فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، در آیین نکوداشت پنج دهه هنرآفرینی يدالله كابلي خوانساري که به همت کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران برگزار شد، با اهدای لوح تقدیر و یک جلد شاهنامه شاهطهماسبی، مقام والای این هنرمند را گرامی داشت.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، در مراسمی با عنوان «تماشای خورشید» که با هدف قدردانی از تلاش نامآوران حوزه فکر، قلم، اندیشه و هنر، عصر شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ در سالن همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، از پنج دهه تلاش استاد یدالله کابلی در احیا و ترویج خط شکسته نستعلیق تجلیل کرد.
در این مراسم که با حضور جمعی از پیشکسوتان و مسئولان هنری برگزار شد، پیام دکتر صالحی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، قرائت شد و حجتالله ایوبی، دبیر کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران؛ اشرف بروجردی مشاور رئیسجمهوری و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ احمد جلالی، سفیر ایران در یونسکو؛ امیراحمد فلسفی، هنرمند خوشنویس و از شاگردان استاد کابلی؛ و میرجلالالدین کزازی، استاد ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی؛ و هادی سیف، پژوهشگر هنرهای سنتی؛ سخنرانی کردند.
در این مراسم با اهدای هدایایی از جمله لوح تقدیر و شاهنامه شاهطهماسبی از سوی فرهنگستان هنر، لوح تقدیری از طرف فرهنگستان زبان و ادب فارسی، تابلویی از سوی مؤسسه پویا (همیاران فرهنگ و هنر)، لوح تقدیر و یادمان مشاهیر فرهنگی از طرف شهرداری و شورای اسلامی شهر قزوین، قلمتراش از سوی استاد حیدری، قلم طلا از طرف آموزشگاه ساقی، کتاب نفیس مجموعه آثار محمود فرشچیان از سوی انتشارات گویا، لوح تقدیر از طرف دانشگاه تهران، کتابی از سوی خانواده دکتر باستانی پاریزی، لوح تقدیر از طرف انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، تابلو از طرف شهرداری خوانسار، جام از سوی انجمن خوشنویسان و تابلو از طرف کتابخانه ملی، از استاد کابلی تقدیر شد.
همچنین از طرف شهردار و رئیس شورای شهر خوانسار که در مراسم حاضر بودند عنوان شد که یکی از خیابانهای اصلی شهر خوانسار به نام یدالله کابلی خوانساری نامگذاری شده است.
استاد یدالله کابلی نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه از خوشنویسی بهعنوان هنر قدسی نام برده میشود، عنوان کرد: در هر گوشه از دنیا که رفتم دیدم تنها هنری که از سرزمین ایران، درخشان و در جریان است هنر خوشنویسی است.
این استاد خوشنویسی با تقدیر از همه استادانی که در گذشته چراغ راه وی برای گسترش خط شکسته و احیای این خط بودند، عنوان کرد: خوشحالم بیش از ۵۰ سال از عمرم را در آینهداری و تحقق آرزوهای ملی گذاشتهام و در کنار کسانی که در احیای شرف و فرهنگ گام برداشتند، ایستادم.
استاد کابلی تصریح کرد: بعد از شادروان سید گلستانه در خط شکسته که آخرین بازمانده این هنر بود، تلاش کردم با تمام بیبضاعتی و ناتوانیها، به عشق و ایمان این مقصد را ادامه دهم و این یک موهبت الهی بود.
وی گفت: در عرصه آموزش تلاش کردم و خوشحالم امروز خط شکسته که روزگاری به اشکالی سطحی به رؤیت میرسید، به هنری بالنده با هنرمندان نامی در سراسر کشور تبدیل شده است.
این استاد خط شکسته ایران تأکید کرد: باید از از استاد سید حسن میرخانی تقدیر کنم؛ سرمشقی که در خوشنویسی از حافظ به من دادند، برای من که خردسال بودم عجیب به نظر میرسد:
گویند سنگ لعل شود در مقام صبر / آری شود ولیک به خون جگر شود
وی گفت: سپاسگزاری میکنم از مردمی که خوشنویسی را حمایت کردند؛ کسانی که از روزگار کودکی نقشی اثرگذار در هدایت زندگی من داشتند و امیدوارم در این سالهای پیش رو به عنایت شما بتوانم با نگاههای سرشار از عشق، این مسیر را طی کنم؛ ای خدا این وصل را هجران مکن!
در این مراسم، از سوی فرهنگستان هنر، سجاد محمدیارزاده، سرپرست معاونت فرهنگی و هنری و محمدرضا حسینخانی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگیهنری صبا حضور داشتند.
این نکوداشت به همت کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در بزرگداشت مروجان علم و فرهنگ و آموزش و در قالب برنامهای با عنوان «تماشای خورشید» به پاس پنج دهه تلاش استاد یدالله کابلی در احیا و ترویج خط شکسته ایرانی برگزار شد.
-(1)_27636.gif)