اخبار > علی معلم: فرهنگ ما با همه جهان مرتبط است


در دیدار سفیر جمهوری صربستان با رییس فرهنگستان هنر مطرح شد:
علی معلم: فرهنگ ما با همه جهان مرتبط است

 

سفیر جمهوری صربستان با حضور در موسسه صبا از دهمین جشنواره تجسمی فجر بازدید و با علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر، دیدار و برای گسترش همکاری‌های فرهنگی، هنری دو کشور، اعلام آمادگی کرد.

سفیر جمهوری صربستان با حضور در موسسه صبا از دهمین جشنواره تجسمی فجر بازدید و با علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر، دیدار و برای گسترش همکاری‌های فرهنگی، هنری دو کشور، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، دراگان تودوروویچ، سفیر جمهوری صربستان، پیش از ظهر سه‌شنبه، 24 بهمن، با حضور در فرهنگستان هنر و موسسه فرهنگی هنری صبا از دهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر بازدید کرد.

در این بازدید سفیر کشور صربستان، این جشنواره را منظری از جهانی شدن زبان هنر ایران و قابلیت عرضه بین‌المللی آن دانست و از وسعت، تنوع و تکثر ایده‌ها و فرم‌ها در آثار هنرمندان ایرانی ابراز شگفتی کرد.

وی اظهار داشت: تبادل هنری مهم‌ترین و ریشه‌دارترین بستر پیوند و تفاهم و تعامل میان ملت‌ها و کشورهاست و این حجم از خلاقیت هنری در ایران و با این تسلط بر مدیوم و مدیاهای جدید جهانی، برای من غیر قابل تصور بود و نگاه مرا با وجود مطالعات مستمر در تاریخ اسلام و تشیع، هنر اسلامی، فرهنگ ایرانی و زبان پارسی، به هنر امروز ایران تغییر داد.

تودوروویچ همچنین پس از دیدار با رییس موسسه فرهنگی هنری صبا و معاون هنری فرهنگستان هنر، در نشستی با علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر شرکت کرد.

در این نشست، سفیر صربستان با بیان زیبایی‌هایی که در این نمایشگاه دیده و با تشکر از دعوت این مجموعه، به سوابق ریشه‌دار فرهنگی دو کشور در طول تاریخ و همکاری‌های فرهنگی و برنامه‌های مشترک هنری در سال‌های اخیر اشاره کرد و یادآور شد: بخش فرهنگی بهترین بخش برای تقویت روابط مودت‌آمیز و دوستانه بین دو کشور است. وی به حضور خود در قم و بازدید از جامعه‌المصطفی و مدرسان حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: امروز در همکاری‌های فرهنگی، مرزی بین کشور ما و جمهوری اسلامی ایران نیست. نفوذ و حضور ریشه‌دار فرهنگ و زبان فارسی و ترجمه آثار و متون مهم و مواریث این فرهنگ از شاهنامه و دیوان حافظ و سعدی تا آثار ابن سینا و غزالی و تفسیر المیزان و آثار نویسندگان معاصر ایرانی در صربستان، نویدبخش یک زمینه مساعد برای گسترش و تقویت این روابط فرهنگی است. مرکز فرهنگ ایران در بلگراد هم امروز از هر زمان دیگر فعال‌تر است.

در ادامه رییس فرهنگستان هنر، با بیان خویشاوندی عمیق دو ملت در افق تاریخ و مشابهت‌ها و مشترکات فرهنگی، اسطوره‌شناختی و دینی خاطرنشان کرد: برای پیوند فرهنگی، باید حقیقت وجودی یکدیگر را شناخت و به طرف همدیگر، جاری بود. اختلافات میان ملت‌ها بیشتر جنبه سیاسی داشته و ربطی به حقیقت انسانی جوامع بشری ندارد و باید آن را رفع کرد و به یک افق مشترک رسید.

وی تاکید کرد: فرهنگ ما با همه جهان مرتبط است و فرهنگی پویا و زنده است و ما این ارتباط را مایه استمرار و زایندگی این فرهنگ می‌دانیم. فرهنگ حتی در وابستگی‌اش هم وابسته نیست. شما در حماسه، اسطوره و ریشه‌های فرهنگی و هویتی، علایقی شبیه ما دارید و بر این بستر، خویشاوندی‌های ما می‌تواند فارغ از گذشته تاریخی، بیشتر و بیشتر شود.

در پایان، سفیر صربستان با ارائه گزارشی از همکاری‌های فی ما بین از جمله، حضور صربستان در جشنواره موسیقی فجر، دعوت از هنرمندان ایرانی در بلگراد، شرکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، هفته فیلم صرب در سه شهر ایران و نیز امضای یک تفاهم‌نامه بین کتابخانه‌های ملی دو کشور، برای تقویت همکاری‌ها با فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرد.

دهمین جشنواره تجسمی فجر تا سوم اسفند در نگارخانه‌های موسسه فرهنگی هنری صبا به کار خود ادامه می‌دهد.

 

 

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٥ بهمن ١٣٩٦ - ١٤:٠٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج