به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، «نشست نقد و بررسي موسيقي آييني و محلي ايران در يك صد سال اخير» به مناسبت چاپ و نشر مجموعه كتابهايي درباره تاريخ موسيقي آييني و محلي ايران تاليف «بهمنكاظمي» در سراي اهل قلم برگزار ميشود.
در اين نشست «استاد محمد علي معلم دامغاني» رييس فرهنگستان هنر، «بهمن كاظمي» مشاور موسيقي و مدير مطالعات و حكمت موسيقي فرهنگستان هنر، «پروفسور كارلو كرتي» ايران شناس ايتاليايي و «اميراشرفآريانپور» سخنراني ميكنند.
در اين مراسم مجموعه كتابهاي موسيقي قوم «تركمن»، قوم «عرب»، «موسيقيدانان سده گذشته به روايت عكس»، «سوگ و تعزيه در ايران» و مجموعه ده جلدي «نسخ تعزيه» تاليف «بهمنكاظمي» و انتشارات فرهنگستان هنر رونمايي شده و براي نخستين بار در نمايشگاه بينالمللي كتاب امسال عرضه ميشود.
«موسيقي قوم كرد»، «موسيقي قوم تالش»، «موسيقي ايلام»، «سلسله موي دوست» و «گلبانگ سربلندي» از وي كه توسط انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شده است در بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب تهران رونمايي و نقدو بررسي شد. اين آثار برجسته همچنين دوازدهمين جشن خانه موسيقي به عنوان برگزيده كتابهاي پژوهشي در زمينه موسيقي انتخاب شد.
«بهمن كاظمي» متولد 1345 است. وي موسيقي آوازي را از دوران كودكي و موسيقي سازي را از نوجواني فراگرفت. خانواده پدرياش آشنا با خط و ادبيات و خانواده مادري او از شيفتگان موسيقي سنتي بودند. از اين رو وي از همان ابتدا به شنيدن آثار صوتي دوران قاجار رو آورد. در حوزه ادبيات فارسي از دو اديب بزرگ خطه غرب، استاد بهزاد كرمانشاهي و استاد وفاي كرمانشاهي بهره فراوان برد. افزون بر اينها كاظمي از استادان گمنام و به نام فراواني نيز بهره برده است و همواره خود را وامدار آنها ميداند.
حاصل اين پژوهشها بيش از 1000ساعت ضبط تصويري و 40 هزار قطعه عكس از زندگي موسيقايي اقوام ايراني است كه در زمان حاضر معتبرترين منبع پژوهش موسيقايي كشور ايران به شمار ميآيد، افزون بر پژوهش در كشورهاي آذربايجان ، تركمنستان و تاجيكستان ، وي را در سالهاي 1385 تا 1389 فرصتي يافت تا در كشور مالزي به مطالعه و بررسي موسيقي تمدنهاي چين و هند نيز بپردازد.
نشست تخصصي« نقد و بررسي موسيقي آييني و محلي ايران در يكصد سال اخير» به همراه مراسم رونمايي از اين آثار برجسته، پنج شنبه 21 ارديبهشت، ساعت 30/ 13، در مصلاي تهران، سالن شبستان، طبقه دوم، سراي اهل قلم برگزار ميشود.