اخبار > نشست خبری نخستین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه‌های هنری


نشست خبری نخستین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه‌های هنری

 

در نشست خبری نخستین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های فرهنگی هنری» جزئیات این رویداد تشریح شد.

در نشست خبری نخستین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های فرهنگی هنری» جزئیات این رویداد تشریح شد.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر، در نشست خبری نخستین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های فرهنگی هنری» که روز یکشنبه 21 آذر 1400، در محل فرهنگستان هنر برگزار شد، ابتدا عبدالحسین لاله، رئیس پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر هدف اصلی این برنامه را هم‌افزایی و هم‌اندیشی پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های فرهنگی هنری دانست و گفت: امیدوارم این حرکت ادامه پیدا کند و در سال‌های آتی نیز هرکدام از پژوهشگاه‌ها متولی این برنامه باشند تا عرصه پژوهش نسبت به تولید و آموزش که همواره مظلوم و گوشه‌گیر دیده شده، هرچه بیشتر موردتوجه قرار گیرد.

رئیس پژوهشکده هنر درباره اهمیت جایگاه پژوهش در هنر اظهار داشت: فکر می‌کنم جامعه هنر امروز به جایی رسیده که بداند پژوهش برای خود هویت مستقلی دارد و باید در کنار آموزش و تولید نقش کلیدی ایفا کند. وی افزود: در این عرصه هنرمندان ما باید بدانند اگر می‌خواهند حرف ذی‌قیمتی داشته باشند، بدون پژوهش نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

در ادامه این نشست افشین داورپناه، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، علی تقوی، مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست، روابط‌‌عمومی و بین‌الملل فرهنگستان هنر، مصطفی اسدزاده، عضو گروه دین و فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، فریبا شریفیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سجادمحمد یارزاده، رئیس مؤسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا نیز در سخنانی بر ضرورت توجه به پژوهش در حوزه هنر تأکید کردند.

سپس شهاب پازوکی، سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشکده هنر درباره این رویداد پژوهشی گفت: این نمایشگاه که به دستاوردهای پژوهشی یک سال گذشته پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های فرهنگی و هنری اختصاص دارد، نشست‌ها و کارگاه‌های متعددی را هم برنامه‌ریزی کرده که از یکشنبه هفته آینده در تاریخ ۲۸ آذر آغاز می‌شود و تا چهارشنبه ۱ دی‌ماه ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: در بخش نشست‌های علمی این نمایشگاه چند محور اساسی مورد توجه و تأکید قرار گرفته است، از جمله «پژوهش و نسبت آن با سیاست‌گذاری و آفرینش هنری»، «پژوهش و چالش مخاطب» و همچنین «موازی‌کاری‌ها و تداخل مأموریت در نهادهای فرهنگی و تأثیرات آن در حوزة پژوهش».

پازوکی ادامه داد: چهار بخش را در این نمایشگاه پیش‌بینی کرده‌ایم: بخش نمایشگاه پژوهشی که محصولات پژوهشی این نهادها از جمله طرح‌های پژوهشی، کتاب‌ها، مجلات علمی در معرض بازدید عموم خواهد بود. در کنار این نمایشگاه، از برخی استارت‌آپ‌های فرهنگی‌هنری مرتبط با نهادهای حاضر در این نمایشگاه نیز دعوت کرده‌ایم که محصولات پژوهش‌محور خود را به نمایش بگذارند.

دبیر این رویداد پژوهشی گفت: بخش دیگر این رویداد برگزاری نشست‌های علمی و کرسی‌های آزاداندیشی است که پنج نشست را شامل می‌شود. در این نشست‌ها مسائل چالش‌برانگیز حوزة پژوهش فرهنگی هنری با حضور صاحب‌نظران مطرح خواهد شد. البته تمرکز در این نشست‌ها بر شناسایی راهکارهاست تا آسیب‌شناسی صرف. بخش دیگر این نمایشگاه بخش «از پژوهش تا آفرینش و احیا» است که طی دو جلسه برگزار خواهد شد و در آن پژوهش‌هایی که مبنای خلق اثر هنری شده‌اند مانند برخی آثار سینمایی مستند، یا منجر به احیای نمونه‌ای از آثار هنری گذشتة ایران شده‌اند مانند زری‌بافی، کاشی هفت‌رنگ، سازهای موسیقایی و ... توسط مجریان این طرح‌ها معرفی خواهند شد. بخش آخر این نمایشگاه نیز برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژة دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه پژوهش است که برخی اعضای هیئت علمی این پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها در برگزاری آن همکاری داشته‌اند.

وی افزود: در اختتامیه نمایشگاه که در روز چهارشنبه یکم دی‌ماه برگزار خواهد شد بیانیه مشترکی ارائه خواهد شد که در آن ارزیابی وضعیت امروز پژوهش، چالش‌ها و مشکلات پیش روی آن ارائه و راهکارهایی را برای عبور از این چالش‌ها بیان خواهد شد.

 

 

 

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢١ آذر ١٤٠٠ - ١٧:١٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج