگاه جدا كرده و روي فيبر تابلو منگنه كرده و قاب مي‌كنيم.»

محبوب عارفي قرار است در نمايشگاه «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران» كه 25 و 26 آذرماه در تهران برگزار مي‌شود، در كنار نمايش آثارش، كارگاه توليدي زردوزي داشته باشد.

پيشينه هنر زردوزي به زمان اشكانيان مي‌رسد كه بر شال‌ها و لباس‌هاي رسمي شان با طلا، زردوزي مي‌شده است. از اين هنر، در حال حاضر به شكل‌هاي ديگري، مانند تهيه تابلوهاي تزئيني، استفاده مي‌شود.

گردهمايي «گنجينه‌هاي از ياد رفته هنر ايران»، 25 و 26 آذرماه در تهران برگزار مي‌شود.

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٧ آبان ١٣٨٦ - ١٢:٥١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج